Somogyország rejtett kincsei

kaposvárIdőpont: 2021. október 08-10. (3 nap/2 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal: Veszprém-Siófok-Zala-Andocs-Kaposvár-Szenna-Kaszópuszta-Szigetvár- Bőszénfa-Somogyvár-Somogyvámos-Buzsák-Nikla-Balatonszárszó-Veszprém

Elhelyezés: Kaposváron, 3 csillagos szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban (2 éj)

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és háromfogásos menüvacsora)

nyomtatásNYOMTATHATÓ VERZIÓ /PDF

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 6 órakor az OMV benzinkút parkolójából és utazás a Zala nevű kisközségbe, melynek fő műemléki nevezetessége, a XIX. sz. kiváló festőjének, Zichy Mihálynak a kastélya, aki itt született. A hajdani kastélyban létrehozott Emlékmúzeum megtekintése után utazás Andocsra, Somogy megye talán legkedvesebb, ősi búcsújáróhelyére, ahova a legenda szerint angyalok hozták a Mária szobrot és kápolnát Kalocsáról. A rendház alapjait 1725-ben rakták le, a középkori szentéjhez barokk templomot építettek, melyet 1747-ben szenteltek fel. Látogatás a megújult Nagyboldogasszony templomban és a kolostorban lévő Mária múzeumban, mely méreteit tekintve egyedülálló a világon. A kegyszobrot 1747. óta öltöztetik, több mint 250 öltözék látható itt 3 teremben, melyek fogadalmi tárgyak hazai és külföldi zarándokok ajándékaként. Ezt követően indulás a Kaposvár közeli Deseda-tóhoz, mely hazánk leghosszabb mesterséges tava a csodálatos zselici tájon. Séta az üdülőterületen és a megújult „Fekete István” Látogató központban, a Deseda élővilágát bemutató kiállítás megtekintése. A kora délutáni órákban érkezés Somogy megye székhelyére, a 70 000 lakosú Kaposvárra. A több, mint 1000 éves múltra visszatekintő település történelmi városközpontja egész Európában egyedülálló, mivel sehol máshol nincs ennyi eklektikus és szecessziós stílusú épület ilyen kis területen, mint itt. A városba érkezve először látogatás a műemlék Rippl-Rónai villában, ahol Rippl-Rónai József (1861-1927) a magyar festészet legelső modern művésze élt. A személyes vonatkozású tárgyakkal, bútorokkal és a festő mintegy 80 képével hitelesen berendezett emlékmúzeum megtekintése. A délutáni órákban gyalogos városnéző séta keretében ismerkedés a megyeszékhely főbb nevezetességeivel: Ady Endre utca a szobrokkal, Kossuth tér, Városháza, Nagyboldogasszony templom, Fő utca: Dorottya-ház, Rippl-Rónai múzeum, Megyei könyvtár, Csiky Gergely színház, Szivárvány kultúrpalota stb. Vacsora, szállás a városközpontban lévő szállodában (2 éj).

2. nap: Reggeli után indulás az országban harmadikként, 1978-ban megnyílt Szenna-i Skanzenbe, mely egyedülálló módon, egy élő falu közepén jött létre. Alapvető célja, hogy megőrizze a Zselic és Belső Somogy sokszínű népi kultúráját, ezért 1982-ben Európa Nostra díjjal jutalmazták. Kaszó „Somogy zöld szíve” (Somogy legnagyobb összefüggő erdejében) nevezetességei: vadászház, kisvasút, a védett Baláta-tó és a fák koronái között futó Lombkorona tanösvény, mely hazánkban egyedülálló létesítmény, 2017-ben készült el, 9,5 méter magas és 124 méter hosszú. A kaszói program után indulás Szigetvárra és „szomszédolás Baranyában”. A város 2016. óta Nemzeti Emlékhelyünk, a vár 1566. évi ostroma az önfeláldozás szép példája. A csatának a híres hadvezér dédunokája, a költő Zrínyi Miklós állított emléket a „Szigeti veszedelem” című eposzában. A vár megtekintése után rövid városnéző séta és látogatás a Magyar-Török Barátság Parkban. A délutáni órákban érkezés a rendkívül szép környezetben, mintegy 1300 hektáron elterülő Bőszénfa-i Vadasparkba. A szarvasfarm több mint 1500 gímszarvasnak, valamint több száz egyéb állatnak ad otthont. Az idelátogatók különleges élményeket szerezhetnek: vadasparki séta, trófea kiállítás, séta a szarvasokkal (szelíd gímszarvasok kertjében), traktoros szarvasnézés. A program után visszautazás Kaposvárra, vacsora, szállás.

3. nap: Reggeli után indulás Somogyvárra, melynek több nevezetessége is van. Látogatás Hanzel László tojáspatkoló műhelyében, ahol sok különleges alkotást csodálhatunk meg. Fontos műemlék: az 1855-ben épült Széchenyi kastély (ma speciális iskola, nevelőotthon). A falu legfőbb látnivalója a Szt. László királyunk által 1091-ben alapított bencés apátság és Szt. Egyed templom romjai, melyet 1972-1991. között tártak fel és 1983. óta Nemzeti Emlékhely. Ezt követően utazás a Somogyvámos falu külterületén található Krisna-völgy Indiai Kulturális központ és Biofarmra. Ismerkedés a Krisna-hívők mindennapi életével helyi kísérő vezetésével. Ezután indulás Buzsákra, ahol a Tájházban a világhírű buzsáki népművészet legszebb darabjai láthatók. Ezt követően látogatás Niklán, a hajdani Berzsenyi kúria egyszerű épületében, ahol 1804-1836. között az egyik legnagyobb költőnk élt és 1954-ben emlékmúzeumot rendeztek be a „niklai remete” tiszteletére. Ezután indulás Somogytúrra és a Bosnyák kúriában – a nagy festőnemzedékhez tartozó – Kunffy Lajos emlékmúzeumának megtekintése, ahol a XX. század elején élt és alkotott, a Képtárban 70 kisebb-nagyobb méretű alkotása látható. A késő délutáni órákban érkezés Balatonszárszóra: itt az egyik legnagyobb költőnk – József Attila (1905-1937) – Emlékházának (az egykori Horváth panzió) felkeresése, ahol a súlyosan beteg költő élete utolsó napjait töltötte. Az érzelmekre ható, ugyanakkor tényszerű tárlat egyedi a maga nemében. Ezt követően hazaindulás, érkezés Veszprémbe az esti órákban.

 

Részvételi díj: 49 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 2 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat.)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

Ingyenes transzferlehetőség minimum 4 fő jelentkezése esetén Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém útvonalon.

1 ágyas felár: 4 500 Ft/főszenna

Belépődíjak: kb. 9 900 Ft/fő-től

Nem foglalható!

Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.