Párizs, a fények városa

ChenonceauxIdőpont: 2017. július 11-17. (7 nap/6 éjszaka)nyomtatásIdegenvezetés audio készülékkel

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban, 3*-os szállodákban, 1 éjszaka Saarbrücken környékén
4 éjszaka Párizs elővárosában, 1 éjszaka Strasbourg környékén

Ellátás: reggeli (tranzitszállásokon bővített kontinentális, Párizsban kontinentális), 5 fakultatív vacsora (Párizsban és Strasbourgban)

Útvonal: Veszprém-Bakonygyepes-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Graz-Passau- Nürnberg-Saarbrücken-Metz-Reims-Párizs-Loire völgye-Versailles-Strasbourg- Nürnberg-Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Devecser-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás 5 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából. Egész napos utazás rövid pihenőkkel Steierországon, Felső-Ausztrián, Bajorországon és Baden- Württenbergen át Franciaországba. Szállás Saarbrücken környékén (1 éj).

2. nap: Reggeli után indulás Reimsbe, a pezsgőgyártás szülővárosába. Itt a francia királyok gótikus koronázótemplomának megtekintése. Érkezés Párizsba a délutáni órákban: autóbuszos városnézés (Eiffel torony), majd fakultatív vacsora és szállás Párizs elővárosában (4 éj).

3. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás a Loire-völgybe: a vidék híres kastélyainak felfedezése. Rövid séta Blois-ban, a több évszázadon keresztül épült királyi kastély megtekintése, amely kis hegyfokon áll. Ezután Amboise következik, mely Leonardo da Vinci életének volt utolsó színhelye és ahol I. Ferenc és VIII. Károly egykori palotája látható. Majd továbbutazás Chenonceaux-ba, a Cher partján fekvő gyönyörű vízi kastélyhoz. Látogatás Medici Katalin egykori rezidenciájában. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban, fakultatív vacsora.

4. nap: Reggeli után egész napos városnézés Párizsban: Cité sziget, Notre Dame katedrális, Sainte-Chapelle kápolna, Hotel de Ville, Pompidou központ (szabadidő), Pantheon, Luxembourg kert, Louvre. A csoport a francia nemzeti ünnep (július 14.) alkalmából részt vesz a katonai parádén (Champs-Élysées) és az esti tűzijátékon. Fakultatív vacsora egy párizsi étteremben, majd utána séta a Montmartre-on (Sacre Coeur, Place Pigalle, Festők tere stb.). Szállás: mint előző nap.

5. nap: Reggeli után fakultatív programlehetőség egyénileg: egész napos szabad szórakozás Eurodisney-ben, a csodálatos játékparkban. A városban maradók a csoport idegenvezetőjével további nevezetességekkel ismerkedhetnek meg: d’ Orsay Múzeum, Rodin Múzeum, Invalidusok dómja (Napóleon síremléke). Este séta a Latin negyedben és sétahajózás a Szajnán. Szállás és fakultatív vacsora: mint előző napokon.

6. nap: Reggeli után utazás Párizs ultramodern városrészébe a Defense negyedbe, majd kirándulás a „Napkirály” palotájába, Versailles-ba. A kastély 1789-ig több, mint száz éven át francia királyok lakhelyéül szolgált. XIV. Lajos rezidenciája, az uralkodó hatalmának szimbóluma: a pompás kastély és kertjének megtekintése. A délutáni órákban indulás Strasbourgba: rövid esti sétán ismerkedés a város nevezetességeivel és fakultatív hajózás a Rajnán. Szállás és fakultatív vacsora Strasbourg környékén (1 éj).

7. nap: Reggeli után folyamatos hazautazás rövid pihenőkkel a fenti útvonalon. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

A programok sorrendje felcserélődhet.

 

Részvételi díj: 126 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 6 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, hajójegyeket, a fakultatív vacsora (5 vacsora) és a fakultatív program költségeit)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 39 900 Ft/főDiadaliv

Vacsora felár: 27 500 Ft/fő (5 vacsora)

BBP biztosítás: 3 150 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 155 €/fő

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén): 

Loire-völgyi kastélyok: 8 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő, tartalmazza az autóbusz költségét és az idegenvezetést)

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco   Reims/Katedrális, Párizs/Szajna part és Notre Dame katedrális, Versailles-i kastély és parkja, Strasbourg

Utazási tanácsok Franciaországba utazóknak

NEM FOGLALHATÓ!