Barangolás Tolnában és Baranyában

pecs

Időpont: 2021. szeptember 3- 5. (3 nap/2 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal: Veszprém-Enying-Szekszárd-Báta-Mohács-Sátorhely-Villány-Harkány- Máriagyűd-Siklós-Nagyharsány-Drávaszabolcs-Orfű-Dombóvár- Veszprém

Elhelyezés: 2 éjszaka Harkányban, 3 csillagos szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: félpanzió (büféreggeli és háromfogásos menüvacsora)

nyomtatásNYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás 6 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából. Utazás a jelzett útvonalon rövid pihenővel, Szekszárd érintésével Pörbölyre, a Gemenci Erdő Ökoturisztikai Központjába. Innen kirándulás a Gemenci Erdő szebbnél szebb tájain átvezető keskeny-nyomtávú kisvonattal. Ezután indulás Bátára, a népművészeti hagyományairól és halászatáról híres, Gemenci erdő mellett fekvő faluba, melynek nevezetessége az 1939-ben épült Szent Vér kegytemplom is, mely őrzi az egykori, több, mint 600 éves, országos hírű (eucharisztikus csodának köszönhető) kegyhely emlékét. Látogatás a Kegytemplomban, Halászházban és Tájházban, ahol állandó kiállítás keretében mutatják be a sárközi emberek életformáját, otthonainak berendezését, a vidék gazdag népviseletét, népművészetét. Ezt követően utazás Mohácsra és itt látogatás a város központjában lévő, közelmúltban felújított Fogadalmi Emléktemplomban, mely a mohácsi csata 400 éves évfordulójára, az elesettek emlékére épült 1929-1940. között bizánci stílusban. Ezután a Busóudvar komplexum megtekintése következik, ahol az érdeklődők az év minden napján megismerhetik a több évszázados farsangi népszokást és ízelítőt kaphatnak annak páratlan hangulatából. Ezután látogatás a város közelében fekvő sátorhelyi Nemzeti Emlékhelyen, mely 1700 magyar katona nyughelye, akik az 1526. évi csatában veszítették életüket. A Nemzeti Emlékpark 1976-ban nyílt meg, a csata történetét kiállítás és filmvetítés keretében is megismerhetik a látogatók. A késő délutáni órákban indulás Villányba, hazánk egyik legismertebb borvárosába. Szabadprogram, borkóstolási- és vásárlási lehetőség a település központjában, a pincefaluban. Ezután érkezés Harkányba, vacsora, szállás (2 éj).

2. nap: Reggeli után indulás Máriagyűdre, az ország egyik legjelentősebb Mária kegyhelyére. Látogatás a szépen felújított, kéttornyú, barokk bazilikában, majd utazás Siklósra és ismerkedés a város nevezetességeivel. A Villányi-hegység lábainál elterülő várat a XIII.  században emelték, melyet a „Tenkes kapitánya” c. filmsorozat tett országszerte ismertté. Látogatás a várban: várbörtön, kínzó kamra, bormúzeum, várkápolna, Tenkes kapitánya emlékterem, rózsakert és egyéb látványosságok, majd a XVI. századi Malkocs bej dzsámi megtekintése. Délután visszautazás Harkányba, szabadprogram, fürdési lehetőség, vagy kirándulás Drávaszabolcsra, ahonnan mintegy 1,5 órás sétahajózás keretében ismerkedés a Duna-Dráva Nemzeti Park festői és vadregényes vidékével. Vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után utazás Nagyharsányba és a Szársomlyó hegy egykori kőfejtőjében létesített szabadtéri szoborpark megtekintése, ahol mintegy 130 alkotás látható. A szoborpark mellett, a szikla peremére a közelmúltban felépített Kikerics panoráma sétányról szép kilátás nyílik a parkra és környező tájakra. Ezután indulás Pécsre, a Dunántúl legnagyobb városába, mely (Sopianae néven már a római korból ismert volt) jelenleg egyetemváros, kulturális és egyházi központ, 2010-ben Európa kulturális fővárosa volt. Városnézés keretében elsőként a Zsolnay Kulturális Negyed (a világhírű Zsolnay porcelángyár területén kialakított Mauzóleum és Gyugyi kiállítás) megtekintése, majd belvárosi séta: Barbakán, Püspöki palota, Székesegyház, Dzsámi, Széchenyi tér, Zsolnay-kút, Király utca stb. A délutáni órákban utazás Orfűre a Mecsek hegyhát közepén fekvő idegenforgalmi szempontból kiemelkedő jelentőségű településre, melynek legfőbb vonzereje a 60-as, 70-es évek során épített három mesterséges tó. Látogatás a Kemencés Udvarban és a Tájházban, ahol az ország különböző tájegységeinek kemencéit és a sütés-főzés eszközeit, edényeit láthatjuk. A kora esti órákban érkezés Dombóvárra, mely Tolna megye harmadik legnagyobb települése. A város legnagyobb parkjában, a Szigeterdőben található – a Kossuthot és az első felelős magyar kormány valamennyi tagját ábrázoló – Kossuth-szoborcsoport, amely 1927. és 1952. között a Parlament előtt állt. Ezután hazaindulás a jelzett útvonalon, érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 49 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 2 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat.)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

Ingyenes transzferlehetőség minimum 4 fő jelentkezése esetén: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes- Veszprém útvonalon. 

1 ágyas felár: 7.400 Ft/fő máriagyűd

Belépődíjak: 14.000 Ft/fő-től

Jelentkezés az utazásra: Barangolás Tolnában és Baranyában 2021.10.01-03. (félpanzió)

 

Ellenőrzés

Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.