Prága-Karlovy Vary és Dél-Csehország

Cesky-KrumlovIdőpont: 2020. augusztus 19-23. (5 nap/4 éjszaka) ünnepi hosszú hétvégeIdegenvezetés audio készülékkel

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszalnyomtatás

Elhelyezés3*-os szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban, 3 éjszaka Prágában, 1 éjszaka České Budejovice környékén

Ellátás: büféreggeli (fakultatív menüvacsora)

Útvonal: Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Mosonmagyaróvár – Rajka – Lednice – Prága – Karlovy Vary – Hluboká – České Budejovice – Česky Krumlov – Telč – Bécs – Kőszeg – Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser – Veszprém

Program:

1. nap: Indulás 5 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Lednicébe: itt látogatás a dúsgazdag Liechtenstein hercegek egykori pazar, angol főúri kastélyok mintájára építtetett nyári kastélyában. 1945-ben került állami tulajdonba, ekkor hagyta el az épületet a vár utolsó gazdája. Ezt követően indulás Prágába, séta az Újvárosban (Vigadó, Lőportorony, Vencel tér stb.), majd a szállás elfoglalása (3 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos városnézés keretében látogatás a prágai várnegyedben (Sztrahovi kolostor, Loreto-templom, Szt. Vitus-székesegyház, királyi palota, Szt. György-bazilika, Arany utcácska), séta a Kisoldalon (Szt. Miklós-templom, Kisoldali főtér, Máltai lovagok tere, Kampa-sziget), majd a város legnevezetesebb hídján, a Károly hídon áthaladva (a Moldva első állandó hídja, melyet a folyó egyik gázlója fölé emeltek) az Óváros látnivalói következnek (Klementinum, Óvárosi főtér, Zsinagógák, Karolinum, Rudolfinum, stb.). Szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás a Tepla-folyó völgyében fekvő Karlovy Vary-ba (Karlsbad), Európa egyik leghíresebb fürdőhelyére. 1370-ben IV. Károly alapította a róla elnevezett várost, ahol jelenleg több mint 300 gyógyvízforrás található. Séta és városnézés (Kollonád, fürdőházak, Mária Magdolna-templom) a szép fekvésű városban, ahol ma is sok pompás épület emlékeztet a Monarchia időszakára. Látogatás a Becherovka Múzeumban kóstolási lehetőséggel (a gyárat Jan Becher építtette 1867-ben, innen indult el a híres likőr szállítása az egész világra), majd visszautazás Prágába. Szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után séta, szabad program Prága belvárosában, majd a déli órákban utazás Dél-Csehországba. Látogatás a hlubokai kastélyban, melyet egykori tulajdonosai az angol uralkodó rezidenciájának, a windsori kastélynak a mintájára alakítottak át. A Moldva felett, festői környezetben épült vár egyedülálló fegyvergyűjteménnyel rendelkezik. Továbbutazás a közeli České Budejovicébe és séta Európa egyik legszebb, pontosan négyzet alakú főterén, majd fakultatív vacsora egy tradicionális cseh sörözőben. České Budejovice  régóta ismert a jó söréről, amit a XIII. század óta főznek. A legnagyobb serfőzde az 1895-ben alapított Budejovicky Pivovar (Budvar).  Szállás České Budejovice környékén (1 éj).

5. nap: Reggeli után ismerkedés a cseh városok gyöngyszemével, Česky Krumlovval. Séta a Moldva kanyarulata által ölelt festői, ódon hangulatú belvárosban és a Schwarzenberg grófok egykori várának megtekintése. A XVI. századtól medvéket is tartottak a vár területén, mely – a rózsa mellett – a Rosenberg család jelképe volt. A prágai Hradzsin után a krumlovi várkastély Csehország második legnagyobb vára. Ezt követően továbbutazás Telč-be: séta az árkádos házakkal övezett híres reneszánsz főtéren. 1992-ben a történelmi városközpontot az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 75.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a helyi idegenvezetés díját a prágai várnegyedben, a fakultatív vacsora és a fakultatív kirándulás költségeit.)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2020. április 3-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2018-ban és/vagy 2019-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2020. április 3. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

Vacsora felár: 17.600 Ft/fő (4 vacsora)Lednice.JPG

1 ágyas felár: 26.000 Ft/fő

BBP biztosítás: 2.250 Ft/fő

Belépődíjak:   kb. 1.220 CZK/fő

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén):
Karlovy Vary: 7 500 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + 180 CZK/fő (belépődíj a Becherovka Múzeumba)

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco  Lednice, Prága, Hluboka, Česky Krumlov, Telč

Utazás tanácsok Csehországba utazóknak

Nem foglalható!


Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.