Somogyország rejtett kincsei

kaposvárIdőpont: 2022. június 11-12. (2 nap/1 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal:Veszprém-Siófok-Andocs-Kaposvár-Bőszénfa-Szenna-Somogyvár-Nikla-Buzsák-Balatonszárszó-Siófok-Veszprém

Elhelyezés: Kaposváron, 3 csillagos szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és háromfogásos menüvacsora)

 

Program:

1. nap: Indulás 7 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából és utazás Andocsra, Somogy megye ősi búcsújáróhelyére. Látogatás a megújult Nagyboldogasszony templomban és a kolostorban lévő Mária múzeumban, ahol több mint 250 kegyszobor-öltözék látható itt. Ezt követően indulás a Kaposvár közeli Deseda-tóhoz, mely hazánk leghosszabb mesterséges tava a csodálatos zselici tájon. Séta az üdülőterületen és a megújult „Fekete István” Látogató központ megtekintése. A déli órákban érkezés Somogy megye székhelyére, Kaposvárra és látogatás a műemlék Rippl-Rónai villában, ahol Rippl-Rónai József (1861- 1927) a magyar festészet legelső modern művésze élt. A festő mintegy 80 képével hitelesen berendezett emlékmúzeum megtekintése után indulás a rendkívül szép környezetben elterülő Bőszénfa- i Vadasparkba, ahol különleges élmények várják az ideérkezőket: vadasparki séta, trófea kiállítás, séta a szarvasokkal, traktoros szarvasnézés. A program után visszautazás Kaposvárra és gyalogos séta keretében ismerkedés a belváros főbb nevezetességeivel. Vacsora, szállás a városközpontban lévő szállodában (1 éj).

2. nap:

Reggeli után indulás a Szenna-i Skanzenbe, mely egyedülálló módon, egy élő falu közepén jött létre és alapvető célja, hogy megőrizze a Zselic és Belső Somogy sokszínű népi kultúráját. Ezt követően utazás Somogyvárra, melynek legfőbb látnivalója a Szt. László királyunk által 1091-ben alapított bencés apátság és Szt. Egyed templom romjai, mely 1983. óta Nemzeti Emlékhely. Ezután Niklán látogatás a hajdani Berzsenyi kúria egyszerű épületében, ahol az egyik legnagyobb költőnk „a niklai remete” tiszteletére emlékmúzeumot rendeztek be. Ezt követően indulás Buzsákra, ahol a Tájházban a világhírű buzsáki népművészet legszebb darabjai láthatók. A késő délutáni órákban érkezés Balatonszárszóra: itt az egyik legnagyobb költőnk – József Attila (1905-1937) – Emlékházának felkeresése, ahol a súlyosan beteg költő élete utolsó napjait töltötte. Ezt követően hazaindulás, érkezés Veszprémbe az esti órákban.

 

 

szenna

Részvételi díj: 37 900 Ft/fő

1 ágyas felár: 4 500 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 7 500 Ft/fő-től

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 1 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

Ingyenes transzferlehetőség Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Bakonygyepes – Veszprém útvonalon.