Prága – Karlovy Vary – Dél-Csehország kincsei

Idegenvezetés audio készülékkelnyomtatásHlubokaIdőpont: 2017. augusztus 16-20. (5 nap/4 éjszaka)

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 3*-os szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
3 éjszaka Prágában, 1 éjszaka Česky Krumlovban

Ellátás: büféreggeli (fakultatív menüvacsora)

Útvonal: Veszprém-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Mosonmagyaróvár-Rajka-Lednice-Prága-Karlovy Vary-Hluboká–České Budejovice–Česky Krumlov-Telč- Bécs-Kőszeg–Szombathely–Sárvár – Jánosháza–Devecser-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás 5 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Lednicébe: itt látogatás a dúsgazdag Liechtenstein hercegek egykori pazar, angol főúri kastélyok mintájára építtetett nyári kastélyában. 1945-ben került állami tulajdonba, ekkor hagyta el az épületet a vár utolsó gazdája. Ezt követően indulás Prágába, séta az Újvárosban (Vigadó, Lőportorony, Vencel tér stb.), majd a szállás elfoglalása (3 éj).

2. nap: Reggeli után ismerkedés a prágai várral (Sztrahovi kolostor, Loretto-templom, Szt. Vitus-székesegyház, királyi palota, Szt. György-bazilika, Arany utcácska). Ezután séta a Kisoldalon (Szt. Miklós-templom, Kisoldali főtér, Máltai lovagok tere, Kampa-sziget), majd a város legnevezetesebb hídján, a Károly hídon áthaladva az Óváros látnivalói következnek (Klementinum, Óvárosi főtér, Zsinagógák, Karolinum, Rudolfinum, stb.). Szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás a Tepla-folyó völgyében fekvő Karlovy Vary-ba (Karlsbad), Európa egyik leghíresebb fürdőhelyére. 1370-ben IV. Károly alapította a róla elnevezett várost, ahol jelenleg több mint 300 gyógyvízforrás található. Séta és városnézés (Kollonád, fürdőházak, Mária Magdolna-templom) a szépfekvésű városban, ahol ma is sok pompás épület emlékeztet a Monarchia időszakára. Látogatás a Becherovka Múzeumban kóstolási lehetőséggel, majd visszautazás Prágába. Szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után séta, szabad program Prága belvárosában, majd a déli órákban utazás Dél-Csehországba. Látogatás a hlubokai kastélyban, melyet egykori tulajdonosai az angol uralkodó rezidenciájának, a windsori kastélynak a mintájára alakítottak át. A Moldva felett, festői környezetben épült vár egyedülálló fegyvergyűjteménnyel rendelkezik. Továbbutazás a közeli České Budejovicébe és séta Európa egyik legszebb, pontosan négyzet alakú főterén, majd fakultatív vacsora egy tradicionális cseh sörözőben. Szállás Česky Krumlovban, 3*-os szállodában (1 éj).

5. nap: Reggeli után ismerkedés a cseh városok gyöngyszemével, Česky Krumlovval. Séta a Moldva kanyarulata által ölelt festői, ódon hangulatú belvárosban és a Schwarzenberg grófok egykori várának megtekintése. A XVI. századtól medvéket is tartottak a vár területén, mely – a rózsa mellett – a Rosenberg család jelképe volt. A prágai Hradzsin után a krumlovi várkastély Csehország második legnagyobb vára. Ezt követően továbbutazás Telč-be: séta az árkádos házakkal övezett híres reneszánsz főtéren. Hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 63 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a fakultatív vacsora és a fakultatív kirándulás költségeit)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 15 900 Ft/főCesky-Krumlov

Vacsora felár: 14 600 Ft/fő (4 vacsora)

BBP biztosítás: 2 250 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 1 500 CZK/fő

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén):

Karlovy Vary: 5 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + 120 CZK/fő (belépődíj a Becherovka Múzeumba)

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco   Lednice, Prága, Hluboka, Česky Krumlov, Telč 

Utazási tanácsok Csehországba utazóknak

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!