Észak-Olaszország gyöngyszemei

VelenceIdőpont: 2020. szeptember 19-22. (4 nap/3 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszalIdegenvezetés audio készülékkelnyomtatás

Elhelyezés: 3 éjszaka Lido di Jesolóban, 3*-os szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: reggeli (fakultatív vacsora)

Útvonal: Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Rédics – Ljubljana – Trieszt-Miramare – Lido di Jesolo – Velence – Garda-tó – Verona – Padova – Maria Wörth –Klagenfurt – Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser – Veszprém

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Folyamatos utazás a fenti útvonalon, útközben rövid technikai pihenőkkel Triesztbe. A nagy múltú olasz kikötőváros kultúrák történelmi kereszteződésében fekszik, de emellett varázslatos természeti adottságai teszik különleges hellyé. A Karsztvidék ölelésében kialakult táj sajátos szépségét a tenger kékje, a mészkő sárgája és a szomszédos hegyek zöldje teljesíti ki. Látogatás Habsburg Miksa herceg és mexikói császár híresen szép egykori birtokán, a sziklákra épített Miramare kastélyban, melynek növénykülönlegességekkel teli parkját maga a főherceg tervezte. Továbbutazás a tengerparti üdülőhelyre, Lido di Jesoloba: fakultatív vacsora és szállás (3 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás hajóval Punta Sabbioni kikötőből. Délelőtt látogatás a két legszebb lagúnaszigeten. Burano színes, élénk színű házairól és a több évszázados hagyományú csipkekészítéséről nevezetes. A csipkeverés néhány XVI. századi remeke mellett Santa Croce és Tiepolo festményei is megcsodálhatók a kis sziget plébániatemplomában. Murano a világhírű velencei üvegiparnak köszönheti jelentőségét, mivel a gyártást – tűzveszélyessége miatt – a XIII. században erre a közeli szigetre telepítették át. Bemutató megtekintése az egyik üvegkészítő műhelyben és vásárlási lehetőség a manufaktúra boltjában. Velence vitathatatlanul a „Lagúnák királynője”, melynek különlegességét és varázsát megannyi jelzős szerkezet, számtalan irodalmi mű, festmény és fotó próbálta megragadni, de a személyes élményt egyik sem pótolhatja. Délután ismerkedés a cölöpökre épült város nevezetességeivel: Sóhajok hídja, Szent Márk tér, bazilika, Campanile, Doge palota (kívülről), Rialto. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Garda-tó – Verona – Padova útvonalon. Séta a Garda-tóba nyúló, félszigetre épült csodás kisvárosban, Sirmioneban (fakultatív hajókirándulás a tavon), majd ismerkedés Rómeó és Júlia városának nevezetességeivel: Amfiteatrum, Júlia erkélye, Scaligeri-vár. Veronában különös történelmi középkori hangulat árad. Ezt a X-XII. századi tornyok, bástyák, a rozsdavörös patinás házak, a sok hangulatos utca és tér teszi. Továbbutazás Padovába: itt a Szent Antal bazilika, Donatello nagyszerű műve, a reneszánsz plasztika egyik fő alkotása, a Gattamelata szobor és a Prato della Valle főtér megtekintése. Fakultatív vacsora, szállás, mint előző nap. (A program minimum 20 fő jelentkezése esetén indul.)

4. nap: Reggeli után indulás hazafelé Ausztrián keresztül, útközben pihenő a Wörth-i tónál. A 16 km hosszú tó partján olyan csendes falvak bújnak meg, mint a névadó Maria Wörth és olyan elegáns üdülővárosok tetszelegnek, mint a kaszinójáról híres Velden. A Wörthersee Európa egyik leglátogatottabb alpesi tava, Ausztria riviérájaként ismert. Séta a tóba benyúló, festői szépségű Maria Wörth-ben (a késő gótikus plébániatemplom megtekintése), majd a Pyramidenkogelen épült új kilátótoronynál, ahonnan – szép idő esetén – páratlan kilátásban gyönyörködhetünk Karintia völgyei és tavai felett. A délutáni órákban hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 64 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a hajójegyeket, a fakultatív vacsora és a fakultatív program költségét)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2020. április 3-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2018-ban és/vagy 2019-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2020április 3. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 12.900 Ft/fő

Vacsora felár: 8.400 Ft/főgarda

BBP biztosítás: 1.800Ft/fő

Belépődíjak: kb. 30 EUR/fő

Velence + szigetek hajójegy kb. 25 EUR/fő

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén):
Verona – Garda-tó – Padova: 7 200 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + kb. 20 EUR/fő belépő

unesco   Velence, Verona

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Utazási tanácsok Olaszországba utazóknak

Utazási tanácsok Ausztriába utazóknak

Nem foglalható!