Ligur tengerpart és a francia Riviera gyöngyszemei

lanscape of riviera coast, turquiose water, flowers and blue sky of cote dAzur at summer day, France

Időpont: 2021. augusztus 18-23. (6 nap/ 5 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal: Veszprém-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Körmend-Klagenfurt-Mestre- Milano-Portofino-Genova-Imperia-Monte Carlo-San Remo-Nizza-Antibes-Cannes- Menton-Dolceacqua-Imperia-Milano-Mestre-Klagenfurt-Körmend-Szombathely- Sárvár-Jánosháza-Devecser-Veszprém

 

Elhelyezés: 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
1 éjszaka Miláno környékén
4 éjszaka a ligur tengerparton (200 méterre saját strand, felár ellenében napernyő és nyugágy)

Ellátás: büféreggeli és fakultatív 3 fogásos menüvacsora

Idegenvezetés: rádiós audio készülékkel Idegenvezetés audio készülékkel

nyomtatás   NYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4.30 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a jelzett útvonalon. Szállás, fakultatív vacsora Milano környékén (1 éj).

2. nap: Reggeli után utazás a festői szépségű Rapallo kisvárosba és rövid séta után hajóval indulás Portofinoba, az egyik legszebb Földközi-tengeri településre, mely az olasz Riviera gyöngyszeme. Csodálatos öbölben fekvő ősi halászfalu, színes, egymáshoz tapadó házaival, melyek szinte a sziklahegyek és a víz közé szorultak. A falut egy közeli településről csak hajóval lehet megközelíteni. A délutáni órákban továbbutazás Liguria fővárosába, Genovaba, mely Kolombusz szülővárosa, ma Itália legnagyobb kikötője és itt szállt hajóra Garibaldi legendás ezrede is. Ismerkedés a város legérdekesebb részeivel: kikötő, Via Garibaldi reneszánsz palotái, Kolombusz háza, San Lorenzo katedrális, középkori sikátoros negyed. A kora esti órákban utazás a szálláshelyre: fakultatív vacsora és szállás a ligur tengerparton (4 éj).

3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás a csodálatos fekvésű, lenyűgöző szépségű és gazdagságú Monacoba. Városnéző sétán ismerkedés a festői szépségű hercegi palotával (kívülről), majd a katedrális, Óceánográfiai Múzeum, Egzotikus kert és a Monte-Carlo-i Grand Casino megtekintése. Ezt követően indulás az Olasz Riviera legelegánsabb üdülőhelyére, a virágok és dalok fővárosába: San Remoba. A város a világ egyik legfontosabb virágtermelő vidékének központja, s erről gyönyörű parkjai is árulkodnak. Séta a sikátoros óvárosban, szabadidő. Ezt követően visszautazás a tengerparti úton a szállodába. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás Nizza-Antibes-Cannes útvonalon. Nizza: a francia Riviera „fővárosa”, „Egy kis Olaszország Franciaországban”, széles tengerparti sétányokkal, pálmafákkal, sok-sok virággal, szökőkutakkal, pompás palotákkal. Séta a városban: Angol sétány, óváros, Massena tér. Antibes: a Cote d’ Azur legromantikusabb városa, séta a sikátoros, mediterrán óvárosban, majd a Grimaldi palotában található Picasso múzeum megtekintése. Cannes: a filmfesztiválok városa, mely halászfaluból kialakult luxus üdülőhely. Ismerkedés a várossal: Fesztivál-palota, tengerparti sétány, kikötő. A kora esti órákban visszaindulás a szállodába. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

5. nap: Reggeli után szabadprogram, fürdési lehetőség, vagy fakultatív kirándulás a „La Perle de la France”, vagyis Franciaország gyöngyszemének tartott hangulatos kisvárosba: Mentonba. Séta a narancsfák és citromfák városában, mely zöldellő parkjaival, múlt századi épületeivel és csodás tengerpartjával is büszkélkedhet. Történelmi emlékei közül a leghíresebb a barokk Saint Michel Archange bazilika. Ezt követően utazás a Ligur festői városába, a 2000 lakosú Dolceacquaba, mely Monet számára is ihletésül szolgált és számos festményt készített a városról. Séta a zegzugos utcákkal, sikátorokkal tarkított, elvarázsolt hangulatú városkában. Délután visszautazás a szállodába: fakultatív vacsora és szállás, mint előző nap.

6. nap: Korai reggeli után hazautazás rövid pihenőkkel a jelzett útvonalon. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 132 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a fakultatív kirándulások és a fakultatív vacsora költségét.)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

Vacsora felár: 22.000 Ft/fő (5 vacsora)

1 ágyas felár: 21.000 Ft/fő                                              Monte-Carlo2

BBP biztosítás: 2.700 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 20 EUR/fő

Fakultatív kirándulások (minimum 20 fő jelentkezése esetén):
Monaco – Monte Carlo – San Remo: 6 900 Ft / fő (irodánkban fizetendő)+kb. 36 €/fő belépők (helyszínen fizetendők)
Nizza – Antibes – Cannes: 7 900 Ft / fő (irodánkban fizetendő)+kb. 6 €/fő belépők (helyszínen fizetendők)
Menton – Dolceacqua: 5 900 Ft / fő (irodánkban fizetendő)

unesco Genova-Via Garibaldi palotái

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Utazási tanácsok Olaszországba utazóknak

Utazási tanácsok Franciaországba utazóknak

Nem foglalható.

Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.