Zakopane-Krakkó-Auschwitz-Wieliczka

Időpont: 2017. június 3-5. (3 nap/2 éjszaka) Pünkösd

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 2 éjszaka Krakkó belvárosában, 2*-os, egyszerű szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: bővített kontinentális reggeli (fakultatív menüvacsora)

Útvonal: Veszprém-Budapest-Besztercebánya-Zakopane-Krakkó-Auschwitz- Wieliczka-Rózsahegy-Besztercebánya-Zólyom-Budapest-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás a jelzett útvonalon rövid pihenőkkel. Az Alacsony- és Magas-Tátra érintésével a kora délutáni órákban érkezés Zakopanéba, a lengyel Tátra fővárosába, mely különleges építészete, hangulata révén méltán ismert és kedvelt üdülőhely. Fakultatív kirándulás fogaskerekűvel a Gubalowka-hegyre (1125 m), ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra és a Magas-Tátrára. Rövid szabadprogram után indulás Krakkóba. Fakultatív vacsora, szállás (2 éj).

2. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Auschwitzba: itt a koncentrációs tábormúzeum megtekintése. Az 1947-ben létrehozott múzeum maradandó emléket állít a történelem e szörnyű időszakáról, elrettentő példaként szolgálva az utókor számára. (A fakultatív programon való részvételt már jelentkezéskor kérjük megadni, mert a létszám korlátozott!). Délután városnézés Krakkóban, a lengyel királyok egykori koronázó városában: Wawel (évszázadokig a lengyel királyok rezidenciája volt), katedrális (a lengyel királyok síremlékeivel), Jagello egyetem, Fő tér, Posztócsarnok, Mária-templom. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után látogatás a wieliczkai sóbányában, mely a világ egyik legrégebbi sóbányájaként ismert. A bányamúzeum legérdekesebb látnivalója a Kinga-kápolna, melynek szinte minden díszítő elemét sóból faragták. A középkorban Lengyelország egyik fő jövedelemforrását bányászták itt, ma inkább idegenforgalmi és egészségügyi célokat szolgál. A déli órákban hazaindulás a jelzett útvonalon rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe az esti órákban.

 

Részvételi díj: 39.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 2 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a fakultatív vacsora és a fakultatív program árát)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. március 3-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. március 3. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

Vacsora felár: 3.600 Ft/fő – 2 vacsora

1 ágyas felár: 4.400 Ft/fő

BBP biztosítás: 1.350 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 100 PLN/fő 

Fakultatív kirándulás Auschwitzba: 3.900 Ft/fő (az ár tartalmazza a közlekedést, az idegenvezetést, a belépődíjat) + kb. 5 PLN/fő fülhallgató (helyszínen fizetendő)

Csatlakozási lehetőség: a jelzett útvonalon.

Ingyenes transzfer Szombathelyről és Sárvárról minimum 4 fő jelentkezése esetén.

  Krakkó, Auschwitz, Wieliczka

Utazási tanácsok Lengyelországba utazóknak

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!