Tengerparti pihenés a szlovén Adrián

PiranIdőpont: 2019. augusztus 25-29. (5 nap/4 éjszaka)nyomtatásIdegenvezetés audio készülékkel

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 4 éjszaka Koperban, a 3*-os Hotel Aquapark Žusterna közvetlen tengerparti szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban (légkondicionálás, tv, telefon, minibár, hajszárító és internetcsatlakozási lehetőség). A szálloda kínálata: étterem terasszal, bár, kávézó, édesvizű és tengervizű medencekomplexum, wellness központ (szauna, szolárium, masszázs, fitnessterem). A vendégek díjmentesen használhatják az Aquapark édes- és tengervizű medencéit, melyek mintegy 1200 m2 fedett és nyitott vízfelületet jelentenek.

Ellátás: svédasztalos félpanzió

Útvonal: Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Lenti – Ljubljana – Škocjan –Koper – Trieszt – Pula – Rovinj – Poreč – Piran – Portorož – Postojna – Predjama – Lenti –Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser – Veszprém

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Ljubljanaba, ahol barokk, reneszánsz és szecessziós épületek, gyönyörű hidak és parkok pompáznak. Városnézés a szlovén fővárosban: belváros, Székesegyház, Hármas-híd. Ezt követően látogatás a Škocjan–barlangban, mely kontinensünk egyik legszebb, legmonumentálisabb üregrendszere és 1986 óta a Világörökség része. Utána továbbutazás Koperba, vacsora és szállás (4 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás az Isztriai-félszigeten. Városnézés Pulában, a félsziget legnagyobb városában: Amfiteatrum (az I. századi, kiváló állapotban fennmaradt aréna, mely a római korban a gladiátorjátékok színtere volt), Sergius diadalív, Herkules- és Aranykapuk, Augustus császár szentélye. Ezt követően utazás Rovinjba, a félsziget legszebb antik városába, melyet különleges romantikája, hangulatos óvárosa tesz vonzóvá. Városnéző séta: Szent Kereszt kapu és templom, városháza valamint a félsziget legmagasabb pontján álló Szent Euphemia templom. Harangtornya a velencei Campanile mintájára épült, meseszép kilátás nyílik innen a városra és a környező szigetekre is. Majd indulás Porečba, útközben rövid pihenő, fotószünet a Limski-fjordnál, mely 10 km mélyen nyúlik a szárazföld belsejébe, 600 m széles és a norvég fjordokhoz hasonlít. Poreč az Isztriai-félsziget legélénkebb és leglátogatottabb idegenforgalmi központja hangulatos óvárossal. A város nevezetessége a VI. századból származó, Euphrasius püspök által építtetett bazilika, melynek mozaikját a bizánci művészet legértékesebb emlékei között tartják számon. Vacsora és szállás, mint előző nap.

3. nap: Félpanziós ellátás a szállodában. Pihenés, fürdés a tengerparton és az aquapark medencéiben. Félnapos fakultatív kirándulás: sétával egybekötött városnézés Triesztben, az egykori osztrák-magyar Monarchia legnagyobb kikötővárosában, majd látogatás a romantikus fekvésű Miramare kastélyban, mely Ferenc József császár öccse, Habsburg Miksa megbízásából épült isztriai fehér márványból. A meseszerű kastély 1850-ben épült, gazdagon díszített belső termei eredeti berendezésűek és látványos, hatalmas, ősfás, szökőkutas, olasz stílusú kert veszi körül. Vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után félnapos fakultatív kirándulás, ismerkedés a Szlovén Riviéra gyöngyszemeivel. A délelőtti órákban az olasz hangulatú, elbűvölő kisváros, Piran látnivalóinak megtekintése. A városka a szlovén tengerpart gyöngyszeme, középkori építészettel és gazdag kulturális örökséggel. A városfalon belüli, olaszos hangulatú óváros csak gyalogosan járható be. Itt található Európa valószínűleg leglátványosabb fekvésű temploma, a Szent György székesegyház, mely egy aprócska domb tetején áll a város felett és teraszáról csodálatos panoráma tárul elénk. Ezt követően utazás Portorožba, a szlovén tengerpart legelegánsabb üdülővárosába, majd indulás Koperba, városnézés, séta a mediterrán hangulatú óvárosban (Fő tér, Székesegyház). Délután visszaérkezés a szállodába, strandolás és szabadidő. Vacsora, szállás: mint előző nap.

5. nap: Reggeli után indulás Postojnára: itt a világhírű cseppkőbarlang megtekintése, ahol a „természet legcsodálatosabb galériája” tárul a szemünk elé (közlekedés villanyvasúttal, majd gyalog a meseszerűen megvilágított termekben, a szakadékok, a föld alatti erek és tavak mellett). Ezután látogatás Predjaman, Szlovénia páratlan fekvésű lovagvárában, melyet egy magas (123 m) sziklafal közepére, egy barlang bejárata elé építettek. A kora délutáni órákban hazaindulás a jelzett útvonalon, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 89 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást félpanzióval, az üdülőhelyi díjat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív programok árát. )

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2019. április 5-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2017-ben és/vagy 2018-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2019. április 5. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 20.500 Ft/főPostojna

BBP biztosítás: 2.250 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 120 HRK/fő + kb. 80 €/fő

Fakultatív kirándulások (min. 20 fő jelentkezése esetén indul)
Isztriai-félsziget:                5 500 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + belépődíj
Trieszt:                                 2 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + belépődíj
Piran-Portoroz-Koper:    2 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + belépődíj

Csatlakozási lehetőség: a jelzett útvonalon.

unesco   Poreč – Euphrasius bazilika, Škocjan-barlang

Utazási tanácsok Szlovéniába utazóknak

Utazási tanácsok Horvátországba utazóknak

Utazási tanácsok Olaszországba utazóknak

Jelentkezés lezárult!


Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.