Milano és az észak-olasz tóvidék

MilanoIdőpont: 2017. augusztus 22-26. (5 nap/4 éjszaka) nyomtatásIdegenvezetés audio készülékkel

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 4 éjszaka 4*-os szállodában Bergamo környékén, 2 ágyas összkomfortos szobákban

Ellátás: büféreggeli és fakultatív vacsora (3 fogásos menü)

Útvonal: Veszprém-Bakonygyepes-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Rédics-Ljubljana-Mestre-Verona-Bergamo-Iseo-Sirmione-Milano-Como-Lago Maggiore-Vicenza-Udine-Klagenfurt-Szombathely-Sárvár-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás 4 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából. Folyamatos utazás a jelzett útvonalon rövid pihenőkkel Szlovénián át Veronába. Ismerkedés Rómeó és Júlia városának nevezetességeivel: Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza dei Signori, Júlia háza és erkélye, amfiteatrum, dóm.  Az esti órákban érkezés a Bergamo közeli szállodába (4 éj).

2. nap: Reggeli után indulás Bergamoba, a művészetek és műemlékek városába, melynek falak
által körülvett felsővárosa (ahova fogaskerekűvel juthatunk fel) nagyszerűen megőrizte középkori jellegét: dísztér, régi városháza, várostorony, dóm. Ezt követően utazás a bájos, alpesi hegyek által körülzárt Iseo-tóhoz, Lombardia tartomány negyedik legnagyobb tavához: itt rövid pihenő és fotószünet. Ezután indulás Észak-Olaszország legnagyobb tavához, a Garda-tóhoz. Séta a tóba benyúló, keskeny félszigetre épült, festői Sirmione városka hangulatos utcáin, terein (Scaligeri vár, tópart). Ezt követően hajóval utazás Lazisébe, a Garda-tó jellegzetesen olaszos hangulatú településére, melynek összképe, levegője kellemes benyomást kelt az idelátogatóknak. A Scaligeriek által a XIII. században épült és őrtornyokkal megerősített városfalak ma is állnak, séta a patinás, ódon házak között, a kikötőben és a széles parti sétányán. A kora esti órákban visszautazás a szállodába.

3. nap: Reggeli után egész napos kirándulás. Városnézés Milanoban, Lombardia fővárosában: Sforza kastély (kívülről), dóm: gyönyörű, gótikus méreteivel és tömegével lenyűgöző, Olaszország 3. legnagyobb temploma, 600 évig készült, 2000 szoborral díszített, a dóm tetejéről (ahova lifttel juthatunk fel), közelről megcsodálhatjuk a középkori építészek és kőfaragók zseniális munkáját, Scala: világhírnevéhez Puccini, Verdi és Rossini munkássága is hozzájárult, Galéria: üvegkupolája még ma is elismerést érdemlő alkotás. A milánói városnézés után indulás a Como-i tóhoz, mely a Garda és Maggiore után nagyságrendben a harmadik az észak-olasz tavak közül és a legmélyebb alpesi tó (több mint 400 m mély). Séta a festői szépségű, elegáns tóparti kisvárosban: Comoban, melynek szűk sikátorai mellett történelmi emlékei is figyelemre méltóak: dóm, régi városháza. Fakultatív hajókirándulás – időjárástól és menetrendtől függően – Tremezzo/Villa Carlottáig, mely nagyon látványos szakasza a tónak, hiszen a tó legszebb villáit ide építették. A kora esti órákban visszaindulás a szálláshelyre.

4. nap: Reggeli után egész napos kirándulás a legszebbnek tartott olasz alpesi tóhoz, a tavak királynőjéhez a Lago Maggiorehoz. A kanyargós, érdekes fekvésű gleccserteknőt kitöltő tó Lombardia, Piemonte és Svájc között helyezkedik el és nagyságrendben a második a Garda-tó után. A tavat 600-700 m magas hegyek övezik, partja mentén villák, várak váltogatják egymást és a tóban a természet által létrehozott gyönyörű kis szigeteket találunk. Fakultatív hajókirándulás Stresából a Borromeo-szigetekre: Isola Madre, a legnagyobb sziget, amelynek szinte az egészét egy botanikus kert foglalja el, ahol a virágok és a növények legritkább fajai is megtalálhatók, Isola Bella: a 10 egymás fölé épült teraszból, a rengeteg szoborból és szökőkútból álló kert az olasz kertművészet csodálatos példája. A Borromeo hercegi palota Italia egyik legszebb barokk épülete, melynek a termei hihetetlen gazdagságról tesznek tanúbizonyságot. A festői szépségű Isola dei Pescatori, a halászok faluja az egyik legromantikusabb hely a tónál. A kora esti órákban visszautazás a szálláshelyre.

5. nap: Reggeli után indulás Vicenzába, az egyik legjelentősebb olasz építész, Palladio városába. Gyalogos városnéző séta keretében a nagyszerű reneszánsz épületek, paloták megtekintése (a fő téren álló bazilika, Teatro Olimpico). Rövid szabadprogram, majd hazaindulás rövid pihenőkkel a jelzett útvonalon. Érkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 87 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a hajójegyeket és a fakultatív vacsora költségét)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 19 900 Ft/főComo

Vacsora felár: 16 800 Ft/fő (4 vacsora)

BBP biztosítás: 2 250 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 100 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco   Verona, Vicenza

Utazási tanácsok Olaszországba utazóknak

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!