Hétvége Velencében

 

venice1Időpont: 2018. október 20-22. (3 nap/2 éjszaka) ünnepi hosszú hétvégeIdegenvezetés audio készülékkel

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 2 éjszaka Lido di Jesoloban, 3*-os szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: bővített kontinentális reggeli (fakultatív vacsora)

Útvonal: Veszprém-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Rédics-Ljubljana-Trieszt- Miramare-Lido di Jesolo-Velence-Maria Wörth-Klagenfurt-Szombathely- Sárvár- Jánosháza-Devecser-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Folyamatos utazás a jelzett útvonalon, útközben rövid technikai pihenőkkel Triesztbe. A nagy múltú olasz kikötőváros Friuli-Venezia-Giulia tartomány közigazgatási központja, kultúrák történelmi kereszteződésében fekszik, de emellett varázslatos természeti adottságai teszik különleges hellyé. A Karsztvidék ölelésében kialakult táj sajátos szépségét a tenger kékje, a mészkő sárgája és a szomszédos hegyek zöldje teljesíti ki. A Római Birodalom idején, a közeli Aquileia alapításával egy időben, Tergeste néven kolóniát hoztak létre itt. Trieszt 1382-től 1918-ig a Habsburg Birodalom része volt, a Monarchia negyedik legnagyobb városa. A tengerparton álló épületek a monarchiabeli időkre emlékeztetnek. 1945-ben Jugoszlávia a vegyes lakosságú környékével együtt magáénak követelte, majd 1954 óta ismét Olaszország része lett. Látogatás Habsburg Miksa herceg és mexikói császár híresen szép egykori birtokán, a sziklákra épített Miramare kastélyban, melynek növénykülönlegességekkel teli parkját maga a főherceg tervezte. Továbbutazás a tengerparti üdülőhelyre, Lido di Jesoloba: fakultatív vacsora és szállás (2 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás hajóval Punta Sabbioni kikötőből. Délelőtt látogatás a két legszebb lagúnaszigeten. Burano színes, élénk színű házairól és a több évszázados hagyományú csipkekészítéséről nevezetes. A csipkeverés néhány XVI. századi remeke mellett Santa Croce és Tiepolo festményei is megcsodálhatók a kis sziget plébániatemplomában. Murano a világhírű velencei üvegiparnak köszönheti jelentőségét, mivel a gyártást – tűzveszélyessége miatt – a XIII. században erre a közeli szigetre telepítették át. Bemutató megtekintése az egyik üvegkészítő műhelyben és vásárlási lehetőség a manufaktúra boltjában.
Velence vitathatatlanul a „Lagúnák királynője”, melynek különlegességét és varázsát megannyi jelzős szerkezet, számtalan irodalmi mű, festmény és fotó próbálta megragadni, de a személyes élményt egyik sem pótolhatja. Délután ismerkedés a cölöpökre épült város nevezetességeivel: Sóhajok hídja, Szent Márk tér, bazilika, Campanile, Doge palota (kívülről), Rialto. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után indulás hazafelé Ausztrián keresztül, útközben pihenő a Wörthi-tónál. A karintiai tóvidék legnagyobb gleccser tava átlagosan 40-45 méter mély, de a legmelegebb nyári hónapokban akár 28 fokra is felmelegszik. A 16 kilométer hosszú tó partján olyan csendes falvak bújnak meg, mint a névadó Maria Wörth és olyan elegáns üdülővárosok tetszelegnek, mint a kaszinójáról híres Velden. A Karavankák hegyláncainak lábánál, 440 m tengerszint feletti magasságban fekvő mediterrán klímájú vidék szépsége és hangulata számtalan művészt vonzott, a világhírű komponistát, Johannes Brahmsot is megihlette, és Gustav Mahlert, akinek itteni emlékét a maierniggi nyaraló is őrzi. A táj számtalan legenda forrása, egyben legendás személyiségek kedvelt nyári találkozóhelye. A Wörthersee Európa egyik leglátogatottabb alpesi tava, Ausztria riviérájaként ismert. Séta a tóba benyúló, festői szépségű Maria Wörth-ben (a késő gótikus plébániatemplom megtekintése), majd a Pyramidenkogelen épült új kilátótoronynál, ahonnan – szép idő esetén – páratlan kilátásban gyönyörködhetünk Karintia völgyei és tavai felett. A délutáni órákban hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 43 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 2 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a hajójegyeket és a fakultatív vacsora költségét)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY A TAVASZI ÚTRA!!!    2018. március 9-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2016-ban és/vagy 2017-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2018. március 9. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY AZ ŐSZI ÚTRA!!!    2018. április 14-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2016-ban és/vagy 2017-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2018. április 14. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

Vacsora felár: 5.600 Ft/fő (2 vacsora)Triest-Miramare

1 ágyas felár: 6.000 Ft/fő

BBP biztosítás: 1.350 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 30 €/fő 

Velence+szigetek hajójegy: kb. 25 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

 unesco  Velence

Utazási tanácsok Olaszországba utazóknak

A jelentkezés lezárult!


Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.