Észak-Magyarország kincsei-Kassa


Idegenvezetés audio készülékkel

kOSICEIdőpont: 2018. május 11-13. (3 nap/2 éjszaka)

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata)

Elhelyezés: 3*-os szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban, 1 éjszaka Miskolctapolcán, 1 éjszaka Kassán

Ellátás: büféreggeli (fakultatív vacsora)

Útvonal: Veszprém – Székesfehérvár – Budapest – Gyöngyös – Mátraháza – Parád – Recsk – Eger – Miskolctapolca – Kassa – Aggtelek – Hollókő – Budapest – Székesfehérvár – Veszprém

“A szülővárosba idővel nem emlékeket jár halászni az ember, hanem visszakapni egy pillanatra ez ingó, örökké változó életben és világban a biztonság érzetét.”
(Márai Sándor: A kassai bombák)

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 6 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Székesfehérvár – Budapest – Gyöngyös útvonalon a Mátrán keresztül Egerbe. Rövid séta és ismerkedés a megújult városközpont nevezetességeivel: Főszékesegyház, Líceum, Dobó tér, Minorita templom, Vár (kívülről), Minaret, stb., ezt követően utazás Miskolctapolcára. A szobák elfoglalása után fürdési lehetőség a híres Termál- és Barlangfürdőben. Szállás Miskolctapolcán, fakultatív vacsora a szállodában (3 fogásos menü).

2. nap: Reggeli után kirándulás kisvasúttal Lillafüredre: séta a gyönyörű üdülőhelyen (Hámori-tó, Palotaszálló a megújult függőkerttel és a vízeséssel). Utána indulás Kassára, Szlovákia második legnagyobb városába, ahol lépten-nyomon magyar történelmi emlékek találhatók. Rákóczi és Márai városa 2013-ban Európa kulturális fővárosa címmel is büszkélkedhetett. A történelmi városközpontot a XVIII. századig városfalak védték. Ma a csaknem egy kilométer hosszú sétálóutca alkotja a város magvát, értékes épületekkel díszítve, melyek hajdanán királyok, grófok, nemesek szálláshelyéül szolgáltak. A legendákkal, történetekkel teli óvárosban számos látnivaló található, nemesi paloták, polgárok és mesteremberek házai, templomok, terek és szűk utcácskák. A város lencse alakú, eredeti középkori főtere ma Szlovákia legnagyobb városi műemlékvédelmi területe. Városnézés helyi idegenvezetővel: Szt. Erzsébet dóm (Rákóczi kripta), Orbán torony, Szt. Mihály kápolna, Rodostó ház, Márai emlékhelyek, majd szabadprogram a gyönyörűen felújított belvárosban. Szállás Kassán, fakultatív vacsora a szállodában (2 fogásos menü).

3. nap: Reggeli után indulás Aggtelekre, ahol hazánk legnagyobb és leglátványosabb barlangrendszere található: látogatás a Baradla barlangban. A Baradla-Domica barlangrendszer a legismertebb és legrégebben kutatott magyarországi cseppkőbarlang, hosszúsága a szlovák járatokkal együtt majdnem 26 km. Ezt követően utazás Hollókőre. A palóc föld szívében meghúzódó kis falu több száz éves múltra tekint vissza, 1987 óta a Világörökség része. Fakultatív múltidéző fogadás a Pajtakertben pálinkával és túrós lepénnyel vagy pogácsával, népviselet bemutatás és a falu történetének, hagyományainak ismertetése (a program ára: 1.550 Ft/fő). Szabad program keretében az Ófalu népi építészeti remekeinek megtekintése (postamúzeum, templom, kerámiaház, babamúzeum, stb.). Ezt követően hazautazás, érkezés Veszprémbe az esti órákban.

Részvételi díj: 37 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 2 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a hollókői fakultatív „múltidéző fogadás” költségét, a helyi idegenvezetés díját, a belépődíjakat és a fakultatív vacsora árát)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2018. március 9-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2016-ban és/vagy 2017-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2018. március 9. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

Vacsora felár: 5.600 Ft/fő (2 vacsora)

1 ágyas felár: 5.800 Ft/fő

BBP biztosítás: 900 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 7.000 Ft/fő + kb. 10 EUR/fő 

Csatlakozási lehetőség: a jelzett útvonalon.

Ingyenes transzfer Szombathelyről és Sárvárról minimum 4 fő jelentkezése esetén.

unesco   Aggtelek, Hollókő

Utazási tanácsok Szlovákiába utazóknak

Jelentkezés lezárult!