Észak-magyarországi körutazás

lilafIdőpont: 2021. július 22-25. (4 nap / 3 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal: Veszprém-Székesfehérvár-Budapest-Gyöngyös-Mátraháza-Kékestető-Eger- Szilvásvárad-Aggtelek-Vizsoly-Gönc-Hollóháza-Füzér-Telkibánya-Széphalom- Sárospatak-Tokaj-Boldogkőváralja-Lillafüred-Diósgyőr-Budapest-Veszprém

Elhelyezés: 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
1 éjszaka Szilvásváradon, 2 éjszaka Telkibányán

Ellátás: félpanzió (büféreggeli és háromfogásos menüvacsora)

nyomtatásNYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás 6 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából és rövid pihenővel Gyöngyös-Mátrafüred-Mátraháza érintésével érkezés az 1014 m magas Kékes-tetőre, hazánk legmagasabb csúcsára, az „ország tetejére”. Kiváló klímája és tiszta hegyi levegője révén magaslati gyógy- és üdülőhely, valamint a síelők és túrázok körében is az egyik legnépszerűbb célpont a Mátrában. Jelképe a jellegzetes, 176 m magas TV-torony, ahonnan a csodálatos panorámát a 42 m magasan elhelyezkedő körpresszóból csodálhatjuk meg. Ezt követően indulás a Mátrán keresztül Parád – Recsk – Sirok érintésével Egerbe. Városnéző séta: Bazilika (hazánk 3. legnagyobb temploma), Líceum, Érseki palota, Dobó tér, Minorita templom és a vár, mely – Dobó István várkapitány vezetésével – a törökök elleni hősi helytállás színtere volt 1552-ben. A késő délutáni órákban indulás a Szépasszonyvölgybe, a közel 200 pincét számláló „pincevárosba”. Borkóstolási lehetőség és a vacsora után utazás a Nyugati-Bükk legismertebb üdülőhelyére: Szilvásváradra. Vacsora, szállás (1 éj).

2. nap: Reggeli után indulás Aggtelekre és látogatás a Baradla barlangban, mely 1995. óra a Világörökség része. A barlanglátogatás után utazás Vizsolyba, ahol a magyar történelem egyik legbecsesebb műkincse, az 1590-ből származó első kiadású, első nyomtatású magyar nyelvű Károli Biblia található az Árpád-kori műemléktemplomban. A Biblia megtekintése után indulás Gönc érintésével Hollóházára, a Zempléni hegység szép üdülőhelyére, mely elsősorban a XVIII. század óta gyártott híres porcelánjáról ismert. Látogatás a Porcelán-múzeumban, ahol kézzel festett gyönyörű tárgyakat csodálhatunk meg. A hollóházi porcelán 2017.óta „hungarikum”. Délután továbbutazás az Árpád-kor óta ismert Füzéri-várhoz, mely hazánk egyik csodája. 170 m magas vulkáni Várhegyen magasodik és hófehér várfalaival messziről uralja a vidéket. Látogatás a szabálytalan alaprajzú, belsőtornyos hegyi várban: alsóvár, felsővár várkápolnája, palotaszárny és alsóbástya. Ezután indulás Telkibányára, a Zemplén egyik legszebb fekvésű üdülőfalujába, vacsora, szállás (2 éj).

3. nap: Reggeli után egész napos kirándulás. Széphalom: a XIX. század eleji nagy nyelvújítás központja volt, a mozgalom vezéralakja Kazinczy Ferenc lakott itt. Az Emlékcsarnok megtekintése, ahol méltó kiállítást rendeztek be Kazinczy életpályájának, majd látogatás az egyedülálló témájú Magyar Nyelv Múzeumában. Ezután indulás a „Zemplén kapujá”-ba, Sátoraljaújhelyre. A városközpontban található Börtönmúzeum megtekintése, ahol bemutatják a büntetés-végrehajtás történetét, majd utazás Sárospatakra. A város a Bodrog folyó mentén, Tokaj-Hegyalja és az Alföld találkozásánál fekszik, a középkor óta fontos település. Látogatás a XVI. században épült Rákóczi-várban, mely hazánk egyik legismertebb, késő-reneszánsz stílusú épület-együttese: itt a Vörös-torony (a vár legrégebbi része, négyzetes alaprajzú, 5 emelet magas) és a Rákóczi Múzeum kiállításainak megtekintése. Ezt követően utazás Tokajba, mely a Szerencstől Sátoraljaújhelyig tartó Tokaj-Hegyalja Világörökségi borvidék központja. Séta a patinás belvárosban, a hangulatos főutcán, majd szabadprogram keretében borkóstoló vagy fakultatív hajókirándulás a Bodrogon, ezután visszautazás Telkibányára, vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után indulás Göncre és itt a műemlék jellegű Huszita-ház megtekintése. Ezt követően utazás Boldogkőváraljára, a boldogkői várhoz, mely a Zempléni hegység nyugati szélén egy hatalmas kopár sziklagerincen magasodik. A tatárjárás után emelték a vidék akkori urai, mely egész Magyarország egyik legkülönlegesebb vára. Látogatás a várban: palota szárny, ciszterna udvar, középkori konyha, megújult kaputorony, működő csapóhíd és különböző kiállítások. A vár megtekintése után indulás Monokra, ahol a Kossuth Lajos Emlékmúzeum megtekintése következik (itt született Kossuth Lajos 1802. szeptember 19-én). A kora délutáni órákban érkezés Lillafüredre és séta a gyönyörű üdülőhelyen (Hámori tó, Palotaszálló a megújult függőkerttel és a vízeséssel). Ezt követően látogatás a felújított diósgyőri várban. A honfoglalás kori földvár, majd a tatárjárás után épített kővár helyén Nagy Lajos királyunk 1364-ben négysarkos, gótikus várkastélyt építtetett, mely az ország legszebb és legpompázatosabb erődítménye volt. A vár Lajos király kedvenc tartózkodási helye és fontos politikai események színtere lett fényűző udvartartással, de Mohács után megkezdődött a több évszázadig tartó pusztulás. 1962-ben rom állapotában rekonstruálták, majd az igazi felújítás 2013-ban kezdődött és a 2015-ben átadott vár újra megtelt élettel korhű berendezési tárgyak, jelmezes animátorok, történelmi játékok és hagyományőrző programok révén. A vár megtekintése után hazaindulás rövid pihenőkkel, érkezés Veszprémbe az esti órákban.

Részvételi díj: 79 900 Ft /fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat).

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

Ingyenes transzferlehetőség minimum 4 fő jelentkezése esetén: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém útvonalon. Esküvői fotózás Boldogkőváralja - Boldogkő vára

1 ágyas felár: 14 700 Ft/fő

Belépődíjak: kb.  14 000 Ft/fő-től

NEM FOGLALHATÓ

Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.