Nyugat-magyarországi körutazás

FertődIdőpont: 2021. augusztus 20-22. (3 nap/2 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal: Veszprém-Sárvár-Szombathely-Kőszeg-Nagycenk-Sopron-Fertőrákos-Fertőszéplak-Fertőd-Lébény-Győr-Pannonhalma-Veszprém

Elhelyezés: Sopronban, 3 csillagos szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban (2 éj)

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és vacsora)

nyomtatás NYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap:  Indulás Veszprémből 6 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Szombathelyre, Magyarország egyik legrégebbi városába, melyet Savaria néven a rómaiak alapítottak az I. században. Városnéző séta keretében ismerkedés a látnivalókkal: Püspöki palota (hazánk egyik legszebb késő barokk, copf stílusú épülete, építtetője az egyházmegye első püspöke, Szily János volt), Székesegyház (Magyarország egyik legnagyobb, későbarokk stílusú temploma), Fő tér (Szombathely kulturális és társasági központja), Isis szentély (a hatalmas szentély-együttes a világon ma ismert, római kori Isis-templom közül a harmadik legnagyobb). Ezt követően továbbutazás Kőszegre, Magyarország egyik műemlékekben gazdag kisvárosába, a XIII. sz. második felében alapított, Vas vármegye egyetlen szabad királyi városába. Nevét 1532-ben kapta szárnyra az európai hírnév, ekkor verte vissza nagy véráldozat árán a Bécs ellen vonuló török hadat, kiérdemelve ezzel “a kereszténység védőbástyája” kitüntető címet. A középkori hangulatú óváros nevezetességeinek megtekintése: Hősök kapuja (a Jurisics téren álló kaput 1932-ben emelték és rövid időn belül a város jelképévé vált, melynek tetejéről gyönyörű kilátás nyílik az Óvárosra és a hegyekre), Szent Jakab templom (a 15. század elején épült templomot gótikus belső kialakítás és barokk külső megjelenés jellemzi), Jurisics vár: nevét híres várkapitányáról, Jurisics Miklósról – az 1532. évi győztes csata vezérétől – kapta.
A várat a Kőszegi család építtette és a ma elő- és belső várból álló erődítmény egykor teljesen különálló életet élt a várostól. A belső vár Kőszeg legrégibb része. Északi és déli falait a négy saroktoronnyal együtt a XIII. században emelték, s a folyamatos építkezést a XVI. század elejére fejezték be. A török ostrom (1532) 25 napja alatt a védők 19 rohamot álltak ki, majd a törökök egyezkedés után elvonultak.
Ezt követően indulás Nagycenkre, a „Legnagyobb Magyar” Széchenyi István falujába, ahol a Széchenyi kastély (a korai klasszicizmus pompás emléke, Magyarország kastély-építészetének egyik kiemelkedő alkotása) és a mauzóleum megtekintése következik. A Széchenyi mauzóleum és sírkert történelmi zarándokhely, ahol több mint 100 Széchenyi ős nyugszik. A késő délutáni órákban továbbutazás Sopronba: vacsora és szállás a Hotel Sziesztában (2 éj). Sopron Nyugat-Magyarországon, az Alpok lábánál, az osztrák határ közelében található történelmi kisváros. Szubalpin, klimatikus gyógyhely, egy történelmi borvidék központja, műemlékekben, kulturális, sport és szórakoztató programokban gazdag település.

2. nap: Reggeli után indulás Fertőrákosra. Az UNESCO Világörökség részét képező, egykor német többségű településen látogatás a Kőfejtő-ben, mely több mozifilm helyszínéül is szolgált már. „A kőszívű ember fiai” c. film egyik legemlékezetesebb jelenetét is itt forgatták. Ezután kirándulás a Páneruópai Piknik Emlékhelyhez, itt ismeretterjesztő táblákat találunk, melyek korabeli fotókon és visszaemlékezéseken keresztül mutatják be az 1989. augusztusában itt történteket. Délután városnézés az ókori, középkori és újkori emlékekben egyaránt gazdag Sopronban (Széchenyi tér, Várkerület, Hűség kút, Tűztorony, Fő tér épületei, Storno-ház, Kecske templom, Új utca, Zsinagógák, Szt. György utca). A napjainkban hatvanezer lakost számláló település a “leghűségesebb város” (Civitas Fidelissima) címmel büszkélkedhet. A párizsi békekonferencia Sopront és környékét Ausztriának akarta ítélni, azonban a soproniak zöme ebbe nem nyugodott bele. Kiharcolták a népszavazást, melynek eredménye Magyarország mellett döntött. Szabadprogram, majd visszautazás a szállodába, vacsora, szállás.

3. nap: Reggeli után indulás Fertőszéplakra, mely korabeli Széchenyi birtok volt és itt született Széchenyi Ferenc a Nemzeti Múzeum alapítója, Széchenyi István édesapja. A helység nevezetessége: a „Hármas halom” (a templom és a kálvária-együttes), valamint az egymás mellett álló tájházak, melyekben a népi építészet mellett a Fertő-part történelmét és a hagyományos foglalkozásokat ismerhetjük meg.
Ezt követően továbbutazás Fertődre, ahol a „magyar Versailles”-ként is emlegetett Esterházy kastély található, mely hazánk leghatalmasabb és legszebb barokk kastélya. Kivételes pompájú és gazdagságú formáját Esterházy Miklós elképzelései és tervei alapján a XVIII. század második felében nyerte el. A kastély termeinek megtekintését követően lehetőség nyílik a park részét képező Cziráky Margit grófnő híres Rózsakertjének bejárására. Ezután indulás Lébénybe: itt látogatás a XIII. század elején épült, Szt. Jakab apostol nevét viselő, egykori bencés apátsági templomban, mely a hazai román építészet egyik legértékesebb emléke. A kora délutáni órákban érkezés Győrbe – a vízek városába -, és séta hazánk egyik legszebb barokk belvárosában: Székesegyház, Káptalan-domb és Széchenyi tér főbb látnivalóinak megtekintése. Ezt követően utazás Pannonhalmára, a több mint 1000 éve alapított és a Világörökség részét képező Bencés Főapátság kulturális fellegvárába. Látogatás az apátság épület-együttesében (bazilika, kerengő, könyvtár stb.), szabadidő és lehetőség az arborétum, valamint a gyógynövénykert felfedezésére. Ezután hazaindulás, érkezés Veszprémbe az esti órákban.

 

Részvételi díj: 49 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 2 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat).

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

1 ágyas felár: 7 000 Ft/főkőszeg

Belépődíjak: kb. 10 000 Ft/fő-től

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Nem foglalható.

Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.