Felvidéki barangolás

nyomtatásKosiceIdőpont: 2017. július 20-23. (4 nap/3 éjszaka)

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 3*-os, városközponti szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
1 éjszaka Kassán, 2 éjszaka Poprádon

Ellátás: félpanzió (büféreggeli és háromfogásos menüvacsora)

Útvonal: Veszprém-Budapest-Ózd-Bánréve-Rozsnyó-Betlér-Kraszna Horka-Kassa-Szepeskáptalan-Lőcse-Poprád-Dunajec-Késmárk-Tátralomnic-Ótátrafüred-Csorba-tó-Besztercebánya-Zólyom-Budapest-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 6 órakor az OMV benzinkút parkolójából és utazás a fenti útvonalon rövid pihenőkkel Rozsnyóra. Séta a belvárosban, Szlovákia legnagyobb négyzet alakú terén és ismerkedés a város nevezetességeivel: Andrássy Franciska szobra, Rákóczi őrtorony, Szt. Anna templom, Püspöki székesegyház, majd indulás Betlérre. Látogatás a gyönyörűen felújított, Europa Nostra díjas Andrássy vadászkastélyban, melynek belső berendezése eredeti. Séta a kastélyt körülölelő csodálatos angol parkban. Ezt követően Krasznahorkan az Andrássy mauzóleum megtekintése, ahol figyelemre méltó az arany mozaikokból és többfajta márványból készült belső díszítés. A késő délutáni órákban utazás Kassára, Kelet-Szlovákia legnagyobb városába. Vacsora, szállás (1 éj). Vacsora után fakultatív gyalogos belvárosi séta Márai Sándor szülőhelyén, a magyar emlékekkel teli gyönyörű városban, mely 2013-ban Európa kulturális fővárosa volt.

2. nap: Reggeli után a városnézés folytatása helyi idegenvezetővel: Szt. Erzsébet székesegyház (a gótikus építészet egyik legszebb alkotása, II. Rákóczi Ferenc és Bercsényi Miklós nyughelye), Szt. Mihály kápolna, Orbán torony, Színház, Rodostó-ház (a törökországi Rákóczi-ház mása), Márai emlékkiállítás (nyitva tartástól függően). A déli órákban utazás a Szepesi vár közelében fekvő Szepeshelyre (Szepeskáptalan), a Szepesség egyházi központjába. A maga nemében egyedülálló és mintegy 36 épületből álló egyházi erődítmény fő látnivalói: a középkori püspöki palota, a kéttornyú Szt. Márton katedrális, az óratorony és a kanonok házak. A városka a zsigrai Szentlélek templommal és a szepesi várral – mely a középkorban Magyarország és egyben Közép-Európa legnagyobb vára volt – a Világörökség részét képezi. Ezt követőn utazás Lőcsére, Szepes vármegye egykori székhelyére és ismerkedés a „fekete város” nevezetességeivel. A fő téren több gyönyörű épület található: a Szent Jakab templom (itt található a Felvidék legmagasabb gótikus oltára), a régi árkádos városháza, a középkori női szégyenketrec stb. Az esti órákban érkezés Poprádra, mely a Magas-Tátra kapuja, vacsora, szállás (2 éj).

3. nap: Reggeli után indulás a dunajeci áttöréshez, a szlovák-lengyel határra. A folyó szlovák oldalán lévő Vörös-Kolostor megtekintése után tutajozási lehetőség a meseszép Dunajec-szoroson. Ezt követően városnézés Késmárkon: az 1717-ből származó, egyedülálló értékű evangélikus fatemplom, az új, XIX. századi, bizánci stílusban épült evangélikus templom (Thököly Imre mauzóleuma) megtekintése és fotószünet a Thököly várnál. A délutáni órákban Tátralomnic érintésével érkezés Ótátrafüredre, a Magas-Tátra kedvelt üdülőhelyére. Fogaskerekűvel kirándulás a Tarajkára, majd innen gyalogosan a Nagy-tarpataki vízeséshez. Vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után indulás a Csorba-tóhoz, rövid séta a népszerű szlovák üdülőhelyen, majd hazaindulás az Alacsony-Tátrán keresztül. A déli órákban érkezés Besztercebányára és ismerkedés az egyik legszebb felvidéki bányaváros nevezetességeivel: Várnegyed, Óvárosháza, Mátyás király háza, Fő tér, Püspöki székesegyház, várostorony, Bethlen Gábor háza, Thurzó-Fugger ház stb. Ezt követően indulás Zólyomba: itt séta a városközpontban és a várkastély megtekintése. A város híres szülötte Balassi Bálint, aki műveiben a kor hangulatát és a végvári életet örökítette meg. A vár elődje a XII. században egy meredek sziklaszirten épült, melynek helyére I. Lajos az olasz városi kastélyok mintájára új várat építtetett, a vár máig megmaradt eredeti formájában. A kora esti órákban hazautazás a fenti útvonalon, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 57 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást és a belépődíjakat)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árábó

voros-kolostor1 ágyas felár: 8 700 Ft/fő

BBP biztosítás: 1 800 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 60 €/fő

Ingyenes fel- és leszállási lehetőség: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Devecser-Bakonygyepes-Várpalota-Székesfehérvár-Budapest útvonalon.

unesco   Szepes vára és a kapcsolódó műemlékek, Lőcse, Késmárk evangélikus fatemplom

Utazási tanácsok Szlovákiába utazóknak

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!