Körutazás a Benelux-államokban

amsterdamIdőpont: 2017. augusztus 1-6. (6 nap/5 éjszaka)nyomtatásIdegenvezetés audio készülékkel

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 3*-os szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: büféreggeli (4 fakultatív vacsora)

Útvonal: Veszprém-Bakonygyepes-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Linz-Nürnberg- Saarbrücken-Luxemburg-Brüsszel-Antwerpen-Brugge-Gent-Delft-Volendam-Amszterdam-Hága-Scheveningen-Rotterdam-Nürnberg-Passau-Linz-Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Devecser-Bakonygyepes-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás 5 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából. Folyamatos utazás Ausztrián és Németországon keresztül rövid pihenőkkel. Szállás Saarbrücken környékén (1 éj).

2. nap: Reggeli után utazás a 93 hídjáról híres, az „Észak Gibraltárjaként” ismertté vált Luxemburgba. Ismerkedés a gazdag nagyhercegség fővárosával: dóm, nagyhercegi palota megtekintése kívülről. Ezt követően indulás az Ardenneken keresztül Brüsszelbe, útközben rövid pihenő a Waterloo-i csata emlékművénél. Városnézés az egyesült Európa fővárosában: autóbuszból a Királyi palota és Igazságügyi palota megtekintése, fotószünet az Atomiumnál, majd gyalogos séta: Fő tér (a világ egyik legdíszesebb tere művészien kidolgozott aranyozott palotákkal), Városháza, Manneken Pis-szobor, Székesegyház. Érkezés Antwerpenbe az esti órákban, fakultatív vacsora, szállás (1 éj).

3. nap: Reggeli után ismerkedés Rubens városával, a gyémántkereskedelemből meggazdagodott Antwerpen díszes központjával (Schelde-part, városháza, Európa egyik legszebb és legnagyobb katedrálisa), majd indulás Flandria két gyöngyszemébe. Brugge, a „csipkeváros”, – melyet sokan Belgium legszebb városának tartanak – nemcsak csipkeveréséről, hanem gótikus városképéről is híres. Ismerkedés a város nevezetességeivel (városháza, Szent Vér-kápolna, Miasszonyunk-templom, Begina-udvar) és séta a reneszánsz paloták, díszes házsorok és csatornák mentén. A délutáni órákban továbbutazás a hatalmas tornyairól ismert másik flamand városba, Gentbe, melyet nem minden ok nélkül neveznek „Észak Firenzéjének”. Városnézés: városháza, posztócsarnok, Szent Bavo székesegyház. A késő délutáni órákban indulás Delftbe, fakultatív vacsora, szállás (2 éj).

4. nap: Reggeli után indulás Volendamba, a népviseletéről is ismert egykori halászfaluba, mely zöld faházaival, élő folklórjával, csatornáival méltán az egyik legnépszerűbb holland turistaközpont. Séta a hangulatos kikötőben és környékén, majd utazás Amszterdamba, „Észak Velencéjébe”, Hollandia sajátos hangulatú fővárosába. Sétahajózás a csatornákon, városnézés (Óváros, Dam) és látogatás egy gyémántcsiszoló műhelyben. Az esti órákban visszautazás az előző napi szállodába.

5. nap: Reggeli után városnézés Delftben, a híres fajansz városában, melyet átszőnek a csatornák és a műemlékek: városháza, gótikus templom a ferde toronnyal, az új templom a királyi síremlékekkel, szélmalom (kívülről). Ezt követően utazás Hágába: a királyi székhely nevezetes épületeinek megtekintése kívülről (Parlament, Nemzetközi Bíróság, Királyi palota). Ezután a Madurodam, a „miniatűr Hollandia” megtekintése következik, ahol több mint 100 makett kompozíció mutatja be Hollandia nevezetességeit, majd séta Scheveningenben, az elegáns tengerparti üdülőhelyen. Ezt követően utazás Rotterdamba, Hollandia második legnagyobb városába. Rövid autóbuszos városnézés a modern nagyvárosban, ahol Európa legnagyobb tengeri kikötője található. Fakultatív programként látogatás a rotterdami TV toronyban (Euromast), ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az elterülő városra. Az esti órákban érkezés a holland-német határ környéki szállodába: fakultatív vacsora és szállás (1 éj).

6. nap: Reggeli a szállodában, majd hazautazás rövid pihenőkkel Nürnberg-Passau-Linz útvonalon. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

A programok sorrendje változhat.

 

Részvételi díj: 115 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív vacsora költségét (4 vacsora))

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 35 000 Ft/fővolendam

Vacsora felár: 26 000 Ft/fő (4 vacsora)

BBP biztosítás: 2 700 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 65 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco   Luxemburg, Amszterdam, Brugge, Gent, Brüsszel – Grand Place és Victor Horta-épületek

Utazási tanácsok Luxemburgba utazóknak

Utazási tanácsok Belgiumba utazóknak

Utazási tanácsok Hollandiába utazóknak

 

NEM FOGLALHATÓ