Nyárelő az Isztriai-félszigeten és a Plitvicei-tavaknál

nyomtatás
Idegenvezetés audio készülékkel

plitvice_lakes_national_park_waterfall-widescreen_wallpapersIdőpont: 2019. június 14-17.(4 nap/3 éjszaka) 

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 3 éjszaka Selcen, 3*-os tengerközeli szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-szobákban

Ellátás: félpanzió (büféreggeli-és vacsora)

Útvonal: Veszprém – Tapolca – Keszthely – Letenye –Rijeka – Opatija –  Selce – Lovran – Pula – Rovinj – Poreč – Lovran – Plitvice – Lovran – Zágráb – Trakosčan – Letenye – Keszthely – Tapolca – Veszprém

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 6 órakor az OMV benzinkút parkolójából, utazás rövid pihenőkkel a horvát Adria második legnagyobb kikötővárosába, Rijekába. Séta az Osztrák-Magyar Monarchia egykori legfontosabb tengeri kapuja, Fiume kikötői negyedében, majd továbbutazás az Ucka hegység lábánál, védett öbölben fekvő Opatijaba: ismerkedés a Monarchia hangulatát és eleganciáját őrző népszerű gyógyüdülőhely, Abbázia nevezetességeivel. Vacsora és szállás Selcen, 3*-os tengerközeli szállodában (3 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás az Isztriai-félszigeten. A gazdag történelmi múltú Pula, az „Isztria fővárosa”, a XIX. századtól az I. világháborúig az Osztrák-Magyar Monarchia haditengerészetének központja volt. Városnéző séta keretében az ókori építészet nevezetes emlékeinek (Amfiteatrum, Herkules- és Aranykapu, Sergius diadalív, Augustus temploma, városháza) megtekintése. Az olaszos hangulatú, sziklaszirtre épült Rovinj a horvát tengerpart egyik legromantikusabb városa, a turizmus térhódítása ellenére ma is aktív halásztelepülés. Kacskaringós, macskaköves utcák vezetnek a sziget legendás védőszentjének, St. Euphemianak a szirt csúcsán álló templomához. Isztria tagolt partvidékének egyik érdekes látnivalója a Rovinj és Poreč között, 10 km mélyre benyúló, kb. 10 millió évvel ezelőtt keletkezett Limski kanal, a Lim-csatorna vagy más néven „Isztria fjordja”. Fotószünet a felső út menti parkolónál. A kétezer éves Poreč óvárosának első számú látványossága a VI. század elején, egy római szentély alapjaira épült Euphrasius bazilika. Az épületegyüttes méltán vált az UNESCO világörökség részévé. Vacsora és szállás, mint előző nap.

3. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás a Plitvicei Nemzeti Parkba: kb. 4-5 órás túra (gyalog, hajóval és kisbusszal) a tavak és vízesések között. Az 1949-ben alapított 20 ezer hektáros Plitvicei Nemzeti Park az egyik legrégebbi nemzeti park Délkelet-Európában, ami 1979 óta az UNESCO világörökség részét képezi. Vacsora és szállás, mint előző nap.

4. nap: Reggeli után indulás hazafelé. Útközben látogatás Zágrábban, városnéző séta a horvát főváros történelmi városrészeiben, a középkorban alapított Káptalandombon és a Felsővárosban (katedrális, Sabor, Szt. Márk templom, latrok tornya, Strossmayer sétány, Jelačić tér, stb.). Zágrábtól kb. 80 km-re található a Trakosčani várkastély, amely Horvátország egyik legszebb és legromantikusabb kastélya. Mai formáját a XIX. században nyerte el és a II. világháború végéig a Draskovich család tulajdona volt. A kastélylátogatás után továbbutazás hazafelé, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 63.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást félpanzióval, az üdülőhelyi díjat, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív programok költségét)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2019. március 1-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2017-ben és/vagy 2018-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2019. március 1. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 9.900 Ft/fő

BBP biztosítás: 1.800 Ft/főRovinj

Belépődíjak: kb. 290 HRK/fő 

Fakultatív kirándulások (minimum 20-20 fő jelentkezése esetén):
– Pula – Rovinj – Poreč:             5 500 Ft/fő (irodánkban fizetendő)
– Plitvicei-tavak:                          6 900 Ft/fő  (Irodánkban fizetendő)
(tartalmazza az autóbusz költségét és az idegenvezetést)

 Csatlakozási lehetőség: a jelzett útvonalon.

Ingyenes transzferlehetőség minimum 4 fő jelentkezése esetén: Szombathely-Tapolca és vissza útvonalon.

unesco   Porec-Euphrasius bazilika, Plitvice

Utazási tanácsok Horvátországba utazóknak

Jelentkezés lezárult!