Zarándokút Rómába

Lelki vezető: Stadler László Dezső plébános
Regina Mundi Plébánia Veszprém

lateranIdőpont: 2017. november 6-12. (7 nap / 6 éjszaka)nyomtatás

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata)

Elhelyezés: 3*-os szállodákban, 2-3 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: félpanzió (bővített kontinentális reggeli és menüvacsora)

Útvonal: Veszprém-Körmend-Graz-Klagenfurt-Udine-Padova-Orvieto-Róma-Assisi-Loreto-Rimini-Bologna-Ljubljana-Maribor-Veszprém

 

Program:

1.nap: Indulás Veszprémből 5 órakor a VMK parkolójából (Veszprém Dózsa Gy. u. 2.) és utazás rövid pihenőkkel a Padova környéki szálláshelyre (1 éjszaka).

2. nap: Reggeli után városnézés és szentmise Padovában: a Szent Leopold szentély és kapucinus rendház, a Szt. Antal bazilika, Donatello nagyszerű műve, a reneszánsz plasztika egyik fő alkotása, a Gattamelata szobor és a Prato della Valle főtér, megtekintése. Ezt követően továbbutazás Orvietóba: séta a sziklatetőre épült középkori óvárosban, ahova felvonóval és helyi kisbuszokkal juthatunk fel. Az „Itália csodájának” is nevezett dóm megtekintése, mely Olaszország egyik legszebb építménye, belső terében lebilincselő freskóival (Brizzio- kápolna). Vacsora, szállás Róma környékén (4 éjszaka). Rómába a bejutás saját autóbusszal történik, ennek ellenére az egész napos városnézésnél a helyi tömegközlekedési eszközöket is igénybe kell venni és hosszabb sétákra lehet számítani.

3. nap: Reggeli után egész napos városnézés Rómában helyi idegenvezetővel autóbusszal, gyalogosan és tömegközlekedési eszközzel: Tre Fontane apátság (nevét arról a három forrásról kapta, amelyek Szent Pál kivégzésekor ezen a helyszínen fakadtak), Szent Sebestyén katakombák, Szent Pál bazilika, Colosseum (az ókori Róma gladiátorainak küzdőtere), Forum Romanum (a politika egykori köztere, melyet csodás épületek díszítenek),  Victor Emmanuel emlékmű, Capitolium (Róma leghíresebb dombja, az ókori vallási élet központja, a téren Marcus Aurelius lovasszobrával). Szentmise Rómában, vacsora és szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után egész napos városnézés Rómában helyi idegenvezetővel autóbusszal, gyalogosan és tömegközlekedési eszközzel: Szent Péter tér (mely közel 100 000 ember befogadására alkalmas, és ahol a különböző egyházi szertartások is zajlanak), Szent Péter bazilika (az apostol sírjára épített bazilika a világ legnagyobb keresztény temploma, itt található az a gyönyörű Pietá szoborcsoport is, melyen Mária a keresztről levett fiát gyászolja), altemplom (pápai kripták), Via dei Coronari (Róma egyik legfestőibb, antik üzletutcája a XV-XVI. századból a Vatikán közelében, mely a kegytárgyakat árusító üzletekről kapta a “Rózsafüzér” elnevezést), Piazza Navona (a város egyik leglátogatottabb és legjellegzetesebb központja, közepét három barokk szökőkút díszíti), Pantheon (a római kor templomai közül az egyik legfontosabb és legimpozánsabb építmény), Santa Maria Sopra Minerva templom, Quirinale domb. Szentmise Rómában, vacsora és szállás: mint előző nap. Vacsora után esti autóbuszos és gyalogos városnézés az olasz fővárosban: Angyalvár, Trevi kút, Pantheon, Spanyol lépcső.

5. nap: Reggeli után egész napos városnézés Rómában helyi idegenvezetővel autóbusszal, gyalogosan és tömegközlekedési eszközzel: Lateráni bazilika (Róma legrégebbi bazilikája, “Róma és a földkerekség minden templomának anyja és feje”), Piazza del Popolo, Santa Maria del Popolo (a XV. században épült reneszánsz szépségű templom egyik kápolnájában Caravaggio két főművét – Szent Péter keresztre feszítését és Szent Pál megtérését – csodálhatjuk meg), Via Veneto (kapucinusok temploma és rendházának megtekintése), Santa Maria Maggiore bazilika (melynek boltozatát pompás mozaikok borítják), San Pietro in Vincoli templom (ahol a II. Gyula pápa síremlékét díszítő gyönyörű Mózes szobor, Michelangelo híres alkotása található). Szentmise Rómában, vacsora és szállás: mint előző nap.

6. nap: Reggeli után utazás Assisibe, Szent Ferenc városába. Szent Rufinó dóm: Ferenc itt prédikált először és itt látható az a keresztelőmedence, ahol Szt. Ferenc és Szt. Klára elnyerte a keresztséget. Szent Klára bazilika: itt nyugszik Szt. Klára. Szent Ferenc bazilika és kolostor: legfőbb látványossága a Giotto által festett, több mint 20 képből álló, Szt. Ferenc legendáját ábrázoló freskósorozat. Santa Maria degli Angeli bazilika (Angyalos Boldogasszony bazilika): hatalmas méretű építmény, melynek legfontosabb nevezetessége az un. Porziuncola kápolna, mely Szt. Ferenc legkedvesebb tartózkodási helye volt,  itt alapította meg szerzetesrendjét és itt halt meg 1226-ban. A megbocsátás szentélyeként is ismert Porziuncola kápolna búcsúi kiváltságot kapott. Szentmise Assisiben, majd továbbutazás Loretoba. Ismerkedés a zarándokhely nevezetességeivel: a fő tér, a bazilika, és benne a Santa Casa (Szent Ház) megtekintése. A legenda szerint ez a ház eredetileg Szentföldön állt, ami köré a XV-XVI. században emeltek bazilikát. Vacsora és szállás Loretoban (1 éjszaka).

7. nap: Korai reggeli után szentmise Loretoban, majd hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj 35 fő esetén: 134 900 Ft/főszent-pal
Részvételi díj 30 fő esetén: 142 900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 6 éjszakai szállást félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, a felsorolt programokat, a helyi idegenvezetést Rómában, a behajtási engedélyt Rómába, de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a helyszínen fizetendő költségeket valamint az egyéni adományokat.

1 ágyas felár: 27 000 Ft/fő

Várható belépődíjak és egyéb helyszínen fizetendő költségek: kb. 55 €/fő
(belépődíjak, helyi közlekedési költségek, kötelező fülhallgató készülékek használata Rómában)

unesco

 

Róma, Vatikán, Assisi

Utazási tanácsok Olaszországba utazóknak