Őrség-Göcsej-Muravidék szép tájai

pankaszIdőpont: 2021. szeptember 24-26.  (3 nap/ 2 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal: Veszprém-Devecser-Vasvár-Körmend-Vadása-tó-Hegyhátszentjakab-Pankasz-Gosztola-Szentgyörgyvölgy-Velemér-Magyarszombatfa-Őriszentpéter-Szalafő-Pityerszer-Gosztola-Lendva-Dobronak-Rédics-Zalaegerszeg-Devecser-Veszprém

Elhelyezés: Gosztola Gyöngye Spa és Élményhotelben, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban (2 éj)

Ellátás: félpanzió (büféreggeli és vacsora)

nyomtatás NYOMTATHATÓ VERZIÓ /PDF

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 6 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenővel a nagy egyházi múlttal rendelkező Vasvárra. Belvárosi sétát követően látogatás a Domonkos Kolostor és Múzeumban, ahol a helytörténeti és a középkori megyetörténeti kiállítás kapott elhelyezést. Továbbutazás Körmendre, ahol az ország egyik legjelentősebb műemlék-együttese, a hercegi Batthyány-Strattmann-kastély megtekintése következik. Ezt követően indulás az Őrség kedvelt üdülő- és horgászhelyére, a Vadása-tóhoz, melyet a Vadása-patak felduzzasztásával hoztak létre, tiszta vizét összesen 12 forrás táplálja.  Séta a tóparton, majd Hegyhátszentjakabon a XIII. századi román stílusú Szent Jakab műemléktemplom megtekintése. Ezután indulás a Zala völgyében fekvő Pankasz településre. Az 1754-ben állított szoknyás harangláb az Őrség legrégebbi ilyen építménye, mely a falu legmagasabb dombján áll. A harangláb szerkezete tölgyfából készült, a harangot fazsindely, a harangozót pedig rozsszalmából készült zsúp védi. A kora esti órákban érkezés Gosztolára. Vacsora és szállás (2 éj).

2. nap: Reggeli után indulás a Göcsej és az Őrség határán épült, szeres szerkezetű faluba, Szentgyörgyvölgybe, mely az Őrségi Nemzeti Park része. Látogatás az 1787-ben épült fakazettás Református templomban, mely a Nyugat-Dunántúl egyik legszebb műemléke. Legnagyobb értéke a 88 darabból álló téglalap alakú, kékre festett, bárányfelhőkkel díszített famennyezet. Ezt követően látogatás a szomszédos faluban, Veleméren, Magyarország egyik legkülönlegesebb középkori román stílusú templomában. A Szentháromság templomot Aquila János freskói tették világhírűvé. Továbbutazás a Veleméri-völgyben fekvő Magyarszombatfára, mely az őrségi fazekasság központja. A magyarszombatfai Fazekasház megtekintése, mely 1975 óta működik tájházként. A déli órákban érkezés az Őrség központjába, Őriszentpéterre, melyet 2005-ben városi rangra emeltek. A településszerkezet máig a szeres településformát őrzi ( 9 szerből áll). Ismerkedés a település legrégebbi épületével, a XIII. századi Árpád-kori Szent Péter templommal. Ezt követően szabad program a Nyugat-Dunántúli Régió legnagyobb gasztro- turisztikai rendezvényén az Őrségi Tökfesztiválon. A rendezvény középpontjában az olajtök áll: tökmagolajütés, tökös ételek és tökös programok. A kézműves vásározók és a helyi termelők a legkülönfélébb termékeket kínálják a szörpöktől, lekvároktól, gyógynövényektől kezdve a bőrből és csuhéból készült termékekig és tökkészítményekig. Indulás a hét halmon épült, „szeres település”-re, Szalafőre, mely az egyik legautentikusabb őrségi hely. Pityerszer nevű részén alakították ki a régió leglátogatottabb nevezetességét, az Őrségi Népi Műemlékegyüttest, melynek különlegességét az adja, hogy más skanzenekkel ellentétben, itt az épületek máig az eredeti helyükön vannak. A késő délutáni órákban visszautazás a szállodába, vacsora, szállás, mint előző nap.

3. nap: Reggeli után indulás a kelet-szlovéniai Lendvára, mely a muravidéki magyarság kulturális központja. Elsőként a Lendva-hegyen épült  53.5 méter magas, kör alakú Vinarium-kilátótorony megtekintése, ahonnan csodálatos panoráma nyílik Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria tájaira. A város legszebb nevezetessége a ma is jó állapotban lévő Bánffy-Esterházy várkastély. A vár állandó történelmi kiállítása a török veszedelem idején az Európa védőbástyáit képező várak történetét mutatja be. A néprajzi kiállítás a muravidéki magyarság kulturális örökségét, a hetési népi textíliákat mutatja be. Ezt követően a Lendva-hegyen található Szentháromság kápolna felkeresése következik, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Mura-folyó völgyére. Gyalogos belvárosi séta keretében a város további nevezetességeinek a megtekintése kívülről: Szent Katalin plébániatemplom a Szent István szoborral, Makovecz Imre által épített kultúrpalota és a mellette álló, ma kiállítóteremként működő egykori zsinagóga. Továbbutazás a többségében magyarlakta Dobronak faluba, melyben Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása működik. Közel 500 ezer növényt nevelnek 14 000 m2 –es üvegházban és 160 féle orchideát termesztenek trópusi körülményeket biztosítva számukra. Látogatás az Orchidea Parkban és vásárlási lehetőség. Ezután indulás a Dobronak település határában található Bakónaki-tóhoz és a mellette lévő Energiaparkhoz (Sok  energiapontot mértek be, melyeknek gyógyító hatásuk van. Minden energiapont más-más betegségre gyakorol jótékony hatást.). Innen séta a közeli erdőben megbújó, csodálatos gyógyító erővel bíró Szent Vid forráshoz, és a felette lévő Szent Vid kápolnához. A délutáni órákban utazás a Dobronak közelében található modern parasztgazdaságba, a Hancsik tanyára. Bőséges, finom estebéd italfogyasztással, melyhez a háziak által megtermelt növények, zöldségek, felhizlalt állatok szolgálnak alapanyagul. A szíves vendéglátást követően hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Veszprémbe az esti órákban.

 

Részvételi díj: 59 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 2 éjszakai szállást félpanzióval és a 3. napi estebédet, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a BBP biztosítást és a belépődíjakat.)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.velemér

1 ágyas felár: 17 000 Ft/fő

BBP biztosítás: 450 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 4 500 Ft/fő-től és kb. 15 €/fő

Utazás tanácsok Szlovéniába utazóknak

Nem foglalható!

Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.