Üdülés a bosnyák tengerparton kirándulásokkal


MostarIdőpont:
2020. augusztus 11-16. (6 nap/5 éjszaka)

Idegenvezetés audio készülékkelnyomtatás

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal: Veszprém-Siófok-Marcali-Barcs-Banja Luka-Jajce-Neum-Blagaj-Mostar- Medjugorje- Dubrovnik-Orebic-Korcula-Banja Luka-Barcs-Marcali-Siófok-Veszprém

Elhelyezés: 5 éjszaka Neumban, a Hotel Sunce 4*-os tengerközeli, medencés szállodában
2 ágyas zuhanyozó/WC-s erkélyes, légkondícionált szobákban (TV, Wi-Fi, hűtő)

Ellátás: félpanzió (büfé reggeli és büfévacsora)

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Marcali – Barcs – Banja Luka útvonalon a Vrbas-folyó gyönyörű, kanyonokkal tarkított völgyén át Jajce városába. A viharos múltú város számos magyar történelmi vonatkozással bír. A város jelképe a 23 méter magas vízesés, melynek szépsége magát Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette, aki “Jajcei vízesés” címmel festette meg a tájat. A közelben láthatóak a Pliva-folyóra épített vízimalmok is, melyeket Bosznia nemzeti emlékműveiként tartanak számon. Ezt követően továbbutazás Neumba: vacsora, szállás (5 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás. Indulás a római kori Bona település maradványaira épült Blagajba, mely amellett, hogy egyszerű szépségéről híres, a Buna folyó eredője is. Hatalmas szikla rejti a folyó forrását, melyen a városka szimbóluma, a csodálatos természeti környezetben táncoló dervisek által alapított Tekija kolostor kapott helyet. A kolostor megtekintése után továbbutazás a Neretva partján fekvő Mostarba: séta a gyönyörű, törökös hangulatú városban, a jellegzetes bazárral szegélyezett utcákon. A város a mai napig etnikailag megosztott, a folyó egyik partján jellemzően bosnyákok, a másik parton pedig horvátok élnek: a víz fölött átívelő, újjáépített Öreg Híd (Stari most) ma része az UNESCO világörökségének. A séta végén a Muslibegović ház megtekintése, majd szabadprogram. Ezt követően indulás a Mária jelenések helyszínére, az 1981. óta zarándokhely: Medjugorjéba. A Szent Jakab kegytemplom és környékének megtekintése után visszaindulás Neumba. Vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás Dél-Dalmáciába, a világörökséget joggal élvező Dubrovnikba. Történelmi városrésze és kikötője a horvát tengerpart legfestőibb, legvonzóbb műemlék-együttese, az Adria „gyöngyszeme”. Ismerkedés az óváros nevezetességeivel: Pile-kapu, Szt. Balázs templom, Minceta erőd (séta a városfalakon). Fakultatív libegőzés a város fölött, ahol lélegzetállító panoráma fogadja a látogatót. Szabadprogram, majd a délutáni órákban visszautazás a szállodába: vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás a Peljesac-félszigeten lévő Ston városka érintésével Orebicbe. Innen áthajózás a néhány kilométerre lévő középkori Korcula városába – ahol a híres utazó, Marco Polo született – és a főbb látnivalók megtekintése: kikötői sétány, Fő tér nevezetességei, Szent Márk katedrális (mely 150 éven át épült), Marco Polo szülőháza stb. Visszaútban rövid pihenő Ston városkában, mely fölött magasodik a XIV. századi stoni fal, mely 5,5 km hosszú és a kínai nagy fal után a második legnagyobb. Ezt követően visszautazás szálláshelyre, vacsora, szállás: mint előző nap.utáni órákban visszautazás a szállodába: vacsora, szállás: mint előző nap.

5. nap: Reggeli után egész napos szabadprogram, pihenés és fürdési lehetőség Neumban. Vacsora, szállás, mint előző nap.

6. nap: Reggeli után indulás a festői szépségű természeti látványossághoz, a Kravica vízeséshez. Fotószünet a 25 méter magas és közel 120 méter széles zuhatagnál. Ezt követően hazautazás a jelzett útvonalon, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártya típusú személyi igazolvány szükséges! A belépéshez használt úti okmánynak az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie.

Részvételi díj: 129.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a hajójegyet és a fakultatív kirándulások költségeit.)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2020április 3-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2018-ban és/vagy 2019-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2020. április 3. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 36.000 Ft/főBlagaj

BBP biztosítás: 2.700 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 10 €/fő

Fakultatív kirándulások (minimum 20 fő jelentkezése esetén):
Blagaj-Mostar-Medjugorje: 4.200 Ft/fő (irodánkban fizetendő)  + kb 6 EUR/fő belépők (helyszínen fizetendő)
Dubrovnik: 6.900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + kb 385 HRK/fő  belépők (helyszínen fizetendő)
Peljesac-félsziget-Korcula-sziget: 5.200 Ft/fő (irodánkban fizetendő)  + kb 40 HRK/fő hajójegy  (helyszínen fizetendő)

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Ingyenes transzfer: Szombathely-Sárvár-Jánosháza -Veszprém útvonalon.

 Mostar 

Utazási tanácsok Bosznia-Hercegovinába utazóknak

Nem foglalható!