Dunakanyar gyöngyszemei: Esztergom-Visegrád-Szentendre

esztergomIdőpont: 2021. augusztus 20-22. (3 nap / 2 éjszaka) Ünnepi hosszú hétvége!

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal: Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár-Csákvár-Zsámbék-Dobogókő-Esztergom-Szob-Rétság-Horpács-Balassagyarmat-Szécsény-Hollókő-Vác-Szob-Esztergom-Visegrád-Leányfalu-Szentendre-Székesfehérvár-Várpalota-Veszprém

Elhelyezés: 2 éjszaka Esztergomban, 3 csillagos szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: büféreggeli a szállodában és háromfogásos menüvacsora a Prímás Pince Étteremben

nyomtatásNYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 6 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Zsámbékra. A település egyedülálló látványossága, a XIII. századi premontrei templom maradványa, mely a késő román kori, kora gótikus építészetünk kiemelkedő alkotása és Magyarország egyik legszebb romja. Rövid fotószünet után továbbutazás a Visegrádi-hegység legmagasabb hegyére, Dobogókőre, mely a XIX. század vége óta az egyik leglátogatottabb kiránduló- és üdülőhely, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Dunakanyarra.
Ezt követően indulás Esztergomba, mely az esztergomi érsekség székvárosaként a római katolikus egyház magyarországi központja. A magyar történelem egyik legmeghatározóbb színhelye az esztergomi Várhegy. Szent István kislegendája szerint itt született Szent István király, akit itt koronáztak meg. Ismerkedés Esztergom fő látnivalóival: Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyház (XIX. században a római Szent Péter Bazilika mintájára épült klasszicista stílusban az ország legmagasabb épülete, itt található a reneszánsz Bakócz-kápolna, az ország leggazdagabb kincstára, altemplomában több száz sírfülke közül Mindszenty József hercegprímás sírhelyét is láthatjuk, Panorámaterem, Kupolakilátó), a Prímás Palota (neoreneszánsz stílusban az esztergomi érsek rezidenciájának készült, itt található Magyarország leggazdagabb egyházi gyűjteménye, a Keresztény múzeum, az érseki lakosztály, fogadótermek, érseki könyvtár, prímási levéltár és képtár). A programot követően kirándulás kisvonattal a Mária Valéria hídon át a szlovákiai Párkányba. Visszaérkezést követően fakultatív programként a Nemzeti Emlékhelyként nyilvántartott Vármúzeum megtekintése: Királyi kápolna, Szt. István terem, lovagterem, Fehér-torony. Ezt követően a szállás elfoglalása és vacsora a Prímás Pince Étteremben.

2. nap: A korai reggelit követően a Dunán komppal átkelve utazás Nógrád megye második legnépesebb településére, Balassagyarmatra, a Palócföld fővárosába. A város a palóc nyelvjárás egyik kitüntetett helyén fekszik, a palóc kultúra számos emlékét őrzi. Látogatás a Palóc Múzeumban, melynek gazdag néprajzi gyűjteménye átfogja Nógrád megye teljes paraszti kultúráját. A Múzeum mögötti ligetben 1932-ben felállított parasztporta az első, áttelepített épületekből álló szabadtéri gyűjtemény Magyarországon. Továbbutazás az Ipoly folyó völgyében közvetlenül a magyar-szlovák határ mentén fekvő Szécsény városába. Leglátványosabb épülete a Forgách kastély, mely a magyar vidéki barokk építészet értékes emléke. Az épület előzménye, a középkori várkastély 1456-ban már állt, a mai barokk kastélyt a Forgách-család 1753-63 táján építtette meg és a XIX. századtól a múzeum Nógrád megye régészeti, történeti emlékeit gyűjti csokorba. A várost elhagyva utazás az egyutcás, kicsi Hollókőre, ahol az Ófalu népi építészete mellett (67 védett ház) a helyi hagyományok, a népviselet és a gasztronómia is a Világörökség részét alkotják. Séta a díszbe öltöztetett Ófaluban, ahol a népi hagyományok, a kézművesség és a gasztronómia áll a középpontban. A délutáni órákban utazás a Dunakanyar központjaként ismert településre, Vácra. Itt található Magyarország egyetlen Diadalíve, melyet Mária Terézia látogatásának tiszteletére építettek 1764-ben. Ismerkedés a város nevezetességeivel kívülről: Diadalív, Főtér, Fehérek temploma, Székesegyház stb. A kora esti órákban visszautazás a szállodába, vacsora, szállás, mint előző nap.

3. nap: Reggeli után utazás az ország egyik legkisebb városába, a több mint ezer éves Visegrádra, mely a hazai és nemzetközi turizmus kedvelt úti célja. Ismerkedés a Dunakanyar szívében fekvő város nevezetességeivel. Királyi Palota: a középkori Magyarország egyik legnagyobb és legpompásabb épületegyüttese volt. A Palota megtekintése: árkádos reneszánsz díszudvar, Herkules-kút, Kőtár, kiállítótermek, függőkert, Oroszlános kút. A Salamon-torony hazánk legimpozánsabb középkori lakótornya, amely nevét tévesen kapta Salamon királyról. A visegrádi alsóvár katonai célokat szolgáló erődítmény, ispáni lakóhely, valamint királyi szálláshely volt. A torony megtekintését követően utazás a panorámaúton a város legmagasabb pontján fekvő Fellegvárhoz, melynek teraszáról pazar kilátás nyílik a Dunakanyarra. A rövid fotószünet után indulás Szentendrére, melyet a művészek és a festők városaként is emlegetnek. Séta a történelmi belvárosban, a barokk házak és templomok között kanyargó, hangulatos, macskaköves utcácskákon. Ezt követően továbbutazás Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeumába, a Skanzenbe, ahol a magyar nyelvterület népi építészete, lakáskultúrája, gazdálkodása és életmódja elevenedik meg a látogatók előtt. Az állandó szabadtéri kiállítás a XVIII. század közepétől a XX. század közepéig tartó időszakot öleli át. Fedezze fel a szentendrei Skanzenben egy helyszínen Magyarország szellemi kulturális örökségét! A programot követően hazautazás, érkezés Veszprémbe az esti órákban.

Részvételi díj: 55 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 2 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat.)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

Ingyenes transzferlehetőség minimum 4 fő jelentkezése esetén: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém útvonalon. 

1 ágyas felár: 12 000 Ft/fővisegrád

Belépődíjak: kb. 9 000 Ft/fő-től

Nem foglalható!

Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.