Prága – Karlovy Vary és Dél-Csehország kincsei

PRÁGA – KARLOVY VARY ÉS DÉL-CSEHORSZÁG KINCSEI

Időpont: 2014. augusztus 16-20.       (5 nap/4 éjszaka)                                ünnepi hosszú hétvége

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés3*-os szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban, 3 éjszaka Prágában, 1 éjszaka Cesky Krumlovban

Ellátásbüféreggeli (fakultatív vacsora)

ÚtvonalVeszprém-Devecser-Jánosháza-Vasvár-Szombathely-Mosonmagyaróvár-Rajka-Prága- Karlovy Vary-Hluboká–Ceské Budejovice–Cesky Krumlov-Telc–Bécs- Mosonmagyaróvár–Szombathely–Vasvár-Jánosháza–Devecser-Veszprém

Program:

1. nap: Indulás 5 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Lednicébe: itt látogatás a dúsgazdag Liechtenstein hercegek egykori pazar, angol főúri kastélyok mintájára építtetett nyári kastélyában. 1945-ben került állami tulajdonba, ekkor hagyta el az épületet a vár utolsó gazdája. Ezt követően indulás Prágába, séta az Újvárosban (Vigadó, Lőportorony, Vencel tér stb.), majd a szállás elfoglalása.

2. nap: Reggeli után ismerkedés a prágai várral (Sztrahovi kolostor, Loretto-templom, Szt. Vitus-székesegyház, királyi palota, Szt. György-bazilika, Arany utcácska). Ezután séta a Kisoldalon (Szt. Miklós-templom, Kisoldali főtér, Máltai lovagok tere, Kampa-sziget), majd a város legnevezetesebb hídján, a Károly hídon áthaladva az Óváros látnivalói következnek (Klementinum, Óvárosi főtér, Zsinagógák, Karolinum, Rudolfinum, Tyl Színház). Szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás a Tepla-folyó völgyében fekvő Karlovy Vary-ba (Karlsbad), Európa egyik leghíresebb fürdőhelyére. 1370-ben IV. Károly alapította a róla elnevezett várost, ahol jelenleg több mint 300 gyógyvízforrás található. Séta és városnézés (Kollonád, fürdőházak, Mária Magdolna-templom) a szépfekvésű városban, ahol ma is sok pompás épület emlékeztet a Monarchia időszakára. Látogatás a Becherovka Múzeumban kóstolási lehetőséggel, majd visszautazás Prágába. Szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után séta, szabad program Prága belvárosában, majd a déli órákban utazás Dél-Csehországba. Látogatás a hlubokai kastélyban, melyet egykori tulajdonosai az angol uralkodó rezidenciájának, a windsori kastélynak a mintájára alakítottak át. A Moldva felett, festői környezetben épült vár egyedülálló fegyvergyűjteménnyel rendelkezik. Ezt követően séta Ceské Budejovicében, Európa egyik legszebb, pontosan négyzet alakú főterén. Fakultatív vacsoralehetőség egy tradicionális cseh sörözőben. Szállás Cesky Krumlovban, 3*-os szállodában.

5. nap: Reggeli után ismerkedés a cseh városok gyöngyszemével, Cesky Krumlovval. Séta a Moldva kanyarulata által ölelt festői, ódon hangulatú belvárosban és a Schwarzenberg grófok egykori várának megtekintése. A XVI. századtól medvéket is tartottak a vár területén, mely – a rózsa mellett – a Rosenberg család jelképe volt. A prágai Hradzsin után a krumlovi várkastély Csehország második legnagyobb vára. Ezt követően továbbutazás Telc-be: séta és szabadidő az árkádos házakkal övezett főtéren. Hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 59.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a fakultatív vacsora és a fakultatív kirándulás költségeit)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!   2014. április 19-e után 4 % törzsutaskedvezmény a részvételi díj árából (törzsutas: aki 2012-ben és/vagy 2013-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett)

1 ágyas felár: 17.900 Ft/fő

Vacsora felár: 16.900 Ft/fő (4 vacsora)

BBP biztosítás: 2.250 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 1.200 CZK/fő - részletes lista megtekintése

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén):

Karlovy Vary: 5.900 Ft/fő (irodánkban fizetendő ) + 120 CZK/fő (belépődíj a Becherovka múzeumba)

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon. -

   Lednice, Prága, Hluboka, Cesky Krumlov, Telc

Utazási tanácsok Csehországba utazóknak

(A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!)