Dél-Csehország és a Wachau


 Időpont: 2018. június 27-29. (3 nap/2 éjszaka)nyomtatás
Idegenvezetés audio készülékkel

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata)

Elhelyezés2 éjszaka Česke Budejovice-ben 3*-os szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: reggeli (fakultatív vacsora)

Útvonal: Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Bécs – Stockerau – Třeboň – Hluboká – České Budejovice – Česky Krumlov – Melk – Dürnstein – Krems – Bécs – Szombathely – Sárvár – Devecser – Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás 5 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából. Utazás Ausztrián keresztül rövid technikai pihenőkkel, Dél-Csehországba. A több ezer halastavat, sok kis szigetet magába foglaló Třeboň régió UNESCO természeti rezervátum és tele van középkori emlékekkel, erődökkel, reneszánsz városokkal. A ritkás erdőkkel borított mocsaras, tőzeglápos tájon a Vítkovok hoztak létre uradalmi udvart a középkorban, ami mellett lassan kialakult a település is. A nagy hagyományú třeboňi sörfőzdét 1379-ben alapították. Séta a történelmi városközpontban. A kora délutáni órákban érkezés a Moldva partján fekvő Hlubokába, Dél-Csehország egyik legpompásabb, vadregényes környezetben épült kastélyához. A romantikus Tudor-stílusú várkastély, amelyet egykori tulajdonosai az angol uralkodói rezidencia, a Windsori kastély mintájára alakították át, ma Csehország egyik leglátogatottabb műemléke. A kastélylátogatás után utazás Dél-Csehország kb. 10 km-re található fővárosába, a Moldva és a Malše összefolyásánál fekvő České Budějovicebe és séta Európa egyik legszebb, pontosan négyzet alakú főterén. Szálláshely elfoglalása és fakultatív vacsora egy hangulatos sörözőben.

2. nap: Reggeli után egész napos program Český Krumlovban. A Moldva kanyargó völgyében fekvő városka Dél-Csehország történelmi és kulturális gyöngyszeme, méltán szerepel az UNESCO Világörökség-listán. Ez a középkorból ránk maradt gyönyörűség hangulatos óvárosával, girbe-gurba utcáival, egyedülálló polgári házaival és impozáns várával garantáltan lenyűgöz minden látogatót. Séta a Moldva kanyarulata által ölelt festői, ódon hangulatú belvárosban és látogatás a Cseh Köztársaság (prágai után) második legnagyobb várkastély komplexumában, mely Közép-Európa legjelentősebb műemlékei közé tartozik. A vár területén a XVI. század óta medvéket is tartanak, ami – a rózsa mellett – az egykori várbirtokos Rosenberg család jelképe. Szabad program, majd visszatérés a szálláshelyre. Szállás mint előző nap, fakultatív vacsora.

3. nap: Reggeli után indulás hazafelé a híres osztrák Dunakanyar, a Wachau érintésével. A folyónak ez a rövid, 36 km-nyi szakasza változatos tájképének, jelentős kulturális emlékműveinek és kisvárosi együtteseinek köszönhetően, mint különleges értéket képviselő történelmi kultúrtáj, méltán kapott helyet az UNESCO Világörökség-listán. Melkben látogatás Európa egyik legjelentősebb bencésrendi kolostoregyüttesében, majd továbbutazás a Duna festői kanyarulata mentén, ahol a folyó néhol 1000 méter magas hegyek között hömpölyög, (létszámtól és időjárástól függően egy szakaszon hajóval – a részvételi szándékot jelentkezéskor kérjük közölni) Dürnsteinig. A domboldalba épült városka tökéletesen megőrizte régi szépségét, ezért több osztrák történelmi filmet forgattak itt. Séta az ódon hangulatú kis utcákon keresztül a város szélén levő autóbusz-parkolóig. A program utolsó állomása Krems, a Wachau keleti kapuja, Ausztria legöregebb városainak egyike. Séta az óvárosban, amely sokat megőrzött az elmúlt évszázadok hangulatából. Hazaindulás a késő délutáni órákban, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 39.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 2 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a wachaui hajózás árát és a fakultatív vacsora költségét)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2018. március 9-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2016-ban és/vagy 2017-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2018. március 9. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

Vacsora felár: 6.600 Ft/fő (2 vacsora)Cesky-Krumlov

1 ágyas felár: 7.900 Ft/fő

BBP biztosítás: 1.350 Ft/fő

Belépődíjak:   kb. 550 CZK/fő és kb. 38 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

 unesco   Hluboka, Česky Krumlov, Wachau

Utazás tanácsok Csehországba utazóknak

Utazás tanácsok Ausztriába utazóknak

A jelentkezés lezárult!