Berlin-Potsdam-Drezda-Szász-Svájc

potsdamIdőpont: 2018. június 7–11. (5 nap/4 éjszaka)nyomtatásIdegenvezetés audio készülékkel

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata)

Elhelyezésközépkategóriájú szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
1 éjszaka Lipcsében, 2 éjszaka Berlinben, 1 éjszaka Drezdában

Ellátás: büféreggeli (fakultatív háromfogásos vacsora)

Útvonal:Veszprém-Szombathely-Bécs-Pilzen-Lipcse-Wittenberg-Potsdam-Berlin-Moritzburg-Meissen-Drezda-Pirna-Prága-Szombathely-Veszprém

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4 órakor az OMV benzinkút parkolójából és utazás a jelzett útvonalon rövid pihenőkkel. Érkezés az esti órákban Lipcsébe, a szász szövetségi tartomány legnagyobb városába. A 600 000 fős település a hajdani NDK 2. legnagyobb városa volt. Szállás és fakultatív vacsora.

2. nap: Reggeli után séta a muzsika városában és a zenerajongók zarándokhelyének, a híres Tamás templomnak a megtekintése, melynek negyedszázadig Bach volt a karnagya. Ezt követően indulás Wittenbergbe: a vártemplom híres kapujának megtekintése, ahova Luther Márton 501 évvel ezelőtt kiszögezte a reformációt elindító 95 tételét. Délután érkezés Potsdamba, a „berlini Versailles”-ba, a porosz királyok és fejedelmek világhírű kastély-együtteséhez. Itt a Sanssouci kastély (XVIII. századi, a német rokokó gyöngyszeme) és a Cecilienhof (itt volt a világ felosztása, mely Sztálin, Churchill és Truman nevéhez fűződik) megtekintése. Az esti órákban érkezés az egyesült Németország fővárosába, a közel 3,5 millió lakosú Berlinbe, szállás és fakultatív vacsora.

3. nap:Reggeli után egész napos városnézés Berlinben busszal és gyalogosan helyi idegenvezetővel. Látjuk az Alexander Platzot a TV toronnyal, a Múzeum szigetet, amelynek leghíresebb múzeuma a Pergamon múzeum, s ahol a világ legszebb hölgye, Nofretete „lakik”, az Unter den Linden gyönyörű épületeit, a Brandenburgi kaput, s a közelében a Reichstagot és az új kormányzati negyedet, a Potsdamer Platzot: Berlin új központját futurisztikus épületeivel, a Kulturfórumot, a híres-hírhedt volt határátkelőhelyet, a Checkpoint Charlie-t, a berlini falat és az Eastside Galery-t. Utána fakultatív, kb. 1 órás hajókázás a Spree folyón. Fakultatív vacsora és szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után indulás Moritzburgba, a vizekkel körülölelt mesterséges szigeten, gyönyörű környezetben álló barokk vadászkastélyhoz, Németország egyik legtekintélyesebb nevezetességéhez, mely kalandos vadászatok helyszíne volt. Ezután indulás Meissenbe, az európai porcelángyártás jeles városába és itt a gyár gazdag porcelántörténeti kiállításának megtekintése. A kora délutáni órákban érkezés a gyönyörűen helyreállított szász tartományi székhelyre, Drezdába, mely 700 éven át a királyok, hercegek rezidenciája volt. Ismerkedés az Elba-parti város nevezetességeivel: Theaterplatz, Semperoper (a világ egyik legszebb operaháza), Zwinger, Hofkirche (Szászország legnagyobb temploma), Frauenkirche (Miasszonyunk temploma). Fakultatív vacsora és szállás Drezdában (1 éj)

5. nap: Reggeli után utazás Pirnába (itt rövid séta), majd hazaindulás az Elba völgyének legszebb szakaszán keresztül. Az útvonal természeti szépségei miatt méltán kapta a vidék a Szász-Svájc elnevezést: szűk, kanyargós folyóvölgyek, bizarr sziklafalak, különleges formájú táblás hegyek, lenyűgöző homokkő sziklaképződmények és kastélyok sokasága várja az idelátogatókat. Rövid pihenő a Bastei csodálatos panorámát nyújtó magaslatainál. Hazaérkezés rövid pihenőkkel a késő esti órákban.

Részvételi díj: 89.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, a 4 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív vacsora költségeit)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2018. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2016-ban és/vagy 2017-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2018. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

Vacsora felár: 22.800 Ft/fő (4 vacsora)meissen

1 ágyas felár: 23.600 Ft/fő

BBP biztosítás: 2.250 Ft/fő

Belépődíjak:  kb. 65 €/fő

Hajókirándulás a Spree folyón:  kb. 10 €/fő 

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco a berlini Múzeum-sziget, Berlin modern stílusú lakótelepei, Potsdam és Berlin palotái és azok parkjai, Luther emlékház Wittenbergben

Utazás tanácsok Németországba utazóknak

Jelentkezés lezárult!