Advent túl az “Óperencián”: Steyr-Salzburg-Salzkammergut

nyomtatássalzburgIdőpont: 2017. december 2-3. (2 nap/1 éjszaka)

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 1 éjszaka Salzburg közelében levő panzióban, 2-3 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: reggeli

Útvonal: Veszprém – Bakonygyepes – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Steyr – Salzburg – St. Gilgen – St. Wolfgang – Liezen – Szombathely – Sárvár – Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Steyrbe, a „karácsonyi városba”. Séta az adventi vásáron és a gyönyörű óvárosban, ahol Ausztria legrégibb és legszebb műemlék épületegyüttese található. Ezután Christkindl városrész, a búcsújáróhely felkeresése következik: a Körkápolna, a Betlehem készítés legkiemelkedőbb alkotásai, a világhírűvé vált karácsonyi Postahivatal megtekintése. Ezt követően utazás a Salzburg közelében lévő szálláshelyre (1 éjszaka).
2. nap: Reggeli után indulás Salzburgba. Mozart szülővárosa az európai kultúra egyik fellegvára: séta a varázslatos barokk belvárosban és az adventi vásár megtekintése. Salzburgot sokan Európa egyik legszebb városának tartják, nem érdemtelenül. Nagy hegyek között fekszik, a sebes sodrású Salzach folyó partján, műemlékei pedig páratlanok: a város fölé magasodó Hochensalzburg, a dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete a belváros központjában, a ferences rendiek temploma pedig építészetileg az egyik legkülönlegesebb alkotás Ausztriában. Ezt követően utazás Salzkammergut híres zarándokhelyére, a Wolfgang-tó partján fekvő St. Wolfgangba, ahol az adventi időszakban a zarándoktemplom megtekintésén kívül hagyományos programok sora (betlehemezés, pásztorok üdvözlete, a környék legnagyobb népművészeti vására, stb.) kínál látnivalót. Délután hazautazás a fenti útvonalon rövid pihenőkkel, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 29 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 1 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást és a belépődíjakat)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 4 700 Ft/fősteyr-1

BBP biztosítás: 900 Ft/fő

Belépődíjak:    kb. 20-30 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a jelzett útvonalon.

unesco   Salzburg, Salzkammergut

Utazási tanácsok Ausztriába utazóknak

A jelentkezés lezárult.