Napsütötte Toszkána és Cinque Terre


Cinque Terre.JPGIdőpont: 2020. május 28-június 2. (6 nap/5 éjszaka)Idegenvezetés audio készülékkel

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 5 éjszaka Montecatini Terme-ben 3*-os szállodában 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: bővített kontinentális reggeli (fakultatív vacsora)

Útvonal: Veszprém-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Klagenfurt-Mestre-Palmanova-Montecatini Terme-Lucca-Pisa-Volterra-San Gimignano-Siena-Chianti-La Spezia-Cinque Terre-Firenze-Montecatini Terme-Ferrara-Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Devecser-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4.30 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Palmanovába: a település erődvárosnak épült, szabályos 9 szögletű alaprajzát máig épségben megőrizte. Séta a városban, melyet a XVI. században alapítottak, amikor Friuli vidéke a Velencei Köztársaság fennhatósága alatt állt. Ezt követően továbbutazás Montecatini Terme-be: fakultatív vacsora és szállás (5 éj).

2. nap: Reggeli után utazás Lucca városába: a Piazza dell’Anfiteatro főtér (szabályos ellipszis alakú tér, mely egy régi amfiteátrum helyén épült), valamint a San Frediano katedrális megtekintése a városfallal körülvett, hangulatos városban. Ezt követően indulás Pisába, ismerkedés a város nevezetességeivel: dóm, keresztelő kápolna, Ferde torony, Csodák tere. A délutáni órákban továbbutazás Volterrába. Ebben a régi, etruszk múltra visszatekintő városban található a Piazza dei Priori tér, római kori színház, katedrális. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Korai reggeli után utazás varázslatos toszkán tájakon San Gimignanóba, a „tornyok városá”-ba: rövid séta a kiváló állapotban megmaradt középkori építészeti emlékek között. Ezt követően továbbutazás Sienába, Európa legnagyszerűbb gótikus városába: katedrális, a főtéren a városháza és tornya (mely lenyűgöző méretével uralja a panorámát). Visszautazás Montecatini Terme-be a világhírű Chianti borvidék érintésével, borkóstolási és vásárlási lehetőség egy autentikus toszkán pincészetben. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban.

4. nap: Reggeli után egész napos kirándulás az „öt föld” vidékére, Cinque Terrére: a világörökség részeként nyilvántartott természeti kincs lenyűgöző látványt nyújt az ide érkezőknek. Utazás Manarolába (rövid pihenő), majd tovább Riomaggiore bájos kis városába. Ezt követően kb. 45 perces hajóút után érkezés Monterossóba, a csodás tengerparti üdülőhelyre: itt rövid szabad program (és az időjárás függvényében fürdési lehetőség). Továbbindulás vonattal Vernazzába: ismerkedés a Cinque Terre gyöngyszemével, a sziklákon épült házak és a közöttük kanyargó sikátorok mesébe illő városképével. Visszaindulás a szálláshelyre, fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap. (A program időjárásfüggő, melynek részei felcserélődhetnek.)

5. nap: Reggeli után utazás Firenzébe. Egész napos városnéző séta, ismerkedés a toszkán fővárossal: Santa Croce templom, a gyönyörű szobrokkal díszített Palazzo Vecchio tér, a város jelképévé vált Ponte Vecchio híd, dóm, Keresztelő kápolna (kívülről), Uffizi képtár (megtekintése helyi idegenvezetővel). A „reneszánsz bölcsőjeként” is ismert Firenze történelmi belvárosa 1982 óta a Világörökség része. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap. Firenzébe a be-és hazajutás vonattal történik.

6. nap: Reggeli után indulás Ferrarába, mely a mai napig az itáliai kultúra és művészet egyik fellegvára, az Este hercegség egykori székhelye. Az óváros nevezetességeinek megtekintése kívülről (Castello Estense, Dóm), majd hazaindulás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 112 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a helyi közlekedési költségeket, a fakultatív vacsora és a fakultatív programok költségét.)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2020. febuár 28-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2018-ban és/vagy 2019-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2020. február 28. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 18.500 Ft/főFlorence509d397fa9700.JPG

Vacsora felár: 17.500 Ft/fő (5 vacsora)

BBP biztosítás: 2.700Ft/fő

Belépődíjak: kb. 70 EUR/fő 

Uffizi képtár (belépődíj + helyi tárlatvezetés): kb. 30 EUR/fő

Cinque Terre (helyi közlekedés + idegenvezetés): kb. 40 EUR/fő

unesco  San Gimignano, Pisa, Siena, Cinque Terre, Ferrara

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Utazási tanácsok Olaszországba utazóknak

Jelentkezés az utazásra: Napsütötte Toszkána és Cinque Terre 2020.05.28-06.02. (reggeli)

 

Ellenőrzés