Szolnok-Hajdúszoboszló-Debrecen-Gyula-Békéscsaba-Hortobágy-Tisza-tó

debrecenIdőpont: 2021. szeptember 2-5. (4 nap / 3 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal: Veszprém-Budapest-Szolnok-Kenderes-Nádudvar-Hajdúszoboszló-Gyula- Békéscsaba-Békés-Debrecen-Hortobágy-Tisza-tó-Budapest-Veszprém

Elhelyezés: 3 éjszaka Hajdúszoboszló központjában, 3 csillagos szállodában,
2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és vacsora)

nyomtatásNYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás 6 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából és rövid pihenővel utazás Szolnokra, Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelyére. Gyalogos séta keretében ismerkedés a város nevezetességeivel: belvárosi Szentháromság templom (a város legrégebbi műemléke), Szolnoki Galéria (volt Zsinagóga, 1899-ben avatták fel romantikus, mór stílusban), Tiszavirág gyalogos híd (a város emblematikus építménye, Közép-Európa leghosszabb gyalogos hídja, 444 m hosszú), Református templom (1894-ben épült, ötszög alakú, neogótikus), Szigligeti Színház, Tisza Szálló, Kossuth tér stb. Ezt követően utazás Kenderesre és itt a Horthy emlékhelyek felkeresése: Tengerészeti és Néprajzi kiállítás, Horthy kastély és kripta. A délutáni órákban érkezés a Hortobágy kapujában fekvő Nádudvarra, a több mint 300 éves múltra visszatekintő fekete kerámia „hazájába”. Látogatás a Fazekas-házban, ahol a látogatók betekintést kapnak az edények készítésébe, megismerhetik a fazekasság történetét (edény- és néprajzi gyűjtemény), kiállítás a népi iparművészeti termékekből és vásárlási lehetőség. A kora esti órákban érkezés Hajdúszoboszlóra, vacsora, szállás (3 éj). Olajat kerestek a városban, de más kincset: gyógyvizet találtak. Így vált Hajdúszoboszló, ahogy mondani szokták a „reumások Mekkájává”. Az Alföld legismertebb és legnagyobb fürdővárosa, itt található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. Kedvező adottságai, szolgáltatásai és a város egyéb látnivalói egész évben megteremtik a feltételeket az aktív és passzív kikapcsolódáshoz.

2. nap: Reggeli után pihenés, fürdés, szabadprogram Hajdúszoboszlón, vagy egész napos fakultatív kirándulás a „Viharsarokba”. Indulás Gyulára, a Kőrös-parti városba és a főbb nevezetességek megtekintése. Látogatás a XV. században épült Várban, mely az Alföld egyetlen épen maradt, középkori, gótikus téglavára és a török korban Eger és Szigetvár mellett hazánk legerősebb várainak egyike volt. A Vármúzeumban a vár történetével és a környék népének régi életével ismerkedhetünk meg. A vár tornyában kilátó, előtte csónakázótó van. Ezt követően az Almásy-kastély megtekintése következik: állandó és aktuális időszaki kiállítások, toronykilátó. Gyula kiváló gyógyüdülőváros is, híres Várfürdőjében főként mozgásszervi betegségeket gyógyítanak. Ezt követően indulás a Viharsarok központjába, Békéscsabára. Belvárosi séta keretében ismerkedés a megyeszékhely látnivalóival: Munkácsy Mihály múzeum, Páduai Szent Antal Társszékesegyház (vöröstéglás, kéttornyú neogótikus templom), Evangélikus nagytemplom (Európa második legnagyobb evangélikus temploma, 3000 fő befogadóképességű), Szt. István tér, Városháza, Jókai Színház stb. Békéscsaba méltán híres gasztronómiai hungarikuma a csabai kolbász. Kóstolási és vásárlási lehetőség a 2014-ben létesült CsabaPark komplexumban. A délutáni órákban indulás Békés városába és látogatás a Pálinkacentrumban. Betekintés a pálinkafőzés rejtelmeibe kóstolással egybekötve (3 x 2 cl pálinka, pogácsa, gyümölcs, szódavíz), majd visszautazás Hajdúszoboszlóra. Vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után kirándulás Hajdú-Bihar megye székhelyére, a Tiszántúl legnagyobb városába: Debrecenbe. A 200 000 lakosú város egyben hazánk második legnépesebb városa, időnként „a kálvinista Róma” néven, vagy „civisváros”-ként is emlegetik az ország „második fővárosá”-t. Az 1848-49-es szabadságharcban költözött ide a kormány, a Nagytemplomban olvasta fel Kossuth Lajos a Függetlenségi Nyilatkozatot. 1944. végén a kollégium oratóriumában ült össze az Ideiglenes Nemzetgyűlés. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedés a város nevezetességeivel: Piac utca (a város főutcája), Megyeháza, Református kistemplom, Kossuth tér, Milleniumi szökőkút, Aranybika szálló, Református Nagytemplom és Kollégium, Emlékkert, Déri múzeum (Munkácsy triológia), Egyetem téri park és a Nagyerdő főbb látnivalói. A délutáni órákban visszautazás Hajdúszoboszlóra, szabadprogram, fürdés. Vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után indulás Hortobágy pusztára. A Hortobágyi Nemzeti Park a Világörökség része, Közép-Európa legnagyobb füves pusztája, hazánk legnagyobb és legrégebbi nemzeti parkja, mely az ország legnagyobb „madárszállója” és otthona az ősi magyar szürkemarha-gulyának, racka juhoknak, valamint a különböző magyar félvér lófajtáknak. Hortobágy puszta nevezetességeinek megtekintése: Kilenclyukú híd (leghosszabb magyar közúti kőhíd), a közel 300 éves Hortobágyi Csárda, Körszín, Pásztormúzeum és Galéria. A déli órákban indulás a Tisza-tó partján fekvő Poroszlóra és látogatás a Tisza-tavi Ökocentrumban, mely hazánkban egyedülálló bemutatóhely. Elénk tárja a Tisza és a Tisza-tó természeti kincseit, Magyarország második legnagyobb tavának csodálatos élővilágát. A központi épületben találjuk Közép-Európa legnagyobb édesvizű akváriumát, látványos kiállítótereket, 3 D mozit is, de a környező parkban és a tóparton megannyi izgalmas látnivaló várja a látogatókat. A program zárásaként kishajóval is felfedezzük a tó élővilágát. Ezt követően hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Veszprémbe az esti órákban.

 

Részvételi díj: 67 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, a 3 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a fakultatív program árát és a belépődíjakat.)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

Ingyenes transzferlehetőség minimum 4 fő jelentkezés esetén: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém útvonalon. hortobagy-197

1 ágyas felár: 11 700 Ft/fő

Belépdíjak: kb. 7 800 Ft/fő-től

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén):
Gyula-Békéscsaba: 7 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + belépők (kb. 3 600 Ft/fő-től)

Jelentkezés az utazásra: Szolnok-Hajdúszoboszló-Debrecen-Gyula-Békéscsaba-Hortobágy-Tisza-tó 2021.09.02-05. (félpanzió)

 

Ellenőrzés

Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.