Kalocsa-Baja-Gemenc-Báta-Sárköz

szekszárdIdőpont: 2022. augusztus 13-14. (2 nap/1 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal: Veszprém – Enying – Dunaföldvár – Solt – Kalocsa – Hajós – Baja – Pörböly – Báta  – Szekszárd – Veszprém

Elhelyezés: Baja központjában, 3 csillagos wellness szállodában (1 éjszaka)

Ellátás: büféreggeli és háromfogásos menüvacsora

 

Program:

1. nap:

Indulás 6 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából Kalocsára, a patinás, hangulatos kisvárosba, mely szinte egyidős a magyar államiság történetével, a katolicizmus fontos fellegvára. Kalocsa két hungarikummal is rendelkezik: az egyik a paprika, a másik pedig a népművészet. Ismerkedés a város főbb látnivalóival: a megújult barokk érseki központ: Nagyboldogasszony Főszékesegyház, az Érseki kastélyban (könyvtár-,) és a Kanonoki palotában (múzeum- és kincstár megtekintése), Viski Károly Múzeum. Ezt követően utazás Hajósra és látogatás a volt érseki kastélyban, mely eredeti barokk szépségében pompázik. Ezután indulás Európa legnagyobb, összefüggő pincefalujába, mely 24 szabályos utcából és több mint 1200 pincéből áll, így a hajósi pincefalu a népi építészet egyedülálló ékköve. Borkóstoló az egyik kiváló Borházban (3 fajta bor és borkorcsolya), szabadidő, majd továbbindulás Bajára, a soknemzetiségű városba. Érkezéstől függően kisvonatos városnézés, majd vacsora, szállás (1 éj).

2. nap:

Reggeli után gyalogos városnéző séta Baja központjában (Szentháromság tér épületei, Városháza, Szent Péter és Pál templom, Ferences templom és rendház, Türr István múzeum), majd átkelés a Türr István hídon a Dunántúlra és érkezés Pörbölyre, a Gemenci Erdő Ökoturisztikai Központjába. Innen kirándulás a Gemenci erdő szebbnél-  szebb tájain átvezető keskeny-nyomtávú kisvonattal. Ezután indulás Bátára, a népművészeti hagyományairól és halászatáról híres faluba, melynek nevezetessége az 1939-ben épült Szent Vér kegytemplom is. Látogatás a Kegytemplomban, Halászházban és Tájházban, ahol állandó kiállítás keretében mutatják be a sárközi emberek életformáját, otthonainak berendezését, a vidék gazdag népviseletét, népművészetét. A késő délutáni órákban érkezés Szekszárdra, Tolna megye székhelyére, a szekszárdi borvidék központjába. Ismerkedés a belváros nevezetességeivel: Béla tér, R. kat. templom,Szentháromság szobor, Városháza, Vármegyeháza, Borkút stb. Ezt követően hazaindulás,  érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 44 900 Ft/fő

1 ágyas felár: 7 000 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 8 800 Ft/fő-től

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 1 éjszakai szállást félpanzióval, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat, a borkóstoló és a kisvonati jegyek költségeit.

Ingyenes transzferlehetőség Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Bakonygyepes – Veszprém útvonalon.

NEM FOGLALHATÓ!