Prága – Drezda – Telc

Időpont: 2018. október 20-23. (4 nap/3 éjszaka) ünnepi hosszú hétvége 

Idegenvezetés audio készülékkelnyomtatás

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata)

Elhelyezés: 3 éjszaka Prágában, 3*-os szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: büféreggeli (fakultatív vacsora)

Útvonal: Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Bécs – Kutna Hora –Prága – Dečin – Bastei – Drezda – Prága – Lednice* / Telč**– Bécs – Szombathely – Sárvár – Devecser – Veszprém

Program:

1. nap: Indulás 5 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából. Utazás a jelzett útvonalon rövid pihenőkkel Kutna Horába, mely méltán az UNESCO világörökség része. Jelentős ezüstbányáinak köszönhetően a középkorban gazdagsága Prágával vetekedett. Látogatás a Szent Borbála katedrálisban, ami a csehországi gótikus építészet egyik legjelentősebb alkotása. A XIV. század végén épült székesegyház a bányászok védőszentjéről kapta a nevét. Ezt követően a Csontkápolna megtekintése, ahol főként a huszita háborúk áldozatainak csontjaiból kialakított berendezési tárgyak, csillárok láthatóak – így emlékeztetve az emberiséget az élet mulandóságára. A délutáni órákban továbbindulás Prágába: szállás elfoglalása és fakultatív vacsora.

2. nap: Reggeli után egész napos városnézés keretében ismerkedés Prága történelmi városrészeivel: a várnegyed (Sztrahovi kolostor, Loreto-templom, Szt. Vitus-székesegyház, királyi palota, Szt. György-bazilika, Arany utcácska), a Kisoldal (Kampa-sziget, Kisoldali főtér), a Károly híd, az Óváros (Klementinum, Óvárosi főtér, Zsinagógák) és az Újváros (Reprezentációs ház, Lőportorony, Vencel tér) legfőbb látnivalóinak megtekintése. Szállás, fakultatív vacsora: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás: utazás Dečin érintésével Szászországba az Elba völgyének legszebb szakaszán. Az útvonal természeti szépségei miatt méltán kapta a vidék a Szász-Svájc elnevezést: bizarr sziklaalakzatok látványa várja az idelátogatókat. Rövid pihenő a Bastei csodálatos panorámát nyújtó magaslatainál, majd továbbutazás Drezdába és ismerkedés az Elba-parti város nevezetességeivel: Theater-platz, Semperoper – a világ egyik legszebb operaháza, Zwinger (kívülről), Hofkirche – Szászország legnagyobb temploma, Frauenkirche, Brühl terasz. A séta során az álomszerűen szép belvároson keresztül – közepén a szász választófejedelmek és királyok rezidenciájával – megmutatkozik a város páratlan bája, melyért méltán nevezik „az Elba Firenzéjének”, és látogatóit a hagyomány és modernség lenyűgöző elegyével varázsolja el Németország kulturális gyöngyszeme. A késő délutáni órákban visszaindulás Prágába, fakultatív vacsora és szállás: mint előző nap.

4. nap:Reggeli után utazás hazafelé.
*A tavaszi programban: Útközben kis morvaországi kitérő a Lednice-Valtice kultúrtájra és látogatás a windsori kastély mintájára épült romantikus lednicei mesepalotában és parkjában.
**Az őszi programban: Útközben pihenő Telč-ben: séta a városka árkádos házakkal övezett, híresen szép reneszánsz főterén. A dél-morvaországi település legfőbb látványossága tömegeket vonz ide, a kb. 6000 fős lélekszámú várost évente közel negyedmillió turista keresi fel. A történelmi főtér, az ezt körbeölelő lábas házak, három templomtorony, a várkastély és a mindezt körbefonó halastavak és ligetek egyvelege 1992 óta az UNESCO világörökségének a része.

Folyamatos utazás a jelzett útvonalon rövid technikai pihenővel, érkezés Veszprémbe az esti órákban.

 

Részvételi díj: 62 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a helyi idegenvezetési díjakat Prágában és Drezdában, a fakultatív kirándulás és a fakultatív vacsora költségeit)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY A TAVASZI ÚTRA!!!    2018. március 9-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2016-ban és/vagy 2017-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2018. március 9. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY AZ ŐSZI ÚTRA!!!    2018. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2016-ban és/vagy 2017-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2018. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

 

1 ágyas felár: 19 600 Ft/fő

Vacsora felár: 10 900 Ft/fő (3 vacsora)

BBP biztosítás: 1 800 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 930*/730** CZK/fő

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén): 

Dečin-Bastei-Drezda: 6 500 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + kb. 7 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco  Kutna Hora, Prága, Lednice-Valtice Kultúrtáj

Utazási tanácsok Csehországba utazóknak

A jelentkezés lezárult!


Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.