Székelyföld gyöngyszemei – csíksomlyói búcsú

Időpont: 2017. június 1-5. (5 nap/4 éjszaka) Pünkösd

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: „A” csoport: 4 éjszaka vendégszerető magyar családoknál, különbejáratú 2 ágyas szobákban fürdőszoba használattal
B” csoport: 4 éjszaka panziókban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: félpanzió

Útvonal: Veszprém-Budapest-Ártánd/Bors-Nagyvárad-Ákosfalva-Segesvár-Székelyudvarhely-Gyimesbükk-Békás-szoros-Gyilkos-tó-Csíksomlyó-Parajd-Marosvásárhely-Kolozsvár-Nagyvárad-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Budapest- Ártánd-Nagyvárad-Király-hágó-Marosludas útvonalon Segesvárra. Érkezéstől függően rövid séta az ősi szász településen, majd fotószünet Fehéregyházán a Petőfi emlékhelynél. Ezt követően továbbutazás a Székelyudvarhely közeli faluba: vacsora, szállás (3 éj).

2. nap: Reggeli után indulás a Gyimesekbe, útközben Máréfalván fotószünet a híres székelykapunál. Gyimesbükkön a Rákóczi vár, Ezeréves határ, 30-as őrház és Kontumáczi emlékhely megtekintése, majd utazás Madéfalva (veszedelem emlékmű) – GyergyószentmiklósPongrác-tető útvonalon a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szoroshoz. Séta a tónál és a szorosban, majd visszautazás a zeteváraljai víztározó érintésével a szálláshelyre: vacsora, szállás.

3. nap: Reggeli után utazás Csíkszeredára. Fakultatív részvétel a csíksomlyói búcsún, a hálaadó körmeneten és a szabadtéri szentmisén, a világ magyarságának mára egyik legfontosabbá vált rendezvényén. A késő délutáni órákban  kb. 17 óra körül visszautazás a szálláshelyre Tolvajos-tető (Hármas kereszt emlékmű) és Székelyudvarhely (rövid ismerkedő séta a „legmagyarabb”  városban)  útvonalon. Vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után indulás Farkaslaka (Tamási Áron sírja, Trianoni emlékmű) – Korond (kirakodóvásár) – Parajd (sóbánya látogatás) útvonalon Marosvásárhelyre. A Kultúrpalota és képtár megtekintése után rövid szabadidő a legnagyobb székely városban, majd utazás Kolozsvárra. Ismerkedés a „kincses” város nevezetességeivel: Szent Mihály templom, Fő tér palotái és nevezetes épületei, Mátyás király lovasszobra és szülőháza. Vacsora, szállás Kolozsvár környékén (1 éj).

5. nap: Reggeli után hazaindulás rövid pihenőkkel: Kőrösfő (kézimunka vásárlási lehetőség) – Bánffyhunyad (Árpád-kori református templom festett kazettás mennyezettel) – Király-hágó (rövid pihenő) – Nagyvárad (püspöki székesegyház, kanonok sor, belváros: Szt. László tér, Bremer tér fontosabb épületei, Szigligeti színház, sétáló utca, „Holnaposok” szoborcsoport stb.) útvonalon.
Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj “A csoport”: 57 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást és a belépődíjakat)

Részvételi díj “B csoport”: 64 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást és a belépődíjakat)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. március 3-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. március 3. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.


1 ágyas felár “A csoport”: 6 000 Ft/fő

1 ágyas felár “B csoport”: 9 800 Ft/fő

BBP biztosítás: 2 250 Ft/fő
Belépődíjak: kb. 2 100 Ft/fő (kb. 30 RON/fő)

Ingyenes fel- és leszállási lehetőség: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár-Budapest útvonalon.

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártya típusú személyi igazolvány szükséges!

unesco

 

Segesvár

Utazási tanácsok Erdélybe utazóknak

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!