Korzika felfedezése

CorsicaIdőpont: 2017. szeptember 7–13. (7 nap/6 éjszaka)nyomtatás

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 1-1 éj kompon (2-ágyas, zuhany/wc-s kabinban), 4 éj Korzikán (1 éj Ajaccio térség 3*-os hotel 2-ágyas zuhany/wc-s szobában, 3 éj Ghisonaccia / üdülőfalu 2-4-ágyas 3*-os apartmanban)

Ellátás: 4 reggeli (4 fakultatív vacsora)

Útvonal: Veszprém – Sárvár – Szombathely – Graz – Klagenfurt – Ausztria / Olaszország – Savona – Franciaország / Bastia – Ponte Nuovo – Cargese – Ajaccio – Corte – Ghisonaccia – L’Ile Rousse – Calvi – Porto-Vecchio – Bonifacio – Sarténe – Cap Corse – Bastia – Olaszország / Savona – Ausztria – Szombathely – Sárvár – Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás reggel 5 órakor Veszprémből az OMV benzinkút pakolójából, majd egész napos utazás autóbusszal, rövid technikai pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Savonában (Genova mellett) behajózás a gyönyörű francia sziget, Korzika felé. Szállás a hajón 2 fős zuhany/WC-s kabinokban (1 éj).

2. nap: Kora reggel érkezés Bastia kikötőjébe. Továbbutazás a nyugati oldalra Ponte-Nuovo emlékhely érintésével, ahol a sziget atyjaként emlegetett Pascal Paoli vívta végső harcát a szabadságért, majd a híres Scala di Santa Regina lenyűgöző sziklarengetegén át a sziget legmagasabb, busszal is járható hágóján, a Col De Verghion keresztül. Útközben rövid pihenő a görögök által alapított Cargéseben, ahol a sziget egyetlen ortodox temploma található. Az út UNESCO világörökségi területen, a Les Calanches fantasztikus, vörös sziklái között vezet, a festői portoi öböl fölött. A vörös gránitból álló sziklarengeteg a sziget legszebb természeti látnivalója, a világ csodái közé tartozik. Érkezés Ajaccioba az esti órákban, a szállás elfoglalása után fakultatív vacsora, szabad program (1 éj).

3. nap: Reggeli után városnéző séta Napóleon szülővárosában, majd Ajaccióból utazás a Vizzavona–hágón keresztül  Korzika belső „titkos” fővárosába, Corteba. Városnéző séta a hangulatos, szűk utcákon át a Fellegvár melletti kilátóhoz, ahonnan tiszta időben festői panoráma nyílik a Citadellára, a városra és a környező, magas hegyekre. Corteból továbbutazás a sziget keleti partjára, Ghisonacciaba. Szállás, fakultatív vacsora (3 éj).

4. nap: Reggeli után egész napos szabad program vagy fakultatív kirándulás a sziget északnyugati részére, Calviba. A háttérben meghúzódó magas hegyek szinte körülzárják a „kék várost”, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. Az erőd megtekintése után szabad program, barangolás az óvárosban és a hangulatos kikötőben. Délután látogatás L’Ile Rousseban, mely a vörös gránitsziklákról kapta nevét. Séta a platános főtér környékén és a „vörös szigeten”, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a végtelen tengerre. Szállás, fakultatív vacsora, mint előző nap.

5. nap: Reggeli után egész napos szabad program vagy fakultatív kirándulás a sziget déli részére. Az első megálló Porto-Vecchio, a Földközi-tenger egyik gyönyörű jachtkikötője. Séta a hangulatos óvárosban, amely a kikötő fölötti dombon található. Kivételes fekvésével Korzika legszebb városa Bonifacio. A 65 m magas mészkőfennsíkon épült óvárosból fantasztikus kilátás nyílik, tiszta időben akár Szardíniáig is. A fjord-szerű kikötőből folyamatosan indulnak kirándulóhajók a grottokhoz (tengeri barlang). Fakultatív sétahajózás (időjárás-függő!) a szédítően magas mészkőfal alatt, ahonnan legjobban látható, hogy a házak szinte a tenger felett állnak. Az óvárosba vagy gyalogosan a lépcsőkön és meredek kaptatón, vagy az időszakosan közlekedő ’kisvonattal’ lehet feljutni. A közeli Sarténe-ről azt tartják, hogy ódon, középkori hangulatával, magas, szürke kőházaival a „legkorzikaibb” település. Szállás és fakultatív vacsora: mint előző nap.

6. nap: Reggeli után bepakolás az autóbuszba és egész napos kirándulás Cap Corse-ra, „Korzika ujjá”-ra. Erbalunga a Cap Corse félsziget egyik legismertebb, festői kis települése, amely nagyon sok neves művészt is megihletett. Varázslatos azurkék tengeröblök mentén kanyarog az út Centuriig, a fölé magasodó Mattei szélmalomtól lenyűgöző kilátás nyílik a tájra. Városnéző séta Korzika legnagyobb városában, Bastiaban. A barokk város a történelmi hangulat és a modern városi kultúra sajátos, furcsa keverékét ötvözi. Az esti órákban behajózás az olasz partok irányába. Szállás a hajón 2 fős zuhany/WC-s kabinokban (1 éj).

7. nap: Érkezés Savonába a kora reggeli órákban. Egész napos utazás hazafelé Olaszországon és Ausztrián keresztül rövid technikai pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

A programok sorrendje felcserélődhet

 

Részvételi díj: 139 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 6 éjszakai szállást, 4 reggelit, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, a kompköltséget, a kikötői illetékeket és az idegenforgalmi adókat, de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a fakultatív vacsora és a fakultatív programok költségeit)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 35 900 Ft/főBonifacio

Vacsora felár: 26 400 Ft/fő (4 vacsora)

BBP biztosítás: 3 150 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 35 €/fő

Fakultatív kirándulások (minimum 20 fő jelentkezése esetén):

Calvi – L’Ile Rousse: 9 700 Ft/fő

Porto-Vecchio – Bonifacio – Sarténe: 8 900 Ft/fő

(irodánkban fizetendő, tartalmazza az autóbusz költségét és az idegenvezetést)

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco   Portoi-öböl

Utazási tanácsok Franciaországba utazóknak

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!