Zarándoklat és körutazás Portugáliában

fatima1Időpont: 2018. szeptember 11–18. (8 nap/7 éjszaka)nyomtatásIdegenvezetés audio készülékkel

Utazás: Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon a TAP menetrendszerinti járatával ,Portugáliában helyi légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 3*-os szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban, 5 éjszaka Fatimában, 2 éjszaka Lisszabonban vagy környékén

Ellátás: bővített kontinentális reggeli (fakultatív háromfogásos menüvacsora)

 

Program:

1. nap: A menetrendtől függően elutazás Budapestről a TAP közvetlen menetrendszerinti járatával Lisszabonba, majd innen autóbusszal Fatimába. Vacsora, szállás (5 éj). (Fatimában 1917. május 13-án a szokásos déli rózsafüzér elmondása után három tanulatlan pásztorgyermeknek: Francisco és Jacinta Martonak, valamint Lucia dos Santosnak megjelent Szűz Mária és általuk szólította fel a világot a megtérésre,  imára és engesztelésre az emberiség megmentése érdekében.)

2. nap: Reggeli után egész napos program Fatimában:
– Jelenési kápolna
– Rózsafüzér Királynője Bazilika, Legszentebb Szentháromság Bazilika
– Magyar keresztút – Szt. István kápolna
– Aljustrel: a három kis látnok, Ferenc, Jácinta és Lucia szülőháza
– Fatima plébániatemploma
– Kondor Lajos verbita szerzetes sírja
Vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap:Félpanziós ellátás a szállodában. A Fatimai Szűzanya jelenési napján részvétel az ünnepi szertartásokon és zarándok programokon. Délután kirándulás Coimbrába, Portugália ősi egyetemi városába, mely hajdani királyi székhely, később pedig az ország szellemi központja volt. Látogatás a karmelita kolostor templomában és Lucia nővér múzeumában, továbbá az új Szt. Klára kolostor templomában Portugáliai Szent Erzsébet sírjánál. Vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után egész napos autóbuszos kirándulás Portóba, melynek történelmi  központja (a Douro folyó jobb partján) része a Világörökségnek. Autóbuszos városnézés során ismerkedés Portugália második legnagyobb városának nevezetességeivel: XII. században épült katedrális, Sao Bento pályaudvar előcsarnokának „azulejo” csempetablói és a kétszintes Ponte Dom Luis híd. A program végén kóstolási lehetőség a híres portói italból és jó idő esetén sétahajózás a Douro folyón. A kora esti órákban visszautazás Fatimába, vacsora, szállás.

5. nap: Reggeli után egész napos autóbuszos kirándulás. Tomar: látogatás a Krisztus-rendi lovagok hatalmas, épségben megmaradt kolostor-erődítményében, mely a XII-XVII. század között épült. Batalha: XIV. századi,  magasztos, gótikus-manuel stílusú Santa Maria da Victoria templom és kolostor, mely a portugál gótika remekműve. Alcobaca: XII. századi monostor-templom, mely lenyűgöző méreteivel a korai ciszterci építészet remeke. Nazare: gyönyörű fekvésű, kellemes üdülőfalu az atlanti óceán partján. Vacsora, szállás: mint előző nap.

6. nap: Reggeli után búcsú Fatimától és indulás Obidosba, a középkori várfalak közé zárt, fehér házikókból álló, több mint 2000 éves kisvárosba, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét. A kora délutáni órákban érkezés Lisszabonba. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedés a portugál főváros nevezetességeivel: országzászló kilátópont, Katedrális, Szt. Antal templom, Belém torony, Felfedezések emlékműve, Szt. Jeromos kolostor Vasco da Gama síremlékével. Vacsora, szállás Lisszabonban vagy környékén (2 éj).

7. nap: Reggeli után a városnézés folytatása Lisszabonban: Április 25-e híd, Krisztus király szentély (gyönyörű panoráma Lisszabonra és a Tejo folyó torkolatvidékére). A déli órákban indulás Sintra kisvárosba, mely a XIX. századi romantikus építészet egyik legérdekesebb helyszíne: itt a portugál uralkodók egykori nyári palotájának megtekintése. Ezt követően utazás Cabo da Rocába, az európai szárazföld legnyugatibb pontjára. Az óceánból 145 m magasra emelkedik ki ez a szikla, ahol a „földrész véget ér”. A kora esti órákban indulás Cascais-Estoril érintésével az előző napi szállodába: vacsora, szállás.

8. nap: Reggeli után indulás a repülőtérre, majd hazautazás a TAP menetrendszerinti járatával. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Előzetes igény szerint (melyet a foglaláskor kérünk jelezni) transzferbuszt indítunk:
1. nap Veszprém-Budapest repülőtér, 8. nap Budapest repülőtér-Veszprém viszonylatban, ennek költsége a két útra: 9 000 Ft/fő.

A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja, az ebből eredő esetleges programváltozásért, vagy elmaradásért irodánk felelősséget nem tud vállalni.

Részvételi díj: 211.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást (repülővel és autóbusszal), 7 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio-guide készülékkel), de nem tartalmazza repülőtéri illetéket, a budapesti repülőtéri transzfert, a fakultatív vacsora költségét, a kötelező utasbiztosítást és a belépődíjakat)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2018. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2016-ban és/vagy 2017-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2018. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

Vacsora felár: 28.700 Ft/fő (7 vacsora)

1 ágyas felár: 45.500 Ft/főObidos.JPG

BBP biztosítás: 3.600 Ft/fő

Repülőtéri illeték: 39.000 Ft/fő

Repülőtéri transzfer: 9.000 Ft/fő 

Belépődíjak:  kb. 75 €/fő

Adományok:  kb. 25  €/fő

Őszinte szó: Irodánk 2003 óta szervez utazásokat Portugáliába különböző közlekedési eszközökkel és kombinált programokkal.

Kedves utasaink idegenvezetőnkkel eljutnak a turista út legfontosabb helyszíneire, meglátogatják a híres nevezetességeket és fakultatív jelleggel részt vehetnek Fatimában a lelki vezető által bemutatott szentmiséken, esti rózsafüzér imádságon és a körmeneten.

unesco Lisszabon, Tomar, Alcobaca, Batalha, Porto, Sintra

Utazás tanácsok Portugáliába utazóknak

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!