Krakkó-Czestochowa-Auschwitz-Dunajec-Zakopane

Idegenvezetés audio készülékkeldunajecIdőpont: 2017. augusztus 16-20. (5 nap/4 éjszaka) nyomtatás

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban, 3 éjszaka Krakkó belvárosában 2*-os egyszerű szállodában,
1 éjszaka a Magas-Tátrában középkategóriájú panzióban

Ellátás: bővített kontinentális reggeli (fakultatív menüvacsora)

Útvonal: Veszprém-Budapest-Besztercebánya-Árvaváralja-Krakkó-Wieliczka-Czestochowa-Auschwitz-Dunajec-Zakopane-Ótátrafüred-Csorbató-Zólyom-Budapest-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából, utazás rövid pihenőkkel. Áthaladva az Alacsony-Tátrán, látogatás az Árva-folyó fölé magasodó várban, Árvaváralján, mely Európa egyik leglátványosabb, XIII. században épült várkastélya. Az egykori tulajdonosok szépen rendben tartották (az 1800. évi tűzvész után is újjáépítették), ezért nagyon értékes bútorai és műkincsei maradtak fenn. A délutáni órákban továbbindulás, fakultatív vacsora és szállás a lengyel királyok egykori koronázó városában: Krakkóban (3 éj).

2. nap: Reggeli után látogatás a wieliczkai sóbányában, mely a világ egyik legrégebbi sóbányájaként ismert. A bányamúzeum legérdekesebb látnivalója a Kinga-kápolna, melynek szinte minden díszítőelemét sóból faragták. A középkorban Lengyelország egyik fő jövedelemforrását bányászták itt, ma inkább idegenforgalmi és egészségügyi célokat szolgál. Délután városnézés Krakkóban: Wawel (évszázadokig a lengyel királyok rezidenciája volt), katedrális (a lengyel királyok síremlékeivel), Jagello egyetem (Lengyelország legrégebbi egyetemét 1364-ben alapították, így a világ egyik legrégebbi egyetemének számít), Fő tér, Posztócsarnok (a Fő téren található Krakkó egyik legjellegzetesebb épülete, mely XV. századi virágkorában fontos kereskedelmi központ volt), Mária templom (Krakkó egyik legszebb temploma, melynek legfőbb látványossága a fából készült szárnyas oltár), sárkány szobor (a legenda szerint a Wawel-domb barlangjában élt egy sárkány, aki Krakkó megalapítása előtt ezen a vidéken pusztított). Krakkót sokan Európa egyik legszebb városának tartják, mely történelmi, kulturális és gazdasági adottságaival és számos szórakozási lehetőségével egyike a legnépszerűbb úti céloknak. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás. Utazás Czestochowába: a Jasna- Gorai zarándokhely, Pálos-rendi kolostoregyüttes (kegytemplom, kincstár, múzeum) megtekintése. A kolostorban található a Fekete Madonna szentkép, mely csodával határos módon vészelte át a középkori tűzvészt. Ezt követően látogatás Auschwitzban a koncentrációs tábormúzeumban. Az 1947-ben létrehozott múzeum maradandó emléket állít a történelem e szörnyű időszakáról, elrettentő példaként szolgálva az utókor számára. A fakultatív program ára: 6.900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbusz költségét és az idegenvezetést (helyszínen fizetendő: kb. 35 PLN/fő belépődíjak). A fakultatív programon való részvételt már jelentkezéskor kérjük megadni, mert a létszám korlátozott! Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után indulás Zakopane felé a Dunajec-áttöréshez, fakultatív tutajozás a Dunajec-folyó csodálatos szurdokvölgyében. A délutáni órákban érkezés Zakopanéba, a Lengyel-Tátra fővárosába, mely különleges építészete, hangulata révén méltán ismert és kedvelt üdülőhely. Fakultatív kirándulás fogaskerekűvel a Gubalowka-hegyre (1125 m), ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Magas-Tátrára és városra. Fakultatív vacsora, szállás a Magas-Tátrában (1 éj).

5. nap: Reggeli után hazaindulás, Ótátrafüreden fakultatív kirándulási lehetőség siklóval és gyalog egy gyönyörű természeti látványossághoz, a Tarpataki vízeséshez, majd rövid séta a Csorba-tónál. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 59 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a tutajozást, a fakultatív vacsora és a fakultatív program költségeit)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 9 600 Ft/főKrakow dragon.JPG

Vacsora felár: 6 800 Ft/fő (4 vacsora)

BBP biztosítás: 2 250 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 105 PLN/fő + kb. 16 €/fő

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén):

Czestochowa-Auschwitz: 6 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + kb. 35 PLN/fő belépődíjak (helyszínen fizetendő)

Dunajec tutajozás: kb. 50 PLN/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Ingyenes transzferlehetőség: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém útvonalon.

unesco   Krakkó, Wieliczka, Auschwitz

Utazási tanácsok Lengyelországba utazóknak

Utazási tanácsok Szlovákiába utazóknak

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!