Szeged-Makó-Szarvas-Szentes-Ópusztaszer-Kecskemét

szegedIdőpont: 2021. július 16-18. (3 nap/ 2 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal: Veszprém-Dunaföldvár-Kiskőrös-Soltvadkert-Kiskunhalas-Szeged-Makó-Orosháza-Szarvas-Szentes-Hódmezővásárhely-Ópusztaszer-Kiskunfélegyháza-Kecskemét-Dunaföldvár-Veszprém

Elhelyezés: 2 éjszaka Szegeden, belvárosi 3 csillagos szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és háromfogásos menüvacsora)

nyomtatásNYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 6 órakor az OMV benzinkút parkolójából és utazás a jelzett útvonalon Petőfi Sándor szülővárosába, Kiskőrösre. A város 1890 óta ápolja legnagyobb fiának kultuszát, az emlékház pedig igazi zarándokhelyként funkcionál napjainkban is. A szülőház mellett álló kétszintes emlékmúzeumban Petőfi életútját bemutató állandó kiállítás, valamint több rangos tárlat is látható. Továbbutazás a világhírű csipkéjéről ismert Kiskunhalasra, ahol a Csipkemúzeumban megtekinthető a csipkevarrás folyamata, mely a brüsszeli csipke után a legelismertebb a világban. Ezt követően indulás Magyarország harmadik legnépesebb városába, Csongrád-Csanád megye székhelyére, Szegedre, mely a Tisza és a Maros találkozásánál fekszik. A 160 000 lakosú város fontos egyetemi, kulturális, valamint élelmiszeripari központ. A településnek nagyvárosias arculata van, mely annak köszönhető, hogy az 1879-es tiszai árvíz során az épületek nagy része elpusztult, az újjáépítés során pedig kimondottan egységes, Budapesthez hasonlóan körutas rendszerű nagyváros jött létre. Ismerkedés a város nevezetességeivel: Széchenyi tér, Új Zsinagóga, Klauzál tér, Kárász utca, Dóm tér, Tisza-part, Móra Ferenc Múzeum, Nemzeti Színház. Látogatás az 1903-ban épült eklektikus stílusú Új Zsinagógában, mely az ország második és a világ negyedik legnagyobb zsinagógája. Az épület a 22 zsinagógát tervező Baumhorn építész legjelentősebb és legszebb alkotása. A Roth Manó műhelyében készült üvegablakok és a páratlan szépségű, szimbolikus tartalmú üvegkupola az épület egyedi ékességei. A belső teret az elefántcsontszín, az arany és a kék díszítések szemet gyönyörködtető összhangja uralja. A kiváló akusztikájú zsinagóga orgona – , és értékes könnyűzenei koncertek különleges helyszíne. A nap zárásaként az ország negyedik legnagyobb székesegyháza, a Fogadalmi templom (Dóm) megtekintése következik. 1879 tavaszán a nagy árvíz a földdel tette egyenlővé Szeged városát: a házak 95%-a elpusztult. A következő év őszén a város elöljárói a polgárság nevében ünnepélyes fogadalmat tettek: hatalmas templomot emelnek Szűz Mária tiszteletére, ha a város újra felépül. A Dómot 1914-ben kezdték építeni és 1930-ban szentelték fel. Rövid szabad program, majd vacsora, szállás (2 éj).

2. nap: A reggelit követően indulás Magyarország legvirágosabb városába, Makóra, mely főként a hagyma révén ismert, mely hungarikum, de számos idegenforgalmi látványossággal is várja az idelátogatókat. Belvárosi séta: Széchenyi tér, Korona szálló, Bérpalota, romantikus Régi városháza és Makovecz Imre kiemelkedő alkotása, a Hagymaház (kívülről). Ezután utazás a Hármas-Körös holtágának partján fekvő Szarvas városába. Látogatás Magyarország legnagyobb arborétumában, melynek növény és állatvilága megannyi látogatót vonz a térségbe. Az arborétum déli részén került kialakításra hazánk egyedülálló makettparkja, a Mini Magyarország, amely közel 100 interaktív makett segítségével mutatja be a Kárpát-medence legfontosabb épületeit 1:25–ös kicsinyítésben. A délutáni órákban az egykori legsikeresebb mezőváros, Hódmezővásárhely meglátogatása következik, mely a XIX. század végén az alföldi fazekasság fellegvára volt. Látogatás a Belvárosi Fazekasházban, ahol Ambrus Sándor fazekasmester kiállítóterme, műhelye tekinthető meg. Ezt követi a Tornyai János Múzeum felkeresése, ahol régészeti, néprajzi, helytörténeti és képzőművészeti kiállítás várja a látogatókat. Szabad program, majd visszautazás Szegedre: vacsora, szállás, mint előző nap.

3. nap: Reggeli után utazás a Dél-Alföld legnépszerűbb és legismertebb kirándulóhelyére, a magyar honfoglalás emlékére létesített Nemzeti Történeti Emlékparkba, melyet 1982-ben hoztak létre a Csongrád megyei Ópusztaszeren. A park legfontosabb látnivalója a felejthetetlen élményt nyújtó Feszty-körkép, mely 120 méter hosszú, 15 méter magas és 38 méter átmérőjű kört formázó panorámakép, mely a honfoglalás néhány elképzelt epizódját idézi fel. A hatalmas területen fekvő park több látványosságot is kínál: a millenniumi Árpád-emlékmű, Csete-jurták és a Skanzen épületei. A kora délutáni órákban indulás Magyarország középső részén fekvő, az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő Kecskemét városába. “Hírős város”-ként is szokás emlegetni Bács-Kiskun megye székhelyét Petőfi nyomán. Ismerkedés a város nevezetességeivel: Városháza, Nagytemplom, Tudományok és Művészetek háza (egykori zsinagóga), Cifrapalota, Katona József Színház, Katona József Emlékház. A városnézést követően hazaindulás és útközben egy korai vacsorával egybekötött pihenő a Kiskunsági Nemzeti Park területén fekvő csárdában. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 59 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 2 éjszakai szállást félpanzióval és a 3. napi vacsorát, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat.)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

Ingyenes transzferlehetőség minimum 4 fő jelentkezése esetén: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém útvonalon. ópuszta

1 ágyas felár: 12 900 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 7 900 Ft/fő-től

NEM FOGLALHATÓ

Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.