Prága – Drezda – Telc

Idegenvezetés audio készülékkelnyomtatásDrezdaIdőpont: 2017. október 21-24. (4 nap/3 éjszaka) ünnepi hosszú hétvége 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 3 éjszaka Prágában, 3*-os szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: büféreggeli (fakultatív vacsora)

Útvonal: Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Bécs – Kutna Hora –Prága – Dečin – Bastei – Drezda – Prága – Telč – Bécs – Szombathely – Sárvár – Devecser – Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás 5 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából. Utazás a jelzett útvonalon rövid pihenőkkel Kutna Horába, mely méltán az UNESCO Világörökség része. Jelentős ezüstbányáinak köszönhetően a középkorban gazdagsága Prágával vetekedett. Látogatás a Szent Borbála katedrálisban, ami a csehországi gótikus építészet egyik legjelentősebb alkotása. A XIV. század végén épült székesegyház a bányászok védőszentjéről kapta a nevét. Ezt követően a Csontkápolna megtekintése, ahol főként a huszita háborúk áldozatainak csontjaiból kialakított berendezési tárgyak, csillárok láthatóak – így emlékeztetve az emberiséget az élet mulandóságára. A délutáni órákban továbbindulás Prágába: szállás elfoglalása és fakultatív vacsora (3 éj).

2. nap: Reggeli után ismerkedés a prágai várnegyeddel (Sztrahovi kolostor, Loretto-templom, Szt. Vitus-székesegyház, királyi palota, Szt. György-bazilika, Arany utcácska). Ezután a Kisoldalról a Kampa-sziget és a főtér érintésével a város legnevezetesebb hídján, a Károly hídon áthaladva az Óváros (Klementinum, Óvárosi főtér, Zsinagógák) és az Újváros (Reprezentációs ház, Lőportorony, Vencel tér) legfőbb látnivalóinak megtekintése. Szállás, fakultatív vacsora: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás: utazás Dečin érintésével Szászországba, az Elba völgyének legszebb szakaszán. Az útvonal természeti szépségei miatt méltán kapta a vidék a Szász-Svájc elnevezést: bizarr sziklaalakzatok, várak, kastélyok sokasága várja az idelátogatókat. Rövid pihenő a Bastei csodálatos panorámát nyújtó magaslatainál, majd továbbutazás Drezdába és ismerkedés az Elba-parti város nevezetességeivel: Theater-platz, Semperoper – a világ egyik legszebb operaháza, Zwinger, Hofkirche – Szászország legnagyobb temploma, Frauenkirche, Brühl terasz. A séta során az álomszerűen szép belvároson keresztül – közepén a szász választófejedelmek és királyok rezidenciájával – megmutatkozik a város páratlan bája, melyért méltán nevezik „az Elba Firenzéjének”, és látogatóit a hagyomány és modernség lenyűgöző elegyével varázsolja el Németország kulturális gyöngyszeme. A késő délutáni órákban visszaindulás Prágába, fakultatív vacsora és szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után utazás hazafelé. Útközben pihenő Telč-ben: séta a városka árkádos házakkal övezett, híresen szép reneszánsz főterén. A dél-morvaországi település legfőbb látványossága tömegeket vonz ide, a kb. 6000 fős lélekszámú várost évente közel negyedmillió turista keresi fel. A történelmi főtér, az ezt körbeölelő lábas házak, három templomtorony, a várkastély és a mindezt körbefonó halastavak és ligetek egyvelege 1992 óta az UNESCO Világörökségének a része. Folyamatos utazás a jelzett útvonalon rövid technikai pihenővel, érkezés Veszprémbe várhatóan az esti órákban.

 

Részvételi díj: 54 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a fakultatív vacsora és a fakultatív kirándulás költségeit)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 13 700 Ft/főPrague2

Vacsora felár: 10 900 Ft/fő (3 vacsora)

BBP biztosítás: 1 800 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 800 CZK/fő

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén): 

Dečin-Bastei-Drezda: 5 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + kb. 10 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco   Kutna Hora, Prága, Telč

Utazási tanácsok Csehországba utazóknak

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!