Korzika felfedezése

CorsicaIdőpont: 2018. szeptember 9–15. (7 nap/6 éjszaka)nyomtatásIdegenvezetés audio készülékkel

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata)

Elhelyezés: 1-1 éj kompon (2-4 ágyas, zuhany/WC-s kabinban), 4 éj Korzikán (1 éj Ajaccioban 3*-os hotelben, 3 éj a keleti parton 3*-os üdülőfalu 2-4-ágyas összkomfortos apartmanban)
Ellátás: 4 reggeli (4 fakultatív vacsora)

Útvonal: Veszprém – Sárvár – Szombathely – Graz – Klagenfurt – Ausztria / Olaszország – Genova – Franciaország / Bastia – Ponte Nuovo – Cargese – Ajaccio – Corte – Ghisonaccia – Bastia – Cap Corse – Saint-Florent – Porto-Vecchio – Bonifacio – Sarténe – Ponte-Nuovo – L’Ile Rousse – Calvi – Bastia – Olaszország / Genova – Ausztria – Szombathely – Sárvár – Veszprém

Program:

1. nap: Indulás reggel 5 órakor Veszprémből az OMV benzinkút pakolójából, majd egész napos utazás autóbusszal, rövid technikai pihenőkkel Ausztrián keresztül Olaszországba. Genovaban behajózás a gyönyörű francia sziget, Korzika felé. Szállás a hajón zuhany/WC-s kabinokban. (1 éj)

2. nap: Kora reggel érkezés Bastia kikötőjébe. Továbbutazás a nyugati oldalra Ponte-Nuovo emlékhely érintésével, ahol a sziget atyjaként emlegetett Pascal Paoli vívta végső harcát a szabadságért, majd a híres Scala di Santa Regina lenyűgöző sziklarengetegén át a sziget legmagasabb, busszal is járható hágóján, a Col De Verghion keresztül. Útközben rövid pihenő a görögök által alapított Cargéseben, ahol a sziget egyetlen ortodox temploma található. Az út UNESCO világörökségi területen, a Les Calanches fantasztikus, vörös sziklái között vezet, a festői portoi öböl fölött. A vörös gránitból álló sziklarengeteg a sziget legszebb természeti látnivalója, a világ csodái közé tartozik. Érkezés Ajaccioba az esti órákban, a szállás elfoglalása után fakultatív vacsora, szabad program (1 éj).

3. nap: Reggeli után városnéző séta Napóleon szülővárosában, majd Ajaccióból utazás a Vizzavona–hágón keresztül  Korzika belső „titkos” fővárosába, Corteba. Városnéző séta a hangulatos, szűk utcákon át a Fellegvár melletti kilátóhoz, ahonnan tiszta időben festői panoráma nyílik a Citadellára, a városra és a környező, magas hegyekre. Corteból továbbutazás a sziget keleti partjára, Ghisonacciaba. Szállás, fakultatív vacsora (3 éj).

4. nap: Reggeli után egész napos szabad program vagy fakultatív kirándulás a sziget északnyugati részére, Calviba. A háttérben meghúzódó magas hegyek szinte körülzárják a „kék várost”, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. Séta az erődben, majd szabad program, barangolás az óvárosban és a hangulatos kikötőben. Délután látogatás L’Ile Rousseban, mely a vörös gránitsziklákról kapta nevét. Séta a platános főtér környékén és a „vörös szigeten”, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a végtelen tengerre. Szállás, fakultatív vacsora, mint előző nap.

5. nap: Reggeli után egész napos szabad program vagy fakultatív kirándulás a sziget déli részére. Az első megálló Porto-Vecchio, a Földközi-tenger egyik gyönyörű jachtkikötője. Séta a hangulatos óvárosban, amely a kikötő fölötti dombon található. Kivételes fekvésével Korzika legszebb városa Bonifacio. A 65 m magas mészkőfennsíkon épült óvárosból fantasztikus kilátás nyílik, tiszta időben akár Szardíniáig is. A fjord-szerũ kikötõbõl folyamatosan indulnak kirándulóhajók a grottokhoz (tengeri barlang). Fakultatív sétahajózás (időjárásfüggő!) a szédítően magas mészkőfal alatt, ahonnan legjobban látható, hogy a házak szinte a tenger felett állnak. Az óvárosba vagy gyalogosan a lépcsőkön és meredek kaptatón, vagy az időszakosan közlekedő ’kisvonattal’ lehet feljutni. A közeli Sarténe-ről azt tartják, hogy ódon, középkori hangulatával, magas, szürke kőházaival a „legkorzikaibb” település. Szállás, fakultatív vacsora mint előző nap.

6. nap: Reggeli után bepakolás az autóbuszba és egész napos kirándulás Cap Corse-ra, „Korzika ujjá”-ra. Erbalunga a Cap Corse félsziget egyik legismertebb, festői kis települése, amely nagyon sok neves művészt is megihletett. Varázslatos azúrkék tengeröblök mentén kanyarog az út Centuriig, a fölé magasodó Mattei szélmalomtól lenyűgöző kilátás nyílik a tájra. Városnéző séta Korzika legnagyobb városában, Bastiaban. A barokk város a történelmi hangulat és a modern városi kultúra sajátos, furcsa keverékét ötvözi. Az esti órákban behajózás az olasz partok irányába. Szállás a hajón zuhany/WC-s kabinokban (1 éj).

7. nap: Érkezés Genovába a kora reggeli órákban. Egész napos utazás hazafelé Olaszországon és Ausztrián keresztül rövid technikai pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 149.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, a kompköltséget, a kikötői illetékeket és az idegenforgalmi adókat, 6 éjszakai szállást, 4 reggelit, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a fakultatív vacsorák és a fakultatív programok költségeit)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2018. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2016-ban és/vagy 2017-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2018. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

Vacsora felár: 26.400 Ft/fő (4 vacsora)Bonifacio

1 ágyas felár: 56.900 Ft/fő

BBP biztosítás: 3.150 Ft/fő

Belépődíjak:  kb. 30 €/fő

Fakultatív kirándulások (minimum 20 fő jelentkezése esetén):
– Calvi – L’Ile Rousse:    9 700    Ft/fő
– Porto-Vecchio – Bonifacio – Sarténe:     9 300  Ft/fő    
(irodánkban fizetendő, tartalmazza az autóbusz költségét és az idegenvezetést)

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco Portoi-öböl

Utazás tanácsok Franciaországba utazóknak

A jelentkezés lezárult!


Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.