Barangolás Délvidéken és Dél-Erdélyben

nyomtatásHerkulesfürdőIdőpont: 2017. augusztus 10-13. (4 nap/3 éjszaka)

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 3*-os szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: félpanzió

Útvonal: Veszprém-Székesfehérvár-Budapest-Szeged-Szabadka-Újvidék-Pétervárad- Karlóca-Belgrád-Zimony-Szendrő-Veliko Gradiste-Galambóc-Szörényvár-Orsova-Kazán szoros-Herkulesfürdő-Karánsebes-Lugos-Temesvár-Kiszombor- Szeged-Budapest-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szabadkára. A soknemzetiségű város a mai napig a vajdasági  magyarok kulturális központja és gazdag építészeti emlékekkel rendelkezik. Ismerkedés a város nevezetességeivel: városháza (a magyar szecesszió remekműve), székesegyház, színház. Ezt követően indulás Újvidékre, a Vajdaság tartományi székhelyére, Szerbia második legnagyobb városába és ismerkedés a város főbb látnivalóival: városháza, neogót katolikus templom, görögkeleti székesegyház. Ezután a péterváradi vár megtekintése következik, mely a Monarchia egyik legjelentősebb erődje volt, ma múzeum és kedvelt kirándulóhely. A XVIII. századi hazai várépítészet egyik legnagyobb és legépebben megmaradt erődítményrendszere, a „Duna Gibraltárja”. Ezt követően utazás a Duna mentén Karlócára, a történelmi hangulatú kisvárosba (1699-ben itt írták alá a török-magyar békeegyezményt). A Békehozó Miasszonyunk kápolna megtekintése után indulás Belgrádba: vacsora, szállás (1 éj).

2. nap: Reggeli után a szerb főváros főbb nevezetességeinek megtekintése következik: a híres nándorfehérvári vár (Kalemegdán erőd) a Duna-Száva torkolatánál, Hunyadi János itt verte vissza a török ostromot és itt halt hősi halált Dugovics Titusz is. A győztes csata emlékére szól minden délben a harangszó. Buszos városnézés keretében a színház épülete, Milos fejedelem kútja, királyi palota és parlament megtekintése, majd indulás a mai Belgrád részét képező Zimonyba. Séta az óvárosban: a hajdani Hunyadi vár romjain épült emlékmű, a Millennium torony megtekintése. (A híres törökverő itt halt meg 1456-ban, nem sokkal a nándorfehérvári győzelem után). A délutáni órákban indulás Szendrőre: itt ismerkedés a Duna partján épült hatalmas vízivárral, mely a török időkben fontos végvári szerepet játszott, Európa egyik legnagyobb vízi erőssége volt és itt töltötte Kinizsi Pál utolsó napjait. A kora esti órákban utazás a szerb-román határ közelében fekvő, Duna menti városkába: Veliko Gradistebe, vacsora, szállás (1 éj).

3. nap: Reggeli után utazás a Duna jobb partján az Al-Duna vadregényes tájain, további várak mentén. Pihenő Galambóc történelmi végváránál, mely a Duna áttörés felső végén helyezkedik el és fontos stratégiai erőd volt az Al-Duna-Vaskapu bejáratánál. Rozgonyi Cecília itt mentette meg Zsigmond királyt – Arany János „Rozgonyiné” romantikus költeményében. Galambóc városkánál kezdődik a Vaskapu Nemzeti Park, mely Európa egyik legnagyobb szurdokvölgye és több mint 100 km-en keresztül több száz méter magas hegyek között kanyarog a Duna.
Gyönyörű tájakon áthaladva – több fotószünetet beiktatva – érkezés a Vaskapu erőmű Duna-gátján át Szerbiából Romániába. A Vaskapu a világ legnagyobb vízierőműveinek egyike, látogatás a múzeumban, ahol egy maketten látható az erőmű működése. Ezután indulás Orsovára, a hajdanvolt szerb-román-magyar hármashatáron fekvő városba és az emlékhely felkeresése, ahol el volt rejtve a magyar Szent Korona 1849-1853 között. Ezt követően fakultatív hajókirándulás következik a Kis-kazán és Nagy-kazán szorosba, mely a Duna legvadregényesebb szakasza. A folyó két partját szorosan szegélyező szilafalak, csodás hegyoldalak, emléktáblák, várromok teszik felejthetetlenné az utazást Európa egyik legszebb, legromantikusabb útszakaszán. A kora esti órákban utazás Herkulesfürdőre, séta a monarchiabeli üdülőhelyen és vacsora, szállás (1 éj).

4. nap: Reggeli után indulás Karánsebes – Lugos érintésével Temesvárra. Városnéző séta keretében ismerkedés Bánát központjával, az 1989-es forradalom városával, mely gyönyörű épületekkel, parkokkal is büszkélkedhet. A szépséges barokk Dóm tér és a szecessziós Opera tér épületeinek megtekintése után látogatás Románia legnagyobb ortodox katedrálisában. Rövid szabadidő, majd hazaindulás rövid pihenőkkel Szeged-Budapest-Veszprém útvonalon. Érkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj: 69 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást és a belépődíjakat)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 19 500 Ft/főKazan-szoros

BBP biztosítás: 1 800 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 350 RSD/fő+ kb. 100 RON/fő 

Ingyenes fel- és leszállási lehetőség: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár-Budapest-Szeged útvonalon.

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártya típusú személyi igazolvány szükséges!

Utazási tanácsok Szerbiába utazóknak

Utazási tanácsok Erdélybe utazóknak

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!