Adventi fényképek: Melk-Cesky Krumlov-Bécs

melkIdőpont: 2017. december 9-10. (2 nap/1 éjszaka)nyomtatás

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 1 éj Cesky Krumlovban, 3*-os szálloda 2-3 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: reggeli

Útvonal: Veszprém – Zirc – Hegyeshalom – St. Pölten – Melk – Linz – Dolni Dvoriste – Cesky Krumlov – Neunagelberg – Stockerau – Wien – Hegyeshalom – Zirc – Veszprém

 

Program: 

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel a fenti útvonalon a festői szépségű osztrák Duna-kanyar, a Wachau nyugati kapujáig. Melk több mint 1000 éve Alsó-Ausztria szellemi és kulturális központja. A Babenbergi várként alapított apátságban több mint 900 éve a bencés rendhez tartozó szerzetesek élnek és alkotnak. Szabad program keretében látogatás egyénileg az apátsági templomban (nyitva tartástól függő!) és a különleges atmoszférájú „karácsonyi faluban”, az ünnepi díszbe öltözött óváros bájos, ódon reneszánsz és barokk épületei között. Ezt követően továbbutazás Dél-Csehország varázslatos kisvárosába, a középkori titkokat őrző Cesky Krumlovba: szállás (1 éjszaka), esti szabad program.

2. nap: Reggeli után ismerkedés a Moldva kanyarulataiban épült, festői fekvésű Cesky Krumlov történelmi és kulturális nevezetességeivel. Advent hétvégéit a régi cseh piacok tarkítják, punccsal és karácsonyi csemegékkel, amelyek illata édes felhőként lengi be az egész ünnepi hangulatot öltött és feldíszített várost.
Csehországból folyamatos utazás rövid technikai pihenőkkel az osztrák fővárosba. Bécsben (ha az adventi csúcsforgalom lehetővé teszi) autóbuszos városnézés a Ringen, majd (igény esetén) kötetlen séta idegenvezetőnkkel a belvárosban. A séta útvonala több (hagyományos, kézműves, bio, stb.) adventi vásárt is érint és a Városháza előtti nagy karácsonyi vásárnál ér véget. Szabad program a „Wiener Adventzauber” forgatagában.
Az esti órákban indulás haza, érkezés Veszprémbe 21:00 – 22:00 óra körül.

 

Részvételi díj: 27 500 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 1 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást és a belépődíjakat)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 3 500 Ft/főcesky-krumlov

BBP biztosítás: 900 Ft/fő

Belépődíjak:    kb. 12,50 €/fő és kb. 300 CZK/fő

Csatlakozási lehetőség: a jelzett útvonalon.

unesco   Melk, Česky Krumlov, Bécs óváros 

Utazási tanácsok Ausztriába utazóknak

NEM FOGLALHATÓ!