Barangolás Délvidéken és Dél-Erdélyben

HerkulesfürdőIdőpont: 2018. augusztus 9-12. (4 nap/3 éjszaka)Idegenvezetés audio készülékkelnyomtatás

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 3*-os szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: félpanzió

Útvonal: Veszprém-Székesfehérvár-Budapest-Szeged-Szabadka-Újvidék-Pétervárad-Karlóca-Belgrád-Zimony-Szendrő-Veliko Gradiste-Galambóc-Szörényvár-Orsova-Kazán szoros-Herkulesfürdő-Karánsebes-Lugos-Temesvár-Kiszombor-Szeged-Budapest-Veszprém

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szabadkára. A soknemzetiségű város a mai napig a vajdasági  magyarok kulturális központja és gazdag építészeti emlékekkel rendelkezik. Ismerkedés a város nevezetességeivel: városháza (a magyar szecesszió remekműve), székesegyház, színház. Ezt követően indulás Újvidékre, a Vajdaság tartományi székhelyére, Szerbia második legnagyobb városába és ismerkedés a város főbb látnivalóival: városháza, neogót katolikus templom, görögkeleti székesegyház. Ezután a péterváradi vár megtekintése következik, mely a Monarchia egyik legjelentősebb erődje volt, ma múzeum és kedvelt kirándulóhely.  A XVIII. századi hazai várépítészet egyik legnagyobb és legépebben megmaradt erődítményrendszere, a „Duna Gibraltárja”. Ezt követően utazás a Duna mentén Karlócára, a történelmi hangulatú kisvárosba (1699-ben itt írták alá a török-magyar békeegyezményt). A Békehozó Miasszonyunk kápolna megtekintése után indulás Belgrádba: vacsora, szállás (1 éj).

2. nap: Reggeli után a szerb főváros főbb nevezetességeinek megtekintése következik: a híres nándorfehérvári vár (Kalemegdán erőd) a Duna-Száva torkolatánál, Hunyadi János itt verte vissza a török ostromot és itt halt hősi halált Dugovics Titusz is. A győztes csata emlékére szól minden délben a harangszó. Buszos városnézés  keretében a színház épülete, Milos fejedelem kútja, királyi palota és parlament megtekintése, majd indulás a mai Belgrád részét képező Zimonyba. Séta az óvárosban: a hajdani Hunyadi vár romjain épült emlékmű, a Millennium torony megtekintése. (A híres törökverő itt halt meg 1456-ban, nem sokkal a nándorfehérvári győzelem után). A délutáni órákban indulás Szendrőre: itt ismerkedés a Duna partján épült hatalmas vízivárral, mely a török időkben fontos végvári szerepet játszott, Európa egyik legnagyobb vízi erőssége volt és itt töltötte Kinizsi Pál utolsó napjait. A kora esti órákban utazás a szerb-román határ közelében fekvő, Duna menti városkába: Veliko Gradistebe, vacsora, szállás (1 éj).

3. nap: Reggeli után utazás a Duna jobb partján az Al-Duna vadregényes tájain, további várak mentén. Pihenő Galambóc történelmi végváránál, mely a Duna áttörés felső végén helyezkedik el és fontos stratégiai erőd volt az Al-Duna-Vaskapu bejáratánál. Rozgonyi Cecília itt mentette meg Zsigmond királyt – Arany János „Rozgonyiné” romantikus költeményében. Galambóc városkánál kezdődik a Vaskapu Nemzeti Park, mely Európa egyik legnagyobb szurdokvölgye és több mint 100 km-en keresztül több száz méter magas hegyek között kanyarog a Duna. Gyönyörű tájakon áthaladva – több fotószünetet beiktatva – érkezés a Vaskapu erőmű Duna-gátján át Szerbiából Romániába. A Vaskapu a világ legnagyobb  vízierőműveinek egyike, látogatás a múzeumban, ahol egy maketten látható az erőmű működése. Ezután indulás Orsovára, a hajdanvolt szerb-román-magyar  hármashatáron fekvő városba és az emlékhely felkeresése, ahol el volt rejtve a magyar Szent Korona 1849-1853 között. Ezt követően fakultatív hajókirándulás  következik a Kis-kazán és Nagy-kazán szorosba, mely a Duna legvadregényesebb szakasza. A folyó két partját szorosan szegélyező sziklafalak, csodás hegyoldalak, emléktáblák, várromok teszik felejthetetlenné az utazást Európa egyik legszebb, legromantikusabb útszakaszán. A kora esti órákban utazás Herkulesfürdőre, séta a  monarchiabeli üdülőhelyen és vacsora, szállás (1 éj).

4. nap: Reggeli után indulás Karánsebes – Lugos érintésével Temesvárra. Városnéző séta keretében ismerkedés Bánát központjával, az 1989-es forradalom városával, mely gyönyörű épületekkel, parkokkal is büszkélkedhet. A szépséges barokk Dóm tér és a szecessziós Opera tér épületeinek megtekintése után látogatás Románia legnagyobb ortodox katedrálisában. Rövid szabadidő, majd hazaindulás rövid pihenőkkel Szeged-Budapest-Veszprém útvonalon. Érkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj: 69 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást és a belépődíjakat)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2018. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2016-ban és/vagy 2017-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2018. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 19.500 Ft/főkazan

BBP biztosítás: 1.800 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 350 RSD/fő + kb. 100 RON/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Ingyenes fel- és leszállási lehetőség: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár-Budapest-Szeged útvonalon.

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártya típusú személyi igazolvány szükséges!

Utazási tanácsok Erdélybe utazóknak

A jelentkezés lezárult!


Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.