Tengerparti pihenés a szlovén Adrián kirándulásokkal

nyomtatásPiranIdőpont: 2017. augusztus 23-27. (5 nap/4 éjszaka)

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 4 éjszaka Koperban, a 3*-os Hotel Aquapark Žusterna közvetlen tengerparti szállodában,
2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban (légkondicionálás, tv, telefon, minibár, hajszárító és internetcsatlakozási lehetőség)
A szálloda kínálata: étterem terasszal, bár, kávézó, édesvizű és tengervizű medencekomplexum, wellness központ (szauna, szolárium, masszáz, fitnessterem).
A vendégek díjmentesen használhatják az Aquapark édes- és tengervizű medencéit, melyek mintegy 1200 m2 fedett és nyitott vízfelületet jelentenek.

Ellátás: svédasztalos félpanzió

Útvonal: Veszprém-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Lenti-Ljubljana-kocjan-Koper-Trieszt-Pula-Rovinj-Poreč-Piran-Portorož-Postojna-Predjama-Lenti-Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Devecser-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Ljubljanaba, ahol barokk, reneszánsz és szecessziós épületek, gyönyörű hidak és parkok pompáznak. Városnézés a szlovén fővárosban: belváros, Székesegyház, Hármas-híd. Ezt követően látogatás a Škocjan–barlangban, mely kontinensünk egyik legszebb, legmonumentálisabb üregrendszere és 1986 óta a Világörökség része. Utána továbbutazás Koperba, vacsora és szállás (4 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás az Isztriai-félszigeten. Városnézés Pulában, a félsziget legnagyobb városában: Amfiteatrum (az I. századi, kiváló állapotban fennmaradt aréna, mely a római korban a gladiátorjátékok színtere volt), Sergius diadalív, Herkules- és Aranykapuk, Augustus császár szentélye. Ezt követően utazás Rovinjba, a félsziget legszebb antik városába, melyet különleges romantikája, hangulatos óvárosa tesz vonzóvá. Városnéző séta: Szent Kereszt kapu és templom, városháza valamint a félsziget legmagasabb pontján álló Szent Euphemia templom. Harangtornya a velencei Campanile mintájára épült, meseszép kilátás nyílik innen a városra és a környező szigetekre is. Majd indulás Porečba, útközben rövid pihenő, fotószünet a Limski-fjordnál, mely 9 km mélyen nyúlik a szárazföld belsejébe, 600 m széles és a norvég fjordokhoz hasonlít. Poreč az Isztriai-félsziget legélénkebb és leglátogatottabb idegenforgalmi központja hangulatos óvárossal. A város nevezetessége a VI. századból származó, Euphrasius püspök által építtetett bazilika, melynek mozaikját a bizánci művészet legértékesebb emlékei között tartják számon. Vacsora és szállás, mint előző nap.

3. nap: Félpanziós ellátás a szállodában. Pihenés, fürdés a tengerparton és az aquapark medencéiben. Félnapos fakultatív kirándulás: sétával egybekötött városnézés Triesztben, az egykori osztrák-magyar Monarchia legnagyobb kikötővárosában, majd látogatás a romantikus fekvésű Miramare kastélyban, mely Ferenc József császár öccse, Habsburg Miksa megbízásából épült isztriai fehér márványból. A meseszerű kastély 1850-ben épült, gazdagon díszített belső termei eredeti berendezésűek és látványos, hatalmas, ősfás, szökőkutas, olasz stílusú kert veszi körül. Vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után egész napos kirándulás, ismerkedés a Szlovén Riviéra gyöngyszemeivel. A délelőtti órákban az olasz hangulatú, elbűvölő kisváros, Piran látnivalóinak megtekintése. A városka a szlovén tengerpart gyöngyszeme, középkori építészettel és gazdag kulturális örökséggel. A városfalon belüli, olaszos hangulatú óváros csak gyalogosan járható be. Itt található Európa valószínűleg leglátványosabb fekvésű temploma, a Szent György székesegyház, mely egy aprócska domb tetején áll a város felett és teraszáról csodálatos panoráma tárul elénk. Ezt követően utazás Portorožba, a szlovén tengerpart legelegánsabb üdülővárosába, majd indulás Koperba, városnézés, séta a mediterrán hangulatú óvárosban (Fő tér, Székesegyház). Délután visszaérkezés a szállodába, strandolás és szabadidő. Vacsora, szállás: mint előző nap.

5. nap: Reggeli után indulás Postojnára: itt a világhírű cseppkőbarlang megtekintése, ahol a „természet legcsodálatosabb galériája” tárul a szemünk elé (közlekedés villanyvasúttal, majd gyalog a meseszerűen megvilágított termekben, a szakadékok, a föld alatti erek és tavak mellett). Ezután látogatás Predjaman, Szlovénia páratlan fekvésű lovagvárában, melyet egy magas (123 m) sziklafal közepére, egy barlang bejárata elé építettek. A kora délutáni órákban hazaindulás a fenti útvonalon, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

A napi programok sorrendje az időjárás függvényében változhat.

 

Részvételi díj: 85 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást félpanzióval, az üdülőhelyi díjat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív program árát)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 22 000 Ft/főTriest-Miramare

BBP biztosítás: 2 250 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 130 HRK/fő + kb. 60 €/fő

Fakultatív kirándulás Trieszt: 2 900 Ft/fő + belépődíj

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco   Poreč – Euphrasius bazilika, Škocjan-barlang

Utazási tanácsok Szlovéniába utazóknak

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!