Csillagtúra Itália közepén – tengerparti pihenéssel

rimini_strand2020. szeptember 6-11. (6 nap/5 éj) nyomtatásIdegenvezetés audio készülékkel

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 5 éjszaka Riminiben, 3 *-os tengerközeli szállodában,
2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: büféreggeli és fakultatív vacsora

Útvonal: Veszprém–Devecser–Jánosháza–Sárvár–Szombathely–Klagenfurt–Mestre–Bologna–Rimini– San Marino–Assisi–Ravenna–Ferrara–Mestre–Klagenfurt–Szombathely–Sárvár–Jánosháza–Devecser-Veszprém

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4.30 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel a jelzett útvonalon. Városnézés Bolognaban, az „árkádok városá”-ban, melynek egyeteme a legrégibb Európában, emellett pompás paloták, óriási harangtornyok, a középkori templomépítészet remekművei emlékeztetnek a város egykori gazdagságára. A késő esti órákban érkezés Riminibe, fakultatív vacsora, szállás (5 éj)

2. nap: Reggeli után indulás a meredek sziklafal peremére épített, csendes, középkori hangulatú San Leo városkába, ahol a Katedrális és Fellegvár megtekintése következik. Ezt követően látogatás a világ egyik legkisebb és legrégebbi romantikus hegyi köztársaságában: San Marinoban, mely máig megőrizte független államiságát. Séta a miniállam fővárosában: Kormányzói palota, Piazza della Liberta, csodálatos várostornyok, paloták. A délutáni órákban visszautazás Riminibe: szabadprogram, fakultatív vacsora, szállás.

3. nap: Pihenés, fürdés a tengerparton, vagy egész napos fakultatív kirándulás Assisibe, Szt. Ferenc és Szt. Klára  városába. Látogatás a Szt. Klára bazilikában, ahol a Ferences rend női ágának alapítója, Szt. Klára és testvére, Szt. Ágnes nyugszik. Ezután a hangulatos óvároson keresztül séta a Szt. Ferenc bazilikához, melynek kriptájában található Ferenc testvér sírja, felső templomát pedig Giotto- több, mint húsz képből álló, Szt. Ferenc legendáját ábrázoló-nagyszerű freskósorozata díszíti. Ezt követően látogatás a Santa Maria Degli Angeli Bazilikában, mely Szt. Ferenc kedvelt tartózkodási helye-a Porciunkula kápolna-fölé épült.

4. nap: Reggeli után félnapos fakultatív kirándulás Ravennába, a mozaikok városába. Ismerkedés a város nevezetességeivel: hangulatos fő tér, Velencei palota, Dante síremléke, St. Apollinare bazilika a világhírű bizánci mozaikokkal majd látogatás a Római Birodalom utolsó uralkodója , Galla Placidia császárnő sírjánál és a San Vitale templomban. Délután szabadprogram, fürdés. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

5. nap: Reggeli után pihenés, fürdés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás a Rimini közelében lévő Mini Italia-ba, ahol Olaszország nevezetességeinek kicsinyített másait tekinthetjük meg. Összesen 270 híres olasz és európai épület miniatűr másolata található 1:25 és 1:50 arányokban csökkentett méretekkel. Az egyik legnagyobb látványosság a mini Velence, így a látogatók átélhetik, milyen érzés lenne Velencében lenni, és csónakokkal hajózhatnak a Canal Grande kicsinyített másán. Ezeken kívül hullámvasút, vízi játékok és egyéb attrakciók várják a látogatókat. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

6. nap: Reggeli után indulás Ferrarába, mely a mai napig az itáliai kultúra és művészet egyik fellegvára, az Este hercegség egykori székhelye.  Az óváros nevezetességeink megtekintése kívülről (Castello Estense, dóm), majd hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 104.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós-audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a fakultatív programok és a fakultatív vacsora költségét)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2020. április 3-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2018-ban és/vagy 2019-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2020. április 3. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

Vacsora felár: 22.500 Ft/fő (5 vacsora)

1 ágyas felár: 21.500 Ft/főmini italia

BBP biztosítás: 2.700 Ft/fő

Belépődíjak:  kb. 40 €/fő

Fakultatív kirándulások: (minimum 20 fő jelentkezése esetén)
San Marino – San Leo:    ingyenes
Assisi:                                  7 200 Ft/fő (irodánkban fizetendő)+ kb. 5 €/fő
Ravenna:                             3 500 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + kb. 12 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco Ravenna, Assisi, Ferrara

Utazás tanácsok Olaszországba utazóknak

Nem foglalható!