Napsütötte Toszkána és Cinque Terre

Időpont: 2017. május 26-31. (6 nap/5 éjszaka)

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 5 éjszaka Montecatini Terme-ben 3*-os szállodában 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: bővített kontinentális reggeli (fakultatív vacsora)

Útvonal: Veszprém-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Klagenfurt-Mestre-Padova-Montecatini Terme-Lucca-Pisa-Volterra-San Gimignano-Siena-Chianti-La Spezia-Cinque Terre-Firenze-Montecatini Terme-Ferrara-Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Devecser-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Padovába: itt a Szt. Antal-bazilika megtekintése. Ezt követően továbbutazás Montecatini Terme-be: fakultatív vacsora és szállás (5 éj).

2. nap: Reggeli után utazás Lucca városába: a Piazza dell’Anfiteatro főtér (szabályos ellipszis alakú tér, mely egy régi amfiteátrum helyén épült), valamint a San Martino katedrális megtekintése a városfallal körülvett, hangulatos városban. Ezt követően indulás Pisába, ismerkedés a város nevezetességeivel: dóm, keresztelő kápolna, Ferde torony, a világörökség részeként nyilvántartott Csodák tere. A délutáni órákban továbbutazás Volterrába, mely szerepel az UNESCO világörökségeinek javaslati listáján. Ebben a régi, etruszk múltra visszatekintő városban található a Piazza dei Priori tér, római kori színház, katedrális. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Korai reggeli után utazás varázslatos toszkán tájakon San Gimignanóba, a „tornyok városá”-ba: rövid séta a kiváló állapotban megmaradt középkori építészeti emlékek között. Ezt követően továbbutazás Sienába, Európa legnagyszerűbb gótikus városába: katedrális, a főtéren a városháza és tornya (mely lenyűgöző méretével uralja a panorámát). Visszautazás Montecatini Terme-be a világhírű Chianti borvidék érintésével. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban.

4. nap: Reggeli után egész napos kirándulás az „öt föld” vidékére, Cinque Terrére: a világörökség részeként nyilvántartott természeti kincs lenyűgöző látványt nyújt az ide érkezőknek. Utazás Manarolába (rövid pihenő), majd tovább Riomaggiore bájos kis városába. Ezt követően kb.   45 perces hajóút után érkezés Monterossóba, a csodás tengerparti üdülőhelyre: itt rövid szabad program (és az időjárás függvényében fürdési lehetőség). Továbbindulás vonattal Vernazzába: ismerkedés a Cinque Terre gyöngyszemével, a sziklákon épült házak és a közöttük kanyargó sikátorok mesébe illő városképével. Visszaindulás a szálláshelyre, fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap. (A program időjárásfüggő, melynek részei felcserélődhetnek.)

5. nap: Reggeli után utazás Firenzébe. Egész napos városnéző séta, ismerkedés a toszkán fővárossal: Santa Croce templom, a gyönyörű szobrokkal díszített Palazzo Vecchio tér, a város jelképévé vált Ponte Vecchio híd, dóm, Keresztelő kápolna (kívülről), Uffizi képtár (megtekintése helyi idegenvezetővel). A „reneszánsz bölcsőjeként” is ismert Firenze történelmi belvárosa 1982 óta a Világörökség része. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap. Firenzébe a be-és hazajutás vonattal történik.

6. nap: Reggeli után indulás Ferrarába, mely a mai napig az itáliai kultúra és művészet egyik fellegvára, az Este hercegség egykori székhelye. Az óváros nevezetességeinek megtekintése kívülről (Castello Estense, Dóm), majd hazaindulás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 95 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a helyi közlekedési költségeket, a fakultatív vacsora és a fakultatív programok költségét)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. március 3-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. március 3. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 16.000 Ft/fő

Vacsora felár: 15.000 Ft/fő (5 vacsora)

BBP biztosítás: 2.700Ft/fő

Belépődíjak: kb. 65 EUR/fő 

Uffizi képtár (belépődíj + helyi tárlatvezetés): kb. 25 EUR/fő

Cinque Terre (helyi közlekedés + idegenvezetés): kb. 35 EUR/fő

   Firenze, San Gimignano, Pisa, Siena, Cinque Terre, Ferrara-Castello Estense

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Utazási tanácsok Olaszországba utazóknak

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!