Barangolás Tolnában és Baranyában

pecsIdőpont: 2020. szeptember 25-27. (3 nap/2 éjszaka)
Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal
Útvonal: Veszprém-Enying-Szekszárd-Mohács-Sátorhely-Bóly-Nagyharsány-Harkány- Siklós-Máriagyűd-Villány-Drávaszabolcs-Harkány-Pécs-Orfű-Dombóvár- Siófok-Veszprém
Elhelyezés: 2 éjszaka Harkányban, 3*-os szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
Ellátás: félpanzió (1. nap vacsorától 3. nap reggeliig)

 

Program:

1. nap: Indulás 6.00 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából. Utazás a fenti útvonalon rövid pihenővel, Szekszárd érintésével Pörbölyre, a Gemenci Erdő Ökoturisztikai Központjába. Innen kirándulás a Gemenci Erdő szebbnél szebb tájain átvezető keskeny-nyomtávú kisvonattal. Ezután indulás Bátára, a népművészeti hagyományairól és halászatáról híres, Gemenci erdő mellett fekvő faluba, melynek nevezetessége az 1939-ben épült Szent Vér kegytemplom is. Látogatás a Halászházban és Tájházban, ahol állandó kiállítás keretében mutatják be a sárközi emberek életformáját, otthonainak berendezését, a vidék gazdag népviseletét, népművészetét.
Ezt követően utazás Mohácsra és a város központjában létrehozott Busóudvar komplexum megtekintése, melynek célja, hogy az érdeklődők az év minden napján megismerhessék a több évszázados farsangi népszokást és ízelítőt kapjanak annak páratlan hangulatából. Ezután látogatás a város közelében fekvő sátorhelyi Nemzeti Emlékhelyen, mely 1700 magyar katona nyughelye, akik az 1526. évi csatában veszítették életüket. A Nemzeti Emlékpark 1976-ban nyílt meg, a csata történetét kiállítás és filmvetítés keretében is megismerhetik a látogatók. A késő délutáni órákban Nagyharsányban a szabadtéri szoborpark megtekintése. Vacsora, szállás Harkányban.

2. nap: Reggeli után indulás Siklósra és ismerkedés a város nevezetességeivel. A Villányi-hegység lábainál elterülő várat a XIII. században emelték, melyet a „Tenkes kapitánya” c. filmsorozat tett országszerte ismertté. Látogatás a várban: várbörtön, kínzó kamra, bormúzeum, várkápolna, Tenkes kapitánya emlékterem, rózsakert és egyéb látványosságok, majd a XVI. századi Malkocs bej dzsámi megtekintése. Következő megállónk: Máriagyűd, az ország egyik legjelentősebb Mária kegyhelye. Látogatás a szépen felújított, kéttornyú, barokk bazilikában. Ezt követően továbbutazás Villányba, hazánk egyik legismertebb borvárosába. Szabadprogram, borkóstolási- és vásárlási lehetőség a település központjában, a pincefaluban. Délután visszautazás Harkányba, szabadprogram, fürdési lehetőség, vagy kirándulás Drávaszabolcsra, ahonnan mintegy 1,5 órás sétahajózás keretében ismerkedés a Duna-Dráva Nemzeti Park festői és vadregényes vidékével. Vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után indulás Pécsre, a Dunántúl legnagyobb városába, mely (Sopianae néven már a római korból ismert volt), jelenleg egyetemváros, kulturális és egyházi központ, 2010-ben Európa kulturális fővárosa volt. Városnézés keretében elsőként a Zsolnay Kulturális Negyed (a világhírű Zsolnay porcelángyár területén kialakított Mauzóleum és Gyugyi kiállítás) megtekintése, majd belvárosi séta: Barbakán, székesegyház, püspöki palota, Káptalan utca, dzsámi, Széchenyi tér, Zsolnay-kút, Király utca stb. A déli órákban utazás Orfűre a Mecsek hegyhát közepén fekvő idegenforgalmi szempontból kiemelkedő jelentőségű településre, melynek legfőbb vonzereje a 60-as, 70-es évek során épített három mesterséges tó. Látogatás a Kemencés Udvarban és a Tájházban, ahol az ország különböző tájegységeinek kemencéit és a sütés-főzés eszközeit, edényeit láthatjuk. A késő délutáni órákban érkezés Dombóvárra, mely Tolna megye harmadik legnagyobb települése és ez évben ünnepli várossá válásának 50 éves évfordulóját. A város legnagyobb parkjában, a Szigeterdőben található – a Kossuthot és az első felelős magyar kormány valamennyi tagját ábrázoló – Kossuth-szoborcsoport, amely 1927. és 1952. között a Parlament előtt állt.
Ezután hazaindulás a jelzett útvonalon, érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 45.300 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 2 éjszakai szállást félpanzióval, a felsorolt programokat, az idegenvezetést de nem tartalmazza a belépődíjakat.)

1 ágyas felár: 7.000 Ft/fő

Belépődíjak: 14.000 Ft/fő-től

Törzsutas kedvezmény: 4 %

Ingyenes transzferlehetőség minimum 4 fő jelentkezése esetén: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém útvonalon

Nem foglalható!