Karintia-Dél-Tirol-Dolomitok

pragser-wildseeIdőpont: 2018. augusztus 2-5. (4 nap/3 éjszaka)Idegenvezetés audio készülékkelnyomtatás

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 3 éjszaka Kelet-Tirolban, Silian közelében, középkat. családi szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: félpanzió (büféreggeli és 3-fogásos menü vacsora)

Útvonal: Veszprém – Bakonygyepes – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Hochosterwitz– Maria Saal – Auronzo di Cadore – Pieve di Cadore – Cortina d’Ampezzo – Misurina – Villa Bassa – San Candido – Silian – Bruneck – Terenten – Bressanone – Bolzano – Canazei – Gardena – Arnoldstein – Klagenfurt – Graz – Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser – Bakonygyepes – Veszprém

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4 órakor az OMV benzinkút parkolójából és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Ausztriába a fenti útvonalon. A legdélibb, legnapfényesebb osztrák tartomány Karintia, természeti és történelmi látnivalókban egyaránt gazdag. A tartomány „mesebeli jelképe” a 150 méter magas sziklán tornyosuló Hochosterwitz várkastély. Látogatás az ókori erőd helyén épült várban, amelynek lenyűgöző látványa még a híres amerikai mesefilmrendezőt, Walt Disney-t is megihlette. Innen körülbelül félórányi távolságra található Karintia legrégibb egyházi központja. Látogatás Maria Saal híres gótikus zarándoktemplomában, amelynek története egészen 767-ig nyúlik vissza. Továbbutazás a kelet-tiroli Gail-völgyben található szálláshelyre, egy több mint ezer méter magasan fekvő üdülőfaluba: vacsora és szállás középkategóriájú családi szállodában (3 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás Olaszországba, az Alpok sajátos részét alkotó, csodálatosan szép Dolomitok vidékére. A több hegycsoportból álló, triász korú, látványosan rétegzett kőzetekből felépülő hegység 2009 óta UNESCO Világörökség. A Seekofel alatt kb. 1500 m magasan fekvő, 31 hektár vízfelületű tengerszem a Pragser Wildsee – olasz nevén Lago di Braies – nemcsak gyönyörű, de népszerű, ismert kirándulóterület is, amit jó idő esetén érdemes felkeresni. Sokan felismerik, még, ha nem is jártak ott korábban, ugyanis itt forgatták Terence Hill-el a főszerepben az Alpesi őrjárat című 12 részes tv-sorozatot, amiről a helyiek egy táblával meg is emlékeznek a kultikus csónakkölcsönző mólón. Továbbutazás és fotószünet Auronzo di Cadore-nál, majd látogatás a reneszánsz festőművész, Tiziano Vecellio szülőhelyén Pieve di Cadore-ban. Páratlanul szép fekvése miatt a „Dolomitok királynője”-ként is ismert Cortina d’Ampezzo, az 1956-os téli olimpia helyszíne. Séta a Dolomitok fővárosában, majd a 2,5-3 ezer méter magas hegyektől körbe vett, 1745 m tengerszint feletti magasságban található Misurina-tónál, a Dolomitok egyik legszebb kirándulóhelyén. A tó körüli mikroklíma nagyon jót tesz a légúti megbetegedésben szenvedőknek. Szállás és vacsora mint előző nap.

3. nap: Reggeli után egész napos kirándulás keretében visszatérés Dél-Tirolba és a Dolomitokba. Az olasz Alpok egyik legszebb városa Bressanone, katonai táborát az 1. században a rómaiak alapították Brixina néven. Első katedrálisát 992-ben építették, de a 19. századi lakosságának már 10 százaléka pap és szerzetes volt, akik a város 12 templomában és 6 kolostorában tevékenykedtek. A város ősi püspöki székhely volt 1964-ig, amikor a püspökséget Bolzanoba helyezték át. A tartomány székhelye a Dolomitok kapujaként számon tartott Bolzano és környéke a legdélebbi, németajkú üdülőrégió Európában. Itt található a híres Dél-Tiroli Borút, amely mentén varázslatosan szép falvak húzódnak az egész völgyben. A város fő attrakciója a Régészeti Múzeumban látható: Ötzi, az ősember, akinek jégbe fagyott maradványait 1991-ben találták meg az ötztali Alpokban. A Dolomitokat ékesítő kis tavak egyike, az ezerszínű Karer-tó, 1530 méteres magasságban található festői tengerszem. A környék lakossága „Szivárvány-tó”-nak nevezi, utalva a tó legendájára, mi szerint egy gonosz varázsló gyémántokkal teleszórt szőnyeggel csalta lépre a tó tündérét. A tó fölötti égbolton valóban gyakran figyelhető meg szivárvány. Visszautazás a szálláshelyre Canazei városka érintésével, a 2121 méter magasan fekvő Grödeni-hágón át. Szállás és vacsora mint előző nap.

4. nap: Reggeli után indulás hazafelé. A Wörthi-tó déli oldalán hegyi szerpentinút vezet Karintia valóságosan is kiemelkedő látványosságához a Pyramidenkogelre. Ausztria egyik legszebb pontján néhány éve nyílt meg a világ legmagasabb, fából készült kilátótornya, ahonnan tiszta időben szinte az egész tartomány belátható. A 100 méter magas spiráltorony 9. szintjén található Skybox varázslatos körpanorámát kínál a természetvédelem alatt álló 4 tó völgyére. A torony külön érdekessége az 52 m-es magasságból induló csőcsúszda, jelenleg a legmagasabb fedett csúszda Európában. A Wörthersee keleti végében egy tündéri „mini világ”, a klagenfurti Minimundus kínál különleges látnivalót. A gyermeki léptékűre kicsinyített környezetben 26 ezer négyzetméteren együtt található a világ kb. 170 híres épülete, építménye, vonata, hajója. A makettek az eredeti objektumok 1:25 arányban kicsinyített valósághű másai. Ezután hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 79 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást és a belépődíjakat)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2018. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2016-ban és/vagy 2017-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2018. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 15.900 Ft/főkarer

BBP biztosítás: 1.800Ft/fő

Belépődíjak: kb. 65 EUR/fő

unesco   az olasz Dolomitok

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Utazási tanácsok Olaszországba utazóknak

Utazási tanácsok Ausztriába utazóknak

A jelentkezés lezárult!


Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.