Drezda-Meissen-Szász-Svájc

meissenIdőpont: 2020. augusztus 5-8. (4 nap/3 éjszaka)

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata)

Útvonal: Veszprém-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Cesky Sternberk-Drezda-Pirna-Bastei-Königstein-Meissen-Moritzburg-Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Veszprém

Elhelyezés: 3 éjszaka Drezda környékén, középkategóriájú szállodában
2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: félpanzió (büféreggeli és büfévacsora)

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4.30 órakor az OMV benzinkút parkolójából és utazás a jelzett útvonalon rövid pihenőkkel. Útközben Cesky Sternberk várának megtekintése, mely Csehország legrégebb óta lakott családi székhelye. 1241-ben alapították, és mindmáig az alapító leszármazottainak tulajdonában van. A Sternbergek –a „csillagdomb urai” – ha költői hangzású nevüket lefordítanánk, a legősibb cseh arisztokrata családok közé tartoznak. Kívülről nézve sok

at megőrzött középkori erődítmény jellegéből, de belső helyiségei inkább a barokk arisztokrácia életstílusát tükrözik. Vacsora és szállás Drezda környékén (3 éj).

2. nap: Reggeli után indulás Pirnába a Szász-Svájc kapujaként emlegetett régi kereskedővárosba, mely barokk és reneszánsz műemlékekben bővelkedik. Leghíresebb látnivalója, az óváros közepén elterülő főtér, az egykori piactér, a Marktplatz, melynek délnyugati sarkából nyílik a híres látkép: a Rathaus, a csúcsos tetejű reneszánsz polgárház, melyet később Canaletto-háznak neveztek, a magas tetejű Mária-templom gótikus épülete és a háttérben a Várhegyen, a Sonnenstein erődje. Ez a gyönyörű együttes ugyanúgy néz ki ma is, mint 250 éve. Továbbutazás a közvetlenül az Elba felett magasodó Bastei sziklatornyaihoz, mely Szász Svájc jelképe és leglátogatottabb kirándulóhelye. A környék legimpozánsabb, emberi kéz alkotta műemléke a Basteibrücke, egy fantasztikus kőhíd, amely 76 méter hosszan nyúlik el a Mardeltelle völgy fölött. Délután a Königstein-i vár megtekintése: Európa egyik legnagyobb erődítménye, az Elba partján, egy jellegzetes alakú táblahegy tetejére épült. A jelenleg múzeumként működő, hajdani bevehetetlen erőd 247 méter magasra tornyosul a folyó fölé, impozáns, komor falai beleépültek a sötét színű, koporsó alakú hegy szikláiba. Legnépszerűbb látnivalója, a falai tetején kiépített, elképesztő kilátást nyújtó panorámaút. Vacsora, szállás, mint előző nap.

3. nap: Reggeli után indulás Meissenbe, az európai porcelángyártás jeles városába és itt a gyár gazdag porcelántörténeti kiállításának megtekintése. A középkori város, mely már több mint 1000 éves, gyönyörű látnivalókkal hív minket hosszú sétákra, egyediséget és élénkséget árasztó üzletekkel, galériákkal, szakboltokkal, régiségkereskedőkkel, kézműves üzletekkel teszi nagyszerűvé a vásárlás élményét. A kora délutáni órákban érkezés a gyönyörűen helyreállított szász tartományi székhelyre, Drezdába, mely 700 éven át a királyok, hercegek rezidenciája volt. Ismerkedés az Elba-parti város nevezetességeivel: Theaterplatz, Semperoper (a világ egyik legszebb operaháza), Zwinger, Hofkirche (Szászország legnagyobb temploma), Frauenkirche (Miasszonyunk temploma, melynek kupolája több értelemben is különlegességnek számít: 24 méteres magasságával és 26 méteres átmérőjével a legnagyobb kőkupola az Alpoktól északra.) Ezt követően visszautazás a szállodába, vacsora, szállás, mint előző nap.

4. nap: Reggeli után indulás Moritzburgba, a vizekkel körülölelt mesterséges szigeten, gyönyörű környezetben álló barokk vadászkastélyhoz, Németország egyik legtekintélyesebb nevezetességéhez, mely kalandos vadászatok helyszíne volt. Az építtető szász Moritz herceg után kapta elnevezését. Az itt található 200 teremből hatvanat úgynevezett bőrtapéta borít, mely a kastély legnagyobb különlegességének számít. Hazaérkezés rövid pihenőkkel a késő esti órákban.

Részvételi díj: 83.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást és a  belépődíjakat.

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2020április 3-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2018-ban és/vagy 2019-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2020. április 3. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 18.900 Ft/fő

BBP biztosítás: 1.800 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 180 CZK/fő + kb. 40 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Nem foglalható!