Zarándoklat és körutazás Portugáliában

portonyomtatásA FATIMAI  JELENÉSEK  100.  ÉVFORDULÓJÁNIdegenvezetés audio készülékkel

Időpont: 2017. szeptember 14-21.  (8 nap/7 éjszaka)

Utazás: Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon a TAP menetrendszerinti járatával
Portugáliában helyi légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 3*-os szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
5 éjszaka Fatimában, 2 éjszaka Lisszabonban vagy környékén

Ellátás: büféreggeli (fakultatív háromfogásos menüvacsora)

 

Program:

1. nap: A menetrendtől függően elutazás Budapestről a TAP közvetlen menetrendszerinti járatával Lisszabonba, majd innen autóbusszal Fatimába. Vacsora, szállás (5 éj). (Fatimában 1917. május 13-án a szokásos déli rózsafüzér elmondása után három tanulatlan pásztorgyermeknek: Francisco és Jacinta Martonak, valamint Lucia
dos Santosnak megjelent Szűz Mária és általuk szólította fel a világot a megtérésre,
imára és engesztelésre az emberiség megmentése érdekében.)

2. nap: Reggeli után egész napos program Fatimában:
– Jelenési kápolna
– Rózsafüzér Királynője Bazilika, Legszentebb Szentháromság Bazilika
– Magyar keresztút – Szt. István kápolna
– Aljustrel: a három kis látnok, Ferenc, Jácinta és Lucia szülőháza
– Fatima plébániatemploma
– Kondor Lajos verbita szerzetes sírja
Vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után egész napos autóbuszos kirándulás Portóba, melynek történelmi központja (a Douro-folyó jobb partján) része a Világörökségnek. Autóbuszos városnézés során ismerkedés Portugália második  legnagyobb városának nevezetességeivel: XII. században épült katedrális, Sao Bento pályaudvar előcsarnokának „azulejo” csempetablói, az Eiffel által tervezett kétszintes Ponte Dom Luis híd. A program végén kóstolási lehetőség a híres a portói borból és jó idő esetén sétahajózás a Douro-folyón. A kora esti órákban visszautazás Fatimába, vacsora, szállás.

4. nap: Reggeli után egész napos autóbuszos kirándulás:
Tomar: látogatás a Krisztus-rendi lovagok hatalmas, épségben megmaradt kolostor-
erődítményében, mely a XII-XVII. század között épült.
Coimbra: Portugália ősi egyetemi városa, hajdan királyi székhely, később pedig az ország szellemi központja volt. Látogatás a karmelita kolostor templomában és Lucia nővér múzeumában, továbbá az új Szt. Klára kolostor templomában Portugáliai Szent Erzsébet sírjánál.
Vacsora, szállás: mint előző nap.

5. nap: Reggeli után egész napos autóbuszos kirándulás:
Obidos: középkori várfalak közé zárt, fehér házikókból álló, több mint 2000 éves
kisváros, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét.
Alcobaca: XII. századi monostor-templom, mely lenyűgöző méreteivel a korai
ciszterci építészet remeke.
Nazare: gyönyörű fekvésű, kellemes üdülőfalu az Atlanti-óceán partján.
Batalha: XIV. századi magasztos, gótikus-manuel stílusú Santa Maria da Victoria
templom és kolostor, mely a portugál gótika remekműve.
Vacsora, szállás: mint előző nap.

6. nap: Reggeli után búcsú Fatimától és utazás Queluzba: itt a Nemzeti Palota megtekintése, mely a Versailles-i kastély mintájára épült, de jóval meghittebb hangulatot áraszt. A XVII. századi egykori vadászházat 1747-ben alakították át nyári királyi palotává. Az épület különlegessége, hogy egyike Európa legutolsó rokokó épületeinek. Ezt követően indulás Sintra  kisvárosba, mely a XIX. századi romantikus építészet egyik legérdekesebb helyszíne. Itt a Pena Nemzeti Palota megtekintése, mely a vidék jelképe, a Világörökség része és hivatalosan is egyike Portugália Hét Csodájának. A palotát találóan a „portugál Neuschwansteinként”  szokták emlegetni, melyet az egykori kolostor romjaiból 1842-1854 között II. Ferdinánd király építtetett a királyi családnak nyári rezidencia céljára. A palota a régi és az új ötvözetéből született eklektikus stílusban épült és 200 hektáros, fallal körülvett parkban áll a hegy tetején, 1910-től nemzeti műemlék és múzeum. Ezután utazás Cabo da Rocába, az európai szárazföld legnyugatibb pontjára. Az óceánból 145 m magasra emelkedik ki ez a szikla, ahol a „földrész véget ér”. A kora esti órákban indulás Cascais-Estoril érintésével a szálláshelyre. Vacsora, szállás Lisszabonban vagy környékén (2 éj).

7. nap: Reggeli után egész napos program a látnivalókban gazdag Lisszabonban. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedés a portugál főváros nevezetességeivel: országzászló kilátópont, katedrális, Szt. Antal templom, Belém torony, Felfedezések emlékműve, Szt. Jeromos kolostor Vasco da Gama síremlékével, Április 25-e híd, Krisztus király szentély (gyönyörű panoráma Lisszabonra és a Tejo-folyó torkolatvidékére). A városnézés után szabadidő, majd visszautazás az előző napi szállodába: vacsora, szállás.

8. nap: Reggeli után indulás a repülőtérre, majd hazautazás a TAP menetrendszerinti járatával. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Előzetes igény szerint (melyet a foglaláskor kérünk jelezni) transzferbuszt indítunk:
1. nap Veszprém-Budapest, 8. nap Budapest-Veszprém viszonylatban, ennek költsége a két útra: 8 000 Ft/fő.

Őszinte szó: Irodánk 2003 óta szervez utazásokat Portugáliába különböző közlekedési eszközökkel és kombinált programokkal. Ez az út a jubileumi év tiszteletére indul kettős céllal és új programmal.
Kedves utasaink idegenvezetőnkkel eljutnak a turista út legfontosabb helyszíneire, meglátogatják a híres nevezetességeket és fakultatív jelleggel részt vehetnek Fatimában a lelki vezető által bemutatott szentmiséken, esti rózsafüzér imádságon és a körmeneten.

 

Részvételi díj: 199 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást (repülővel és autóbusszal), 7 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio-guide készülékkel), de nem tartalmazza repülőtéri illetéket, a budapesti repülőtéri transzfert, a fakultatív vacsora költségét, a kötelező utasbiztosítást és a belépődíjakat.

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 33 600 Ft/főfatima

Vacsora felár: 28 000 Ft/fő

Repülőtéri illeték: 37 000 Ft/fő

BBP biztosítás: 3 600 Ft/fő 

Repülőtéri transzfer: 8 000 Ft/fő      

Belépődíjak: kb. 75 €/fő

Adományok: kb. 25 €/fő

unesco

 

Lisszabon, Tomar, Alcobaca, Batalha, Porto, Sintra

Utazási tanácsok Portugáliába utazóknak

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!