Körutazás Lengyelországban

Idegenvezetés audio készülékkelmalborkIdőpont: 2017. augusztus 15-21. (7 nap/6 éjszaka) nyomtatás

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés:  3*-os szállodákban,  2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: bővített kontinentális reggeli (fakultatív menüvacsora)

Útvonal: Veszprém-Budapest-Rózsahegy-Częstochowa-Łódź-Varsó-Olsztynek-Malbork-Gdańsk-Gdynia-Sopot-Toruń-Gniezno-Poznań-Kórnik-Wrocław-Opole-Bielsko Biała-Alsókubin-Besztercebánya-Budapest-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel az Alacsony és Magas-Tátrán keresztül Częstochowába, Lengyelország és a keresztény világ egyik legfontosabb zarándokhelyére. A híres Jasna-Gorai Pálos- rendi kolostoregyüttes és kegytemplom megtekintése. A kolostorban található a Fekete Madonna szentkép, mely csodával határos módon vészelte át a középkori tűzvészt. Szállás és fakultatív vacsora Częstochowában (1 éj).

2. nap: Reggeli után utazás Łódź városába, melyet “Lengyelország Manchesteré”-nek is neveznek:  a divat, szecesszió és film fővárosa. A város legfőbb nevezetessége a kb. 4 km hosszú (Európa leghosszabb) sétálóutcája, a Piotrkowska, ahol egymást érik az üzletek, kávézók, éttermek. Városnéző sétánk a híres manufaktúránál fejeződik be. Ezt követően indulás Lengyelország fővárosába, a Visztula-folyó partján fekvő Varsóba. A II. világháború során majdnem teljesen lerombolt óvárost szinte teljesen újjáépítették és 1980-ban az UNESCO Világörökségének nyilvánították. Gyalogos és autóbuszos városnézés keretében Varsó látnivalóinak megtekintése: újjáépített óváros, régi piactér, Királyi Palota és Varsó jelképe – a Tudomány és Kultúra Palotája (kívülről), Barbakán, kis felkelő szobra, Elnöki palota, Nagyszínház és városközpont modern felhőkarcolói. Szállás és fakultatív vacsora Varsóban vagy környékén (1 éj).

3. nap: Reggeli után indulás Olsztynekbe, mely az 1410. évi  grünwaldi csata és az 1914. évi tannenbergi csata kapcsán lett ismert. Séta a hangulatos belvárosban majd továbbutazás Malborkba. Itt a Világörökség részét képező középkori német lovagrend várkastélyának megtekintése, mely a világ legnagyobb téglából épült vára. Ezt követően továbbutazás a Balti-tenger partján fekvő Gdańskba, Lengyelország legfontosabb kikötővárosába, mely hajógyártásáról vált ismertté. Fakultatív sétahajózás a Westerplattehoz, ahol a II. világháború elkezdődött. Szállás és fakultatív vacsora Gdanskban vagy környékén (2 éj).

4. nap: Reggeli után a “Háromváros” (Trójmiasto) nevezetességeinek megtekintése. Gdańsk: az egykori Hanza város jelentős kereskedelmi központ és kikötőváros volt a középkorban, mely hajógyártásáról vált ismertté és több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból. Séta a királyi úton: Arany kapu, hosszú utca, városháza, Neptun szökőkút, Zöld kapu. A Szent Mária templom gótikus épülete a világ legnagyobb téglából emelt temploma és közel 25.000 ember befogadására alkalmas. Gdynia: a legfiatalabb város a három közül, mely modern építészete és számtalan tengerparti szabadidős lehetőségei miatt vált az utóbbi időben fontos turistacélponttá. Rövid séta a kikötőben és az impozáns városközpontban. Sopot: Lengyelország legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye, itt található Európa leghosszabb fából készült mólója (kb. 500 m). Séta és fürdési lehetőség a tengerparton. Visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora és szállás: mint előző nap.

5. nap: Reggeli után indulás Kopernikusz városába, Toruńba, a Visztula-folyó mentén elterülő középkori településre, mely számos gótikus, barokk és reneszánsz épülettel büszkélkedhet.  Ismerkedés az UNESCO által Világörökségként nyilvántartott óvárossal: városháza, Szt. János székesegyház, Kopernikusz állítólagos szülőháza a XV. századból. A városnéző séta végén kóstolás a híres mézeskalácsból, mely Toruń „édes névjegye”. Ezt követően indulás Lengyelország első fővárosába, a tavakkal körülvett Gnieznoba, itt a II. világháború után újjáépített, Szent Adalbert tiszteletére emelt, monumentális, gótikus székesegyház megtekintése. A város a lengyel egyház bölcsője, a szent szellemi örökségének őrzője. Ezután utazás a Poznańba, szállás és fakultatív vacsora a városban vagy környékén  (1 éj).

6. nap: Reggeli után városnézés Poznańban: régi piactér az óváros szívében, régi városháza, császári kastély kívülről. Ezt követően látogatás a nagyszerű állapotban fennmaradt, neogótikus stílusban épült kórniki várkastélyban. A kastély gazdag gyűjteményének és gyönyörű díszparkjának megtekintése után továbbutazás az Odera-folyó partján elterülő Wrocławba, mely 2016-ban Európa kulturális fővárosa volt. A város főbb nevezetességeinek megtekintése: Keresztelő Szent János székesegyház, régi piactér, városháza, egyetem, Centenáriumi Csarnok, Szt. Erzsébet templom. Ezután indulás az Opole környéki szálláshelyre és fakultatív vacsora (1 éj).

7. nap: Reggeli után városnézés Opoléban, a “lengyel zene fővárosá”-ban: piactér, városháza, Piast torony. Ezután hazaindulás Bielsko Biała (rövid séta a belvárosban)-Alsókubin- Besztercebánya-Budapest útvonalon, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 99 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 6 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív vacsora költségeit)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 29 900 Ft/főgdansk

Vacsora felár: 21 600 Ft/fő (6 vacsora)

BBP biztosítás: 3 150 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 200 PLN/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Ingyenes transzferlehetőség: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém útvonalon.

unesco   Varsó óvárosa, Malbork, Toruń, Wrocław

Utazási tanácsok Lengyelországba utazóknak

NEM FOGLALHATÓ!