Wadowice-Krakkó-Czestochowa-Auschwitz-Dunajec-Zakopane

dunajec2Időpont: 2018. augusztus 16-20. (5 nap/4 éjszaka)Idegenvezetés audio készülékkelnyomtatás

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban, 3 éjszaka Krakkó belvárosában 2*-os egyszerű szállodában, 1 éjszaka a Magas-Tátrában középkategóriájú panzióban

Ellátás: bővített kontinentális reggeli (fakultatív menüvacsora)

Útvonal: Veszprém-Budapest-Besztercebánya-Árvaváralja-Wadowice-Krakkó-Wieliczka-Czestochowa-Auschwitz-Dunajec-Zakopane-Ótátrafüred-Csorbató-Zólyom-Budapest-Veszprém

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából, utazás rövid pihenőkkel. Áthaladva az Alacsony-Tátrán, fotószünet az Árva-folyó fölé magasodó várnál, Árvaváralján, mely Európa egyik leglátványosabb, XIII. században épült várkastélya. Ezt követően utazás Wadowicébe, II. János Pál pápa szülőhelyére: az egykori szülőház megtekintése, mely ma múzeumként látogatható. Fakultatív vacsora és szállás a lengyel királyok egykori koronázó városában: Krakkóban (3 éj).

2. nap: Reggeli után látogatás a wieliczkai sóbányában, mely a világ egyik legrégebbi sóbányájaként ismert. A bányamúzeum legérdekesebb látnivalója a Kinga-kápolna, melynek szinte minden  díszítőelemét sóból faragták. A középkorban Lengyelország     egyik fő jövedelemforrását bányászták itt, ma inkább idegenforgalmi és egészségügyi célokat szolgál. Délután városnézés Krakkóban: Wawel (évszázadokig a lengyel királyok rezidenciája volt), katedrális (a lengyel királyok síremlékeivel),     Jagello egyetem (Lengyelország legrégebbi egyetemét 1364-ben alapították, így a világ egyik legrégebbi egyetemének számít), Fő tér, Posztócsarnok (a Fő téren található Krakkó egyik legjellegzetesebb épülete, mely XV. századi virágkorában fontos kereskedelmi központ volt), Mária templom (Krakkó egyik legszebb temploma, melynek legfőbb látványossága a fából készült szárnyas oltár), sárkány szobor (a     legenda szerint a Wawel-domb barlangjában élt egy sárkány, aki Krakkó megalapítása előtt ezen a vidéken pusztított). Krakkót sokan Európa egyik legszebb városának tartják, mely történelmi, kulturális és gazdasági adottságaival és számos szórakozási lehetőségével egyike a legnépszerűbb úti céloknak. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás. Utazás Czestochowába: a Jasna-Gorai zarándokhely, Pálos-rendi kolostoregyüttes (kegytemplom, kincstár, múzeum) megtekintése. A kolostorban található a Fekete Madonna szentkép, mely csodával határos módon vészelte át a középkori tűzvészt. Ezt követően látogatás Auschwitzban a koncentrációs tábormúzeumban. Az 1947-ben létrehozott múzeum maradandó emléket állít a történelem e szörnyű időszakáról, elrettentő példaként szolgálva az utókor számára. A fakultatív program ára: 6.900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbusz költségét és az idegenvezetést (helyszínen fizetendő: kb. 35 PLN/fő belépődíjak). A fakultatív programon való részvételt már jelentkezéskor kérjük megadni, mert a létszám korlátozott! Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után indulás Zakopane felé a Dunajec-áttöréshez, fakultatív tutajozás a Dunajec-folyó csodálatos szurdokvölgyében. A délutáni órákban érkezés Zakopanéba, a Lengyel-Tátra fővárosába, mely különleges építészete, hangulata révén méltán ismert és kedvelt üdülőhely. Fakultatív kirándulás fogaskerekűvel a Gubalowka-hegyre (1125 m), ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Magas-Tátrára és a városra. Fakultatív vacsora, szállás a Magas-Tátrában (1 éj).

5. nap: Reggeli után hazaindulás, Ótátrafüreden fakultatív kirándulási lehetőség siklóval és gyalog egy gyönyörű természeti látványossághoz, a Tarpataki vízeséshez, majd rövid séta a Csorba-tónál. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 61.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a tutajozást, a fakultatív vacsora és a fakultatív program költségeit)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2018. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2016-ban és/vagy 2017-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2018. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

Vacsora felár: 7.800 Ft/fő – 4 vacsorazakopane

1 ágyas felár: 9.600 Ft/fő

BBP biztosítás: 2.250 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 135 PLN/fő  + kb. 9 €/fő

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén):
Czestochowa-Auschwitz:  6 900  Ft/fő (irodánkban fizetendő) + kb. 35 PLN/fő belépődíjak (helyszínen fizetendő)
Dunajec tutajozás: kb. 55 PLN/fő

Csatlakozási lehetőség: a jelzett útvonalon.

Ingyenes transzferlehetőség: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém     útvonalon.

unesco  Krakkó, Auschwitz, Wieliczka

Utazási tanácsok Lengyelországba utazóknak

Utazási tanácsok Szlovákiába utazóknak

A jelentkezés lezárult!


Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.