Üdülés az olasz tengerparton kirándulásokkal

dolomitoknyomtatásIdegenvezetés audio készülékkel

Időpont: 2017. június 20-25. (6 nap/5 éjszaka)

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 5 éjszaka Lido di Jesolóban 3*-os szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: bővített kontinentális reggeli (fakultatív vacsora)

Útvonal: Veszprém-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Graz-Villach-Lido di Jesolo-Velence-Verona-Sirmione-Cortina d’ Ampezzo-Padova-Trieszt-Miramare-Ljubljana-Rédics-Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából, utazás rövid pihenőkkel a Pyramidenkogelhez, ahonnan – szép idő esetén – páratlan kilátásban gyönyörködhetünk Karintia völgyei és tavai felett. Ezt követően utazás az „Osztrák Riviera”-nak nevezett Wörthi-tóhoz. Séta a tóba benyúló félszigeten épült, festői szépségű Maria Wörth-ben (a késő gótikus plébániatemplom megtekintése) és a tó legelegánsabb üdülőhelyén, Veldenben. Fakultatív vacsora, szállás Lido di Jesoloban (5 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás hajóval Punta Sabbioni kikötőből. Velence: ismerkedés a város nevezetességeivel: Szent Márk tér, bazilika, Campanile, Doge palota (kívülről), Sóhajok hídja, Rialto. A „Serenissima” az a város, amit mindenki látni szeretne legalább egyszer, mint a világon egyedülálló építészeti csodát. Ezt követően indulás a két legszebb lagúnaszigetre: Buranón ismerkedés a világhírű csipkeművészettel, majd továbbutazás Muranóba, ahol bemutató is megtekinthető az egyik üvegkészítő műhelyben. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Garda-tó – Verona útvonalon. Séta a Garda-tóba nyúló, félszigetre épült csodás kisvárosban, Sirmionéban (fakultatív hajókirándulás a tavon), majd ismerkedés Rómeó és Júlia városának nevezetességeivel: Amfiteatrum, Júlia erkélye, Scaligeri-vár. Veronában különös történelmi, középkori hangulat árad. Ezt a X-XII. századi tornyok, bástyák, a rozsdásvörös patinás házak, a sok hangulatos utca és tér teszi. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap. (A program minimum 20 fő jelentkező esetén indul).

4. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás a Dolomitokba. Először Pieve di Cadoreban a velencei festészet egyik kiválóságának, Tiziano szülőházának megtekintése, majd utazás a Misurina-tóhoz, mely egy kis tengerszem 1750 m magasan, a Dolomitok egyik legszebb kirándulóhelye. Csodálatos panoráma tárul elénk innen a Dolomitok leghíresebb ormaira. Ezután továbbutazás a Dolomitok fővárosába, Cortina d’Ampezzoba, az 1956-os téli olimpia helyszínére: séta a híres téli üdülőhelyen. A délutáni órákban visszautazás, fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap. (A program minimum 20 fő jelentkező esetén indul).

5. nap: Pihenés, szabadprogram és fürdés a tengerparton. Félnapos fakultatív kirándulás Padovába: itt a Szt Antal bazilika, Donatello nagyszerű műve, a reneszánsz plasztika egyik fő alkotása, a Gattamelata szobor és a Prato della Valle főtér megtekintése. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap. (A program minimum 20 fő jelentkezése esetén indul).

6. nap: Reggeli után utazás Triesztbe, látogatás a közelben lévő romantikus fekvésű Miramare-kastélyban. A kastélyt olasz stílusú kert veszi körül, amelyben az egész világból összegyűjtött növények díszlenek. A délutáni órákban hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 79 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a hajójegyeket, a fakultatív vacsora és a fakultatív programok költségeit)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. március 3-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. március 3. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 15 000 Ft/fő venice1

Vacsora felár: 12 000 Ft/fő (5 vacsora)

BBP biztosítás: 2 700 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 55 €/fő

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén): 

Verona – Garda-tó – Sirmione: 6 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + belépődíjak

Dolomitok: 6 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + belépődíjak

Padova: 2 500 Ft/fő (irodánkban fizetendő)

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco   Velence, Verona, Dolomitok

Utazási tanácsok Olaszországba utazóknak

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!