Szlovénia varázslatos tájain 4 napos

BledIdőpont: 2017. augusztus 11–14. (4 nap/3 éjszaka)nyomtatás

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 3 éjszaka Ljubljana közelében, középkategóriájú panzióban
2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: büféreggeli (fakultatív büfévacsora)

Útvonal: Veszprém-Pénzesgyőr-Rédics-Ptuj-Ptujska Gora-Skofja Loka-Predjama-Škocjan-Piran-Trieszt-          Redipuglia-Gorizia-Bled-Bohinj-Loibl-hágó-Karavankák-Wörthi-tó-Klagenfurt-Graz-Rábafüzes-Pénzesgyőr-Veszprém

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMW benzinkút parkolójából,  Pénzesgyőrből 6 órakor. Utazás rövid pihenőkkel Ptujba és ismerkedés a Dráva parti város nevezetességeivel: Szt. György templom, városháza, vár. Ezt követően indulás Ptujksa Gorába, itt a gyönyörű gótikus zarándoktemplom megtekintése, melyet 1398-1410 között walseei és ptuji főurak adományaiból építettek. A szép fekvésű Szűzanya plébániatemplom legérdekesebb és legértékesebb látványossága az 1410-ből származó Köpenyes Madonna dombormű, amely a barokk oltárt díszíti 81 aprólékosan faragott szoborral. A délutáni órákban érkezés Skofja Lokába és séta a szép fekvésű, műemlékekben gazdag, legrégebbi szlovén kisvárosban. A város szerepel az UNESCO kulturális világörökségeinek javaslati listáján. Szállás és vacsora a Ljubljana közelében lévő panzióban (3 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás. Predjamán Szlovénia páratlan fekvésű lovagvárának megtekintése, melyet egy magas (123 m) sziklafal közepére, egy barlang bejárata elé építettek. Ezt követően látogatás a Škocjan–barlangban, mely kontinensünk egyik legszebb, legmonumentálisabb üregrendszere és 1986 óta a Világörökség része. A Reka- folyó egy 1400 m hosszú, néhol 150 m mély földalatti kanyont vájt magának: a háromszintes, 5,8 km hosszúságban feltárt barlang rabul ejt bennünket. Ezután utazás Piranba: az olasz hangulatú, elbűvölő kisváros látnivalóinak megtekintése. A városka a szlovén tengerpart gyöngyszeme, középkori építészettel és gazdag kulturális örökséggel. A városfalon belüli, olaszos hangulatú óváros csak gyalogosan járható be. Itt található Európa valószínűleg leglátványosabb fekvésű temploma, a Szent György székesegyház, mely egy aprócska domb tetején áll a város felett és teraszáról csodálatos panoráma tárul elénk. Ezt követően utazás Szlovénia híres alpesi útján, a Soca (Isonzó) folyó völgyében. Az I. világháborúban éveken keresztül itt húzódott a front Olaszország és a Monarchia között, ahol sok magyar katona is elesett. Rövid pihenő és látogatás két katonatemetőben. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora és szállás.

3. nap: Reggeli után indulás a Triglav Nemzeti Park területén fekvő csodálatos üdülőhelyre, Bledbe. A 475 m magasan fekvő tó nagyszerű klímájának, enyhe éghajlatának köszönhetően népszerű lett a XIX. századi arisztokraták körében, felvirágzását is ennek a kornak köszönheti. Ismerkedés a tóparti település látnivalóival: fakultatív kirándulás pletnával (kb. 20 személyes kishajó) a tó közepén lévő kis szigetre, itt a Szűz Mária zarándoktemplom megtekintése. A hiedelem szerint a templomban található harangot háromszor kell megkongatni, hogy szerencse érje a látogatót: a szigetről így gyakran hallatszik harangszó. A településnek gasztronómiai jelentősége is van: Szlovénia-szerte ismert és kedvelt sütemény a bledi krémes. Ezután indulás Szlovénia egyik természeti csodájához, a Bled közelében található Vintgár-szurdokhoz. Az 1,6 km hosszú, fahidakon és a sziklákhoz rögzített fafolyosókon járható szurdokot a Radovna-folyó vízesései teszik felejthetetlen élménnyé. Ezt követően továbbutazás a Júliai Alpok legvadregényesebb tengerszeméhez, a Bohinji-tóhoz. Szlovénia legnagyobb tavát gleccserek formálták és morénák veszik körül, hosszúsága 4 km. Fakultatív kirándulás felvonóval a tó fölé magasodó (1530 m magas) Vogel-hegyre (a program időjárásfüggő). Visszautazás a szálláshelyre, vacsora, szállás.

4. nap: Reggeli után indulás az „Osztrák Riviera”-nak nevezett Wörthi-tóhoz. Séta a tóba benyúló félszigeten épült, festői szépségű Maria Wörth-ben. A késő gótikus templom megtekintése után utazás a Klagenfurt közelében lévő Pyramidenkogelhez, ahonnan – szép idő esetén – páratlan kilátásban gyönyörködhetünk Karintia völgyei és tavai felett. Ezt követően látogatás a megújult klagenfurti Minimundus-ban, ahol a világ számos turisztikai nevezetességének miniatűr változata csodálható meg. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Pénzesgyőrbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 64 400 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást félpanzióval, az idegenforgalmi adót, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, a kötelező utasbiztosítást, de nem tartalmazza a belépődíjakat)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!    4 %  (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett)

1 ágyas felár: 13.200 Ft/fő

BBP biztosítás: 1.800 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 100 EUR/fő 

Csatlakozási lehetőség: a jelzett útvonalon.

Utazási tanácsok Szlovéniába utazóknak

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!