Dunakanyar gyöngyszemei: Esztergom-Visegrád-Szentendre

esztergomIdőpont: 2022. május 14-15. (2 nap / 1 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal: Veszprém – Várpalota – Székesfehérvár – Zámoly – Környe – Tata – Dunaalmás – Esztergom – Visegrád – Leányfalu – Szentendre – Székesfehérvár – Várpalota –Veszprém

Elhelyezés: 1 éjszaka Esztergomban, 3 csillagos szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s  szobákban

Ellátás: büféreggeli a szállodában és vacsora a Prímás Pince Étteremben

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 7 órakor az OMV benzinkút parkolójából, utazás Tatára: látogatás hazánk egyetlen vízi várában, az Öreg-tó partján magasodó egykori királyi várkastély  múzeumában és a város barokk arculatát kialakító Eszterházy család kastélyában, ahol 1809-ben aláírták a napóleoni háborúkat lezáró békét, és 1921 októberében elfogták az utolsó magyar királyt és feleségét. Tovább utazás Esztergomba, mely az esztergomi érsekség  székvárosaként a római katolikus egyház magyarországi központja. A magyar történelem egyik legmeghatározóbb színhelye az esztergomi Várhegy. Szent István kislegendája szerint itt született Szent István király, akit itt koronáztak meg. Ismerkedés a város fô látnivalóival: Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyház (benne a Bakócz-kápolna, az ország leggazdagabb kincstára, altemplomában több száz sírfülke között Mindszenty József hercegprímás sírhelye, Panorámaterem, Kupolakilátó), Keresztény Múzeum (a Prímás palotában, Magyarország leggazdagabb egyházi gyűjteménye). Utána fakultatív kirándulás kisvonattal a Mária Valéria hídon át a szlovákiai Párkányba vagy látogatási lehetőség a Nemzeti Emlékhelyként nyilvántartott Vármúzeumban, majd a szállás elfoglalása és vacsora a Prímás Pince Étteremben.

2. nap: Reggeli után utazás az ország egyik legkisebb városába, a több mint ezer éves Visegrádra, mely a hazai és nemzetközi turizmus kedvelt úti célja a Dunakanyar szívében. Látogatás az egykori Királyi Palota épületegyüttesében, séta a Salamon-toronyig, majd utazás a panorámaúton a város legmagasabb pontjára és a Fellegvár, valamint a páratlan panoráma megtekintése. Ezután indulás Szentendrére, melyet a művészek és festők városaként is  emlegetnek. Látogatás Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeumában, a Skanzenben, azután séta a Duna-korzón és a történelmi belvárosban, a barokk házak és templomok között kanyargó, hangulatos, macskaköves utcácskákon. Némi szabadidőt követően hazautazás,  érkezés Veszprémbe az esti órákban.

Részvételi díj:         36 900    Ft/fő   
1 ágyas felár:             6 000   Ft/fő
Belépődíjak:      kb. 9 800   Ft/fő-től 

 

NEM FOGLALHATÓ!
visegrád